Elvy's Eigen Wereld- So Boho
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > ‘Elvy’s Eigen Wereld- So Boho’ deel 1 van Jill Schirnhofer.

‘Elvy’s Eigen Wereld- So Boho’ deel 1 van Jill Schirnhofer.

Een tienerboek lezen en recenseren doe ik graag. Echter mijn dochter (Vera) van bijna elf kan dit intussen ook al behoorlijk goed. We hebben daarom voor de verandering een duo-recensie van Elvy’s Eigen Wereld geschreven. Zo kun je wellicht een nog beter beeld krijgen over het boek zelf. Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig wat jij van deze duo-recensie vindt. Voor herhaling vatbaar of juist hartstikke niet?

Vera: “Ik lees graag een boek, omdat je eigen fantasie gebruikt. En er zijn verschillende boeken, leuke, spannende, grappige, enge en zielige. Je hebt dikke boeken en dunne boeken. Ik vind dikke boeken vaak leuker dan dunne boeken. maar sommige dunne boeken zijn ook leuk. Er zijn ook strips, zoals Tina, Penny en Meiden.”

Inhoud van Elvy’s Eigen Wereld (waar gaat het over?).

Elvy is een dromerige, creatieve meid. Ze kijkt al uit naar de zomer vakantie om bij haar tante Flora in Frankrijk de hele zomer op zolder te tekenen. Haar ouders besluiten dat ze naar Ibiza gaat bij Joy (eigenlijk heet ze Joyce, maar Joy klinkt beter bij haar hippieleven). Ze leert Kate kennen die een kledinglabel begint. Ze heeft een vakantie om nooit te vergeten.

Wat vinden wij ervan?

Vera: “Het is een leuk meidenboek om te lezen. Het verhaal leest zich soepel weg en ik heb echt het gevoel in het boek mee te worden getrokken. Het is dan ook erg moeilijk om het boek weg te leggen als mama mij roept als bijvoorbeeld het eten klaar staat. Achterin het boek kan je eigen dingen maken. Zo vindt je hier recepten, DIY make-up en pimptips. Op het laatst heb je meditatietips voor een ochtendyoga dat is vooral lekker als je uit bed komt. Er komt ook een deel 2 van Elvy’s Eigen Wereld, daar kijk ik zeker naar uit.”

Jill Schirnhofer.

Wie Jill een beetje kent weet dat het een ware multi-talent is. Het boek zelf vind ik lekker compact en mooi in elkaar zitten. Toch is het voor mij als volwassene iets flauwtjes door de meerdere herhalingen. Juist doordat Vera en ik zo’n verschillende mening hebben vind ik zo’n duo-recensie briljant. Dit boek is namelijk geschreven voor jonge meiden en dat merk je als volwassene ook. Met alle hits die Jill al gehad heeft geloof ik ook zeker dat dit boek goed zal verkopen en er heel wat meiden deze zomer aan het wachten zijn op een deel 2.

Elvy’s Eigen Wereld – So Boho is uitgegeven door Uitgeverij Gottmer.

Lees ook:

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

3 reacties