Thuisleven.com
Ecodenta Juicy Fruit Kids tandpasta is speciaal ontwikkeld voor kinderen.
Thuisleven.com > Verzorging > Mondverzorging > Ecodenta tandpasta voor kinderen

Ecodenta tandpasta voor kinderen

Als je eet en drinkt, zorgt je speeksel met haar gezonde bacteriën voor de eerste verwerking van de voedingsstoffen. Er blijft echter altijd wat hangen in je mond. Bepaalde bacteriën vormen uit de suikers (of dat nu fruitsuikers of toegevoegde suikers zijn) een zuur. Dit zuur lost het oppervlakte van je glazuur op, en later het onderliggende dentine. Dan zijn er nog de bacteriën die altijd al in je mond zitten. Deze veroorzaken tandplak. Dat is op zich niet erg, mits je goed poetst om de tandplak te verwijderen. Doe je dit niet, dan blijft het kleverige laagje op je tanden zitten en op den duur verkalkt het. Je kunt het dan niet meer zelf weghalen – alleen een mondhygiënist of tandarts kan dat. Goed poetsen is dus het belangrijkste advies. Bij kinderen kun je tandenpoetsen extra leuk maken door een leuke tandenborstel en lekkere tandpasta te kopen. Zoals de Ecodenta tandpasta voor kinderen met juicy fruit smaak. Jammie!

Ecodenta tandpasta voor kinderen

Ecodenta Juicy Fruit Kids tandpasta is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Het is een organische, vegan tandpasta zonder fluoride. Het bevat Aloë vera en xylitol tegen gaatjes. Omdat het een lekkere smaak van bubblegum heeft poetsen kinderen er graag mee.

Ecodenta tandpasta voor kinderen

Onze ervaring

Ik geef mijn kinderen niet snel iets wat ik zelf ook niet heb uitgetest en dus nam ik mijn tandenborstel en deed er een beetje tandpasta op. Gelukkig is de kleur precies aangenaam wit. De geur daarentegen lijkt wel alsof ik de zoetste snoeppot in langere tijd heb open gemaakt. Dat nodigt mijn jongste zoetekauw meteen uit om ook haar tandenborstel te pakken en mee te poetsen.
De smaak is verrassend anders, de tandpasta schuimt lekker maar niet te en het tandenpoetsen is ineens velen malen lekkerder. Jammer dat hij speciaal voor kinderen is…

Lees ook:

Waar poetsen jouw kinderen hun tanden mee?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik weet het niet ik ben geen voorstander van zoete smaken tandpasta bij de kinderen.
    Het ruikt zoet maar smaakt het ook zoet op de tandenvorstel?

  • Onze dochter heeft nu ook 7+ tandpasta met aardbeiensmaak. Misschien wil ze deze ook wel eens uitproberen. Van mintsmaken wordt ze niet blij

  • Hier poetsen ze beide met elmex

    Is deze tandpasta ook voor als je aan wisselen bent? Mn oudste kan nog niet aan pepermuntsmaak wennen

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics