Selecteer een pagina

Halloween is een feestdag dat niet alleen op Thuisleven al de nodige aandacht heeft gehad. Ook in pretparken en steden zie je het steeds meer- opkomen. Ofschoon ik er zelf (nog) niet helemaal iets mee heb, vind ik het wel heel leuk om het huis iets meer in Halloween stijl aan te kleden. Het liefst natuurlijk low-budget.

Kleine pompoenen

Bij de supermarkt of een boer zijn vaker pompoenen te koop, zeker in deze tijd van het jaar. Omdat ze allemaal van het land af komen kosten ze vaak niet zo heel veel. Maak daar handig gebruik van door goedkope sier-pompoenen op de kop te tikken. Het liefst verschillende kleuren en vormen. Deze zijn niet alleen heel erg leuk om iets mee te maken maar ook om bij je voordeur neer te zetten. Zeker als je een grotere pompoen neer gezet hebt die je zelf hebt uitgesneden en voorzien is van een lichtje.

Halloween versiering maken

Zoals gezegd zijn de kleine sier-pompoenen ook heel erg leuk om zelf iets mee te maken. Zo maak ik vandaag een mooie schaal op. Erg goedkoop (kosten in totaal waren voor mij maar €3,49 aangezien ik alleen de kleine pompoenen nodig had en een kaars. De rest was allemaal al in huis).

Aan de slag:

Benodigdheden:
– schaal of groot bord
– kaars, liefst een met een kleur die goed bij de Halloween sfeer past
– kleine pompoenen
– wat kleine frutsels (stro, hooi, bruine frutsels uit een eerder bloemstuk).

Hoe te maken:
Wil je niet hebben dat het bord of de schaal onder eventueel kaarsenvet komt te zitten, immers weet je het met kaarsen maar nooit. Dan moet je zorgen dat er een servet of iets anders op de bodem ligt dat het eventuele kaarsenvet op kan vangen. Daarna zet je de kaars in het midden van de schaal of het bord erop.
Daarom heen plaats je de sier-pompoenen. Je maakt het geheel af met de kleine frutsels. Ik heb heel bewust gekozen voor iets met een bruine kleur dat ik al in huis had liggen. Niet alleen spaart dit geld in de beurs maar belast ik het milieu hierdoor ook minder.

Lees ook:

Maak jij wel eens (low-budget) Halloween versieringen?

Geverifieerd door ExactMetrics