Thuisleven.com
De vele voordelen van Komijnzaad
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Handig, praktisch en leuk > De vele voordelen van Komijnzaad

De vele voordelen van Komijnzaad

Komijnzaad is uitstekend toepasbaar in Mexicaanse of Indiase gerechten en ook in gerechten voor de grill of barbecue. Ook in curry’s, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees. Naar smaak doseren.

Komijnzaad smaak:

Sterk, licht bittere aroma.

Komijnzaad gebruik:

Gebruikt in de Griekse, Turkse en Arabische keuken.

Komijnzaad werking:

Komijnzaad…

 • is een goede bron van ijzer.
 • is ook een bron van de mineralen mangaan, magnesium, koper en calcium.
 • bevat de vitamines A, B1, B2, C & E.
 • is een goede bron van vezels.
 • is een goede bron van anti-oxidanten.
 • in de voeding zorgt voor een betere spijsvertering.
 • heeft anti-bacteriële eigenschappen die onder andere effectief zijn tegen de E-coli bacterie.
 • heeft anti-schimmel eigenschappen.
 • bevordert het algehele immuunsysteem.
 • heeft anti-carcinogene (kanker) eigenschappen.
 • toegevoegd in een dieet zorgt voor vetverlies. Dit komt doordat komijn de opname van cholesterol vanuit het spijsverteringskanaal beperkt (een gunstige eigenschap bij onder andere de combinatie met kaas).

Leuk om te weten

Komijn is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant wordt toegepast als specerij met een lichte nootsmaak, afkomstig van een plant met fijne smalle blaadjes die op venkel lijken. De plant zelf heeft dunne stengels die tot 30 cm hoog kunnen worden en lila of witte bloemen hebben. Botanisch gezien zijn de ‘zaden’ eigenlijk een (tweedelige) splitvrucht, net als bij karwij en andere schermbloemen.

Komijn is afkomstig uit Iran, Syrië, India en Turkije. De plant groeit het best in een zanderige, gedraineerde bodem en in een gebied met een warm klimaat, zoals aan de kust van de Middellandse Zee, waar het kruid aangetroffen kan worden. Een warm klimaat is echter geen vereiste.

Lees ook:

Heb jij aanvullende informatie?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics