Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Alle wielen in de file – Harmen van Straaten

Alle wielen in de file – Harmen van Straaten

De boeken van Harmen van Straaten zijn elke keer weer een groot feest. Ik was dan ook super verrast met de aankondiging van het boek “Alle wielen in de file”. En nog meer verrast was ik met het nieuws dat ik het boek onder de aandacht mag brengen bij onze lezers. Vlot daarna ontving ik het boek en was het duidelijk wel boek ik de komende dagen zou gaan voorlezen bij de kinderen.

Alle wielen in de file

De beren willen bij opa en oma logeren. Om niet in de file te komen wilt papa Beer op tijd vertrekken. Maar de benzine is op. Als ze bij het tankstation aankomen kijkt papa Beer helemaal niet meer zo blij. Daar staat zo’n lange rij. Ook in de stad wordt de familie Beer flink opgehouden door alle drukte. En dan rijdt papa Beer ook nog eens door rood licht…
Over de rest zal ik maar snel zwijgen. Zouden ze het nog halen voor de file?

Onze mening

Dat familie Beer wel heel veel pech heeft blijkt duidelijk in dit verhaal. Wat ik daar vooral leuk aan vindt is toch wel de erkenning bij de kinderen. Een aantal gebeurtenissen zijn namelijk ontzettend herkenbaar bij de kids.
Het verhaal is lekker vlot en in rijm geschreven. Dit is goed voor de taalontwikkeling van je kind.
Teven is elke pagina opgevrolijkt met een of meerdere mooie illustratie’s, waardoor je kind volop geëntertaind wordt.

Kortom: Het is een prachtig voorleesboek en uitermate geschikt voor kinderen die zelfstandig kunnen lezen. En bovendien een mooie aanvulling voor de boekenkast, maar dat is waarschijnlijk overbodig om te melden.

Op Thuisleven hebben we nog een aantal boeken van Harmen van Straaten mogen recenseren.

Informatie

Auteur: Harmen van Straaten
Illustrator: Harmen van Straaten
ISBN: 9789025877521
Uitgeverij: Leopold
Leeftijd: 0 – 5 jaar en voor oudere kinderen die zelfstandig kunnen lezen.

Heb jij al eens een boek van Harmen van Straaten gelezen?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics