De kunst van no-waste koken
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Kook 100 recepten zonder iets te verspillen – De kunst van no-waste

Kook 100 recepten zonder iets te verspillen – De kunst van no-waste

Koken zonder iets te verspillen? In een wereld waarbij het milieu de nodige klappen krijgt, wil ik daar als consument maar ook als moeder van vier opgroeiende kinderen toch behoorlijk bij stil staan. Ofschoon het waarschijnlijk maar kleine beetjes zijn waarbij we het milieu helpen maken vele kleine beetjes toch een groot verschil! Ik ben dan ook erg benieuwd wat het boek De kunst van no-waste ons kan bijbrengen.

De kunst van no-waste

Het boek is opgedeeld in logische categorieën (groenten, vlees & vis, fruit, brood & peulvruchten, zuivelproducten & eieren en de laatste categorie restjes). In elke categorie komt de kunst van no-waste terug. Van invriezen tot en met het opmaken van “afval” in andere gerechten. En zo staan er dan ook heel wat vernieuwde recepten in het boek die zeker de moeite waard zijn om te proberen! Maar uiteraard wel als je met de rest van de ingrediënten iets anders kunt koken, anders streef je je doel van no-waste voorbij en dat zou zonde zijn.

Dus zodra je gaat koken leg je al het afval in aparte bakjes en zet je dit afgesloten in de koelkast. Daarna neem je dit boek erbij en ga je door middel van het register bekijken wat je met het “afval’ kunt maken. Zo kun je met bijvoorbeeld het radijsblad een heerlijke fritatta maken en van de aardappelschillen maak je chips uit de oven.

Wat vind ik ervan?

Ik zal meteen maar heel eerlijk zijn. Van sommige dingen raak ik meteen geïnspireerd en andere dingen laten mij behoorlijk koud.
Zo zijn er heel wat meer zaken die ingevroren kunnen worden dan ik vooraf dacht. Maar ook met overrijp fruit kun je nog meer dan alleen maar opeten. Zo kun je van een overrijpe avocado niet alleen een lekkere mouse maken maar ook een pesto. En de pit gebruik je natuurlijk om een mooi plantje mee te kweken (dat laatste staat overigens niet in het boek maar hebben we al eens aandacht aan besteed op Thuisleven).
Hetgeen waar ik koud voor loop is het idee om mijn zilverwerk of de schoenen in te smeren met een bananenschil. Ik bedoel het zal vast en zeker werken maar het idee?

Informatie

Auteur: Giovanna Torrico Amelia Wasiliev
ISBN: 9789045218342
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Lees ook:

Doe jij mee?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics