Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Wat rijmt er op stoep…? (Harmen van Straaten)

Wat rijmt er op stoep…? (Harmen van Straaten)

De boeken van Harmen van Straaten zijn bijzonder gewild bij onze kinderen. Niet geheel onlogisch Harmen heeft er namelijk (mede) voor gezorgd dat de achterstand van rijmen bij dochterlief is ingehaald. Ik vind het echt zo leuk om te zien hoe kinderen zulke grote sprongen kunnen maken, terwijl je alleen maar op een speelse manier met ze leest. Dat speels lezen doen we nog met regelmaat. We zijn dan ook heel erg blij met het nieuwe boek “Wat rijmt er op stoep…?”.

Wat rijmt er op stoep…?

Vandaag gaat Thomas naar oma. Ze is vandaag jarig en wordt al heel veel jaar. Met zijn cadeau op zak loopt hij te puzzelen op een verjaardagsrijm. Maar dan ziet hij iets op de stoep liggen. Het is een tas vol snoep!
Het water loopt Thomas al in de mond. Dan ziet hij een hond. Thomas rent achter de hond aan… Maar of dat nou zo’n slim plan is?

Wat vinden wij ervan?

Het verhaal zit heerlijk in elkaar. Veel rijm en op het einde van de dubbele pagina het begin van een rijmpje waarbij het antwoord te raden is. Op de pagina erna staat pas het uiteindelijke rijmwoord. Zo sluit het nog beter aan bij kinderen die moeite hebben met rijmen.
Ter info: ik was zelf net zo goed in het rijmen als oma.

Informatie

Wat rijmt er op stoep…?
Auteur: Harmen van Straaten
Illustraties: Harmen van Straaten
ISBN: 9789025876975
Uitgeverij: Leopold
Geschikt vanaf: 3-6 jaar

Lees ook:

Ken jij nog meer boekjes op rijm?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat een leuk boekje!!
    Kinderen vinden het altijd leuk om een rijmwoord ergens voor te hebben.
    Dat merk ik bij mijn ene kleindochter. Die zoekt altijd een rijmwoord, als ik een woord zeg. En dan roept ze: ‘Dat rijmt, oma’.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics