Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Jeppe krijgt een vriend van Jan Braamhorst

Jeppe krijgt een vriend van Jan Braamhorst

‘Eenzaamheid’ en ‘de baas spelen’ is iets wat vaak bij kinderen voor komt. Maar hoe breng je deze onderwerpen op een leuke manier centraal bij je kind? Juist door middel van een boek, moet Jan Braamhorst gedacht hebben. Hij begon te tekenen en te schrijven en uiteindelijk kwam daar het boek Jeppe krijgt een vriend uit voort. Ben je nieuwsgierig geworden hoe Jan hier een leuke draai aan heeft gegeven, lees dan snel verder.

Jeppe krijgt een vriend

Op een heel klein eiland, midden in een hele grote zee staat een huisje. In dat huisje woont Jeppe. Hij vangt vis in zijn boot en plukt groente uit zijn tuintje. Soms speelt hij verstoppertje maar er is niemand die met hem mee kan spelen…
’s Avonds ligt Jeppe in zijn hangmat. Hij schommelt heen en weer, luistert eens goed, maar overal is het stil.
Hij zou wel graag een vriend willen. En dan is er ineens Ko, een vogel. Jeppe is zo blij dat Ko in zijn hangmat mag liggen terwijl Jeppe zorgt voor een feestmaaltijd. Ze spelen vanaf dat moment elke dag samen. En ’s avonds koken ze samen om vervolgens tot laat in de nacht samen te dansen. Het zijn de beste vrienden geworden.

Op een dag heeft Jeppe geen zin om te koken. Gelukkig vind Ko het geen probleem om alleen te koken en gaat aan de slag. Maar wat er daarna gebeurt.
Jeppe komt zijn hangmat niet meer uit. Hij wordt dik, lui en roept steeds om meer eten.
Ko doet zijn stinkende best maar wat hij ook doet, het is nooit genoeg.

Dan komt er een hele grote storm. Zeven dagen lang zit Jeppe in zijn huis en als hij op de zevende dag zijn huisje uit gaat zoekt hij Ko overal. Maar Ko is nergens meer te bekennen.
Waar zou Ko zijn???

Wat vinden wij ervan?

Het verhaal is, voor de jongste kinderen van mij, best wel aangrijpend om te lezen. Er zitten namelijk een aantal treurige stukken in het verhaal en dat vinden ze heel zielig.
Buiten dat om is het een prachtig boek vol leuke illustraties. Ook erg herkenbaar voor de kinderen in het dagelijkse leven.

Info en waar te koop

Auteur: J. Braamhorst
Illustrator: j. Braamhorst
ISBN: 9789051166613
Leeftijd: geschikt vanaf 4 jaar
Jeppe krijgt een vriend is o.a. te koop bij De Vier Windstreken en Bol.com

Lees ook: Wat rijmt er op stoep…? (Harmen van Straaten)
Lees ook: Hugo eindelijk vakantie
Lees ook: Er was eens… Rapunzel- sprookjes voor prille lezers

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

17 reacties