Selecteer een pagina

Met een verjaardag komt er na de vlaai en taart meestal wel wat hartigs op tafel. Zoals chips, nootjes, worst en kaas. Meestal is dit een vrolijke kommetjes of op een schaaltje. Hoe dan ook ziet het er meestal feestelijk en saai tegelijk uit. Om daar verandering in te brengen maak ik tegenwoordig mijn eigen luxe kaasplank en daar heb ik al heel wat waardering voor gekregen.

Wil jij ook zo’n luxe kaasplank maken voor bij de borrel, verjaardag of ander feestje? Dat kan!

Benodigdheden:

– houten plank
– verschillende soorten kazen
– kaasmesjes
– alfalfa
– verse bieslook
– walnoten
– stroop
– mosterd

Bereidingswijze:

– Snijd de kazen in grotere porties zodat mensen deze zelf kleiner kunnen snijden.
– Leg deze vervolgens per kaassoort op de plank verdeeld. Leg de brie bij de brie in de buurt, laat wat ruimte over voor de blauw schimmelkaas enzovoorts.
– Ligt de kaas eenmaal netjes op de plank verdeel je de alfalfa  tussen de kazen. Je zult zien dat het gelijk een hele andere look geeft.
Nu kun je er voor kiezen om het geheel aan te kleden met verse bieslook (in kleine stukjes snijden). Ook een lekkere combinatie voor erbij zijn walnoten. Een klein bakje met stroop en/of mosterd zou het geheel helemaal af maken.

Serveer het geheel met wat stokbrood, crackers of toastjes en je gasten zullen zich er de vingers bij aflikken.

Op de foto’s is de “kale” kaasplank te zien. Hierop is geserveerd: brie, blauw schimmel kaas, een kleine Chaumes 50+ kaas, rolletjes jonge kaas, en camembert.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics