Selecteer een pagina

De boeken van Harmen van Straaten zijn bijzonder gewild bij onze kinderen. Niet geheel onlogisch Harmen heeft er namelijk (mede) voor gezorgd dat de achterstand van rijmen bij dochterlief is ingehaald. Ik vind het echt zo leuk om te zien hoe kinderen zulke grote sprongen kunnen maken, terwijl je alleen maar op een speelse manier met ze leest. Dat speels lezen doen we nog met regelmaat. We zijn dan ook heel erg blij met het nieuwe boek “Wat rijmt er op stoep…?”.

Wat rijmt er op stoep…?

Vandaag gaat Thomas naar oma. Ze is vandaag jarig en wordt al heel veel jaar. Met zijn cadeau op zak loopt hij te puzzelen op een verjaardagsrijm. Maar dan ziet hij iets op de stoep liggen. Het is een tas vol snoep!
Het water loopt Thomas al in de mond. Dan ziet hij een hond. Thomas rent achter de hond aan… Maar of dat nou zo’n slim plan is?

Wat vinden wij ervan?

Het verhaal zit heerlijk in elkaar. Veel rijm en op het einde van de dubbele pagina het begin van een rijmpje waarbij het antwoord te raden is. Op de pagina erna staat pas het uiteindelijke rijmwoord. Zo sluit het nog beter aan bij kinderen die moeite hebben met rijmen.
Ter info: ik was zelf net zo goed in het rijmen als oma.

Informatie

Wat rijmt er op stoep…?
Auteur: Harmen van Straaten
Illustraties: Harmen van Straaten
ISBN: 9789025876975
Uitgeverij: Leopold
Geschikt vanaf: 3-6 jaar

Lees ook:

Ken jij nog meer boekjes op rijm?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics