Selecteer een pagina

Hugo is een krokodil. Hij heeft een koffiehuis en is enorm druk! Hij kijkt uit naar de vakantie, maar eerst moet hij nog een dag werken. En het wordt een enorm drukke dag in het koffie huis, de geitjes willen wafels, beer vindt zijn brood te klein en uil zijn koffie te slap. Mama everzwijn geeft een feestje en wil nog enorm veel soesjes, flensjes, fruittaarten en broodjes kaas en rendier wil koffie maar de melk is op! Als de dag voorbij is zegt Hugo: “Eindelijk vakantie!”

Hugo gaat samen met Rendier, Wolf en Uil op vakantie. Ze zitten in de propvolle auto en hebben al snel ruzie over welke muziek er gedraaid moet worden. Als ze er zijn en alles staat dan kan het vakantie houden beginnen! O o o wat wordt dat leuk …. of toch niet. Ze hebben allemaal een idee wat ze willen en ze willen allemaal wat anders! Iedereen gaat doen wat hij wilde maar is dat wel zo leuk? Heeft iedereen het naar zijn zin? Want als je gaat mini golven en je slaat hem er in 1 keer in en niemand ziet het. Tja dat is niet zo leuk! Durf je alleen van de glijbaan en is paardrijden alleen wel gezellig?

Gelukkig heeft Uil een goed idee…

Wat vonden wij ervan:

Rhodé vond het een heel leuk boek om te lezen. Het is een combinatie van een prentenboek/leesboek. Ze vindt het leuk om het zelf te lezen. Ze zit op niveau M4 en kon het boek goed lezen. Een paar woorden waren wat lastig maar dat geeft niet. De tekst is net wat groter gedrukt en dat vond ze erg fijn. Ook vond ze het erg leuk om de wolkjes te lezen, weet je wie het zegt!

Ik vond het heel leuk dat Rhodé zoveel plezier beleefde aan dit boek. Ook wel herkenbaar! Dat je wat anders wil dan in haar geval haar broer en zus. Het is veel leuker met elkaar. Hoe ga je daarmee om? De uil is de wijze van alle vrienden. En door dit verhaal te lezen leer je over vriendschap en dat je rekening met elkaar moet houden! Heel erg leuk geschreven.

Het boek ziet er door de tekeningen heel vrolijk en aansprekend uit. De dieren zijn grappig getekend, zoals je ook op de voorkant kan zien. Als je kind deze voorkant ziet, verschijnt er waarschijnlijk gelijk al een glimlach op het gezicht. Je ziet namelijk krokodil met zwemband, Rendier met badpak bandjes en duikbril. Hierdoor word je nieuwsgierig naar het verhaal en kijk je het boek gelijk in. Het past perfect bij het verhaal.

Toen ik keek of er nog meer boeken van Hugo zijn, kwam ik er achter dat er nog twee Hugo delen zijn, die gaan op het lijstje!

Informatie

Hugo- eindelijk vakantie
Auteur: Mila Nilsson
Illustrator: Mila Nilsson
Uitgever: De Eenhoorn
ISBNR: 9789462913943

Lees ook:

Mijn kinderen zijn dol op boeken uit een serie, bij jullie ook?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics