Selecteer een pagina

Laat ik nou net na de geboorte van Evi het persbericht binnenkrijgen over Hallo, hallo, wie brult daar zo?, het nieuwe prentenboek van Harmen van Straaten. Een hilarisch verhaal op rijm over een nieuwe baby. Ideaal voor kinderen die een broertje of zusje krijgen. Aangezien dat aan de orde is en ik graag kinderboeken recenseer stuur ik dan ook een mailtje met de vraag voor een recensie-exemplaar. Een aantal dagen later ontvang ik het boek en sindsdien zijn er 4 kinderen die met regelmaat voorlezen. Waar het boek over gaat en wat wij ervan vinden, lees je in dit artikel.

Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Door het huis klinkt een harde brul.
Kleintje Beer schrikt. Is het Leeuw, of Krokodil, of Koe, of Aap?
Allemaal vinden ze dat ze het mooiste lawaai maken.
‘Nee!’ fluistert Kleintje Beer. ‘Luister maar… het komt van dáár!’
‘Hallo, hallo… wie brult daar zo?’

Hilarisch prentenboek op rijm van de maker van Hé, wie zit er op de wc?

Wat vinden wij ervan?

Het lijkt wel alsof Harmen van Straaten niet kan falen als hij een boek schrijft. Elke keer weer komt er weer een heerlijk (rijmend) boek uit zijn pen met prachtige illustraties.
Hallo, hallo, wie brult daar zo? past precies in het rijtje en is leuk om wisselend met de andere boeken van Harmen van Straaten te lezen. Zeker in de fase waarin kinderen rijm ontdekken.

Het boek Hallo, hallo, wie brult daar zo? is een heerlijk verhaal dat zich, bij wijze van spreken, in één ademteug wegleest. Diverse dieren komen aan bod (leerzaam) met een verrassende twist op het eind. En dat van begin tot eind in rijm. Het boek heeft kartonnen pagina’s waardoor een kind mee kan bladeren, zonder de angst dat de bladzijdes scheuren. Hierdoor gaat het boek extra lang mee en is het zelfs leuk om te bewaren voor je kindjes eigen kinderen. Wederom zijn wij positief verrast en benieuwd of Harmen nog eens zijn rijmende pen inklimt.

Rijmtip: Wil jij graag je kindje leren rijmen of heeft je kindje wat moeite met rijmen lees dan de zinnen hardop voor en laat het rijmende woord achterwege zodat je kind de zin af kan maken. Grote kans dat er hilarische uitkomsten bij zijn, maar na verloop van tijd zal je merken dat het steeds beter gaat.

Informatie

Hallo, hallo, wie brult daar zo?
Auteur: Harmen van Straaten
ISBN 978 90 258 8100 9
Vanaf 2 jaar
Verschenen: 21 mei 2021
Het boek is onder andere te koop bij Kinderboeken.nl

Geverifieerd door ExactMetrics