Thuisleven.com

Drunken Mel

In de lente editie van de Foodybox trof ik een fles Drunken Mel aan. Hij heeft een tijdje in de koelkast staan wachten maar afgelopen maand was het dan zover. Na een heerlijke barbecue vonden we het wel prettig om een digestief te drinken en kwam het flesje tevoorschijn. Proost!

Drunken Mel

De schuine, eigenzinnige en stoere fles van Drunken Mel is het alleen al waard om na een etentje op tafel te zetten. Het goedje is doorzichtig goud en is het best om heel koud (diepvries) te drinken. De smaak is romig met duidelijke karameltonen. Heb je het doorgeslikt dan blijft er een zachte maar toch aanwezige combinatie achter van wodka en karamel. Ontzettend lekker, vind ik persoonlijk. Door die heerlijke nasmaak vergeet je ook het gevoel in je keel (zeker als je niet gewend bent om sterke drankjes te drinken).

Wat is een digestief?

Een digestief is het tegenovergesteld van een aperitief. Een aperitief drink je voor de maaltijd en een digestief drink je na de maaltijd. De reden waarom je een digestief na de maaltijd drinkt is eigenlijk goed te verklaren. Een digestief is voorzien van een hoger alcohol percentage en dat wil je niet graag op een lege maag hebben. Zeker niet voor een maaltijd, want een hoger alcoholpercentage kan de smaakpapillen beïnvloeden. Handig als je een gerecht hebt dat je behoorlijk tegenstaat, maar erg zonde in alle andere gevallen. Een digestief drink je bij de koffie maar kun je ook goed afzonderlijk nuttigen.

Ben je niet zo van de alcoholische drankjes dan is het boek ‘Alcoholvrije drankjes voor volwassenen- Limonade’ vast iets voor jou. Wil je tijdens de avond nog wat lekkere snacks kijk dan eens naar Gezonde hapjes schalen en deze luxe kaasplank, die je makkelijk zelf kunt maken.

Welk alcoholisch drankje drink jij graag?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Hi Miranda, wat een leuk bericht. Dank je wel. Je hebt het heel goed en leuk omschreven. In veel landen is een digestief heel gewoontjes nu in de vakantie periode ontdekken steeds meer mensen dat en daar worden wij blij van. Samen gezellig langer natafelen. Santé!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics