Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De verjaardag van de luiaard

De verjaardag van de luiaard

Als je jarig bent is er niks zo leuk om cadeautjes te krijgen. Aangezien (voor)lezen ontzettend goed is voor woordenschat, vind ik een boek dan ook een leuk geschenk om te geven als extraatje op een verjaardag. Zeker als het een boek is waar een kind iets mee kan. Zoals een verjaardagsboek op zijn of haar verjaardag.

De verjaardag van de luiaard

Vandaag is luiaard jarig. Alle vrienden dieren hebben eraan gedacht. De boom is geheel versierd met schitterende torretjes, lichtgevende waterdruppels en een kleurige vlinder zodat hij elk vonkje zonlicht opvangt en terugkaatst in duizend kleuren. Zodra de vrienden klaar zijn met versieren maken ze luiaard wakker. Elk dier helpt luiaard te herinneren hoe je een verjaardag moet vieren, maar luiaard is alleen maar moe. Hoe verras je nou zo iemand?

Onze mening

De illustraties zijn zo mooi dat het moeilijk is om een pagina om te slaan. Er valt ook zo veel te zien en te beleven. Het verhaal zit grappig en leuk in elkaar. Kinderen vonden het dan ook erg vermakelijk om dit boek niet één, niet twee maar wel vijf keer achter elkaar te lezen.

Informatie

Auteur: Caren Peeters
Illustrator: Aron Dijkstra
ISBN: 9789051167221
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Mocht je dit een leuk boek vinden dan is ‘Fijne verjaardag voor jou!’ van Nicola Slater ook vast en zeker een topper voor je. En als je dan toch in de feeststemming bent is de blog over Verjaardagsstress en Hoe is het afgelopen met de verjaardagsstress wellicht ook wel interessant voor je.

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

48 reacties

 • Ik verras mijn neefjes en nichtjes op hun verjaardag graag met een boek! Leerzaam, kleurrijk, een grappig verhaal! Leuk om samen te lezen, te lachen en vragen te stellen. In deze tijd met smartphones, iPads enz. Is het heerlijk om ook gewoon eens een boek te pakken!

 • Dit lijkt mij echt een super leuk en mooi boek met grappig verhaal, met prachtige tekeningen. Om de tekeningen heen is het ook al leuk om over te vertellen en er een verhaal van te maken. Daarbij is dit een mooi boek om uit voor te lezen, en als mijn kleinkind groot genoeg is om er zelf uit te lezen. Want lezen is voor iedereen altijd leuk en goed.

 • De tekeningen zien er al leuk uit. Het verhaal spreekt ook tot de verbeelding. Het lijkt mij ern grappig boek die ik graag wil voorlezen.

 • Ik vind het altijd leuk om persoonlijke dingen te geven of cadeautjes, waarvan ik weet dat iemand ze echt graag wil. Gemiddeld geef ik 15 euro uit aan een cadeau of het moet al een speciale gelegenheid zijn dan is het 50 euro.
  Lijkt me een leuk boek om voor te lezen.

 • Mijn zoon van 13 jaar wil al een aantal jaar graag geld. Hij koopt er niets van, maar spaart voor zijn Lamborghini :). Moet zeggen dat hij het al een aantal jaar goed vol houdt.
  Mijn dochter van 10 jaar heeft het 22q11 deletie syndroom. Samen met haar stuur ik een beetje in wat ze vraagt. Vaak van alles om mee te knutselen. In haar eigen veilige omgeving in haar kamertje voelt ze zich het prettigst na een lange dag vol met prikkels op school.

 • Sorry ik heb MS mijn hoofd vergeet alles. Ons budget is 50 euro of we vragen meestal 1 groot kado en leggen dan bij. Kinderen van anderen ligt eraan hoe goed ik ze ken.

 • Wij geven graag wat op verlanglijstje staat van de jarige
  Zowel van onze eigen meiden als van andere kinderen
  Geef graag spelletjes of lego, maar ook regelmatig een boek
  Mijn dochters en gastkinderen dol op zoekboeken op moment dus daar krijgen ze er elk 1 van met de sint in december

  • Voor dochters kijken we niet perse naar budget vaak rond 50 we letten wel op dat ze beide evenveel cadeautjes van ons krijgen en ongeveer zelfde bedrag. Meestal 2 a 3 cadeaus
   Waarvan 1 een boek
   Voor jongste om voor te lezen en de oudste zodat ze zelf kan lezen
   Voor nichtjes en familie rond 10. Van familie die nooit bij ons op verjaardag komt krijgt ook minder of niks op knutsel van onze meiden na
   Voor klasgenootjes vaak rond de 5€

 • Lego en knex is altijd favoriet bij mijn kids. Dochterlief leest ook graag. Dit boekje zou ik graag willen winnen voor mijn kleinzoon, volgende maand is hij jarig!

 • Voor een verjaardag van een schoolvriendje is het budget zo’n 15 EUR. Als ik voor de kinderen zelf iets koop mag het al iets meer zijn, ik koop liever iets duurder van 75 EUR dan dat het binnen enkele weken al stuk is.

 • Super leuk! Dit boek wil ik graag voorlezen in de klas.
  Daar trakteer ik het liefst vrolijke en gezonde traktaties.

 • Vooral de tekeningen spreken enorm aan, ik lees mijn dochters graag voor uit fantasieboeken als de Gorgels

 • Zelf heb ik geen kinderen maar voor verjaardagen van nichtjes en neefjes probeer ik op het bedrag tussen de 10-15 euro uit te komen, Geld vind ik niet leuk om te geven, geef altijd een cadeau en pak het extra feestelijk in voor de jarige (daar heb je misschien ook tantes voor;). Het leukste vind ik op een verjaardag om te zien dat kinderen ingepakte cadeaus krijgen. Zou heel graag dit boek willen winnen om voor te lezen!

 • Wat leuk! Alleen al de titel en prachtige cover maken dat ik het boek heel graag zou willen (voor)lezen aan mijn zoontjes.
  Wij geven ongeveer 10-15 euro uit aan kinderverjaardagen. Spelletjes en boeken zijn bij ons vaak favoriete cadeaus om te geven en te krijgen. Je kunt er nooit genoeg van hebben!
  Onze eigen kinderen krijgen meestal een cadeau tussen de 50 en 75 euro, net hoe het uitkomt. Morgen vieren we toevallig de eerste verjaardag van ons jongste zoontje! Hij krijgt een mooie interactieve Piratenboot. Ik kan niet wachten om z’n reactie te zien als we zingend met slingers en ballonnen z’n kamertje binnen komen 🙂

 • Voor de verjaardag vraag ik vaak bruikbare dingen, of geld om een iets groter cadeau voor te kopen. Bijvoorbeeld een nieuwe fiets of trekker.

  Het budget van te geven cadeau verschilt nogal. Heeft te maken met of het een kennis is, vriendin, hele goede vriendin of neefje/nichtje is. Bedrag varieert dan tussen de 10-40 euro. Ik mag graag een boek geven als cadeau, zo belangrijk om te lezen. Daar leren de kids zo veel van.

 • Ik vind het onderwerp van kinderen en hun verjaardag altijd een gevoelig onderwerp, niet voor mezelf, maar bijvoorbeeld wel op het schoolplein. We hebben 1 zoontje en ja we geven toe die komt niets tekort. We geven hem een verjaardagskado rond de 100 euro. Maar we kopen dat iets, wat hij heel leukt vind en lang mee gaat.

  Binnenkort is hij weer jarig en hij zit momenteel helemaal in de voetbal fase en is groot fan van ajax en fc barcelona. Ik denk dat zijn verlanglijstje ook vol voetbal gerelateerde dingen staat.

  Op verjaardagen van anderen maken we altijd gebruik van de cadeaubox die door de jarige zelf is samengesteld. We doen van tussen de 15 en 20 euro.

 • Krijgen: spelletjes, boeken of geld om op de kids hun rekening te zetten zodat ze later zelf kunne beslissen wat ze ermee gaan doen.
  Geven: Spelletjes, knutseldozen of geld. Altijd rond de €15.
  Voor eigen kinderen geen budget, playstation, fiets, …

  Ik loot graag mee voor dit mooie boek

 • Bij een geboorte geef ik graag een boek cadeau. Dat is altijd goed! Een leuk prentenboek of fijne voorleesverhalen.
  Voor mijn kinderen vraag ik naast boeken ook wel knutsels Pullen en Lego of Playmobil. Zoals ik schreef geef ik graag een boek. Meestal vraag ik wel wat er op het lijstje staat van het kind.
  Budget verschilt ook. Tussen 7.50 en 15 euro.
  Ik doe graag mee met de winactie, de buitenkant ziet er al geweldig uit!

 • Onze kinderen vragen graag boeken, knutselspullen en de jongste auto’s. De oudste wil juist graag geld en snoep. Aan kinderfeestjes geef ik 10 euro. Neefjes en nichtjes 20.
  De verjaardsgrn van mij eigen kinderen verschilt, ligtber maar net aan wat ze willen/nodig hebben.

 • Ziet er prachtig uit! En luiaards zijn te gek!!!
  Voor mijn dochters van 4 en 6 vraag ik vaak boeken (altijd goed!), nieuwe schoenen van oma, speelgoed dat ze op dat moment graag willen hebben, samen een uitstapje doen (zoals met mijn tante gaan zwemmen), knutselspulletjes, meedoen aan een groter gezamenlijk cadeau (vorig jaar schommels in de tuin 🙂 of gewoon op visite komen, want aandacht en gezelligheid is het allerleukste.
  Aan mijn eigen dochters besteed ik gemiddeld tussen de €50 en de €100 aan cadeau’s en vanaf 5 jaar ook een kinderfeestje, dat kost natuurlijk ook wat.
  Ik ben zelf dol op feestjes dus pak graag uit 🙂 Het leven is te kort om je verjaardag niet te vieren (als je daar tenminste plezier aan beleeft 😉

  Voor cadeaus geven, let ik vooral op wat iemand graag wil hebben. Liefst persoonlijk. Soms is dat simpelweg iets kopen of een envelopje, soms is het wat creatiever. Regelmatig sla ik al het hele jaar leuke kleinigheidjes in met die persoon in gedachten en heb ik een hele bult cadeautjes. Ook wel meer dan eens met flinke kortingen, dan kan ik het niet laten liggen zegmaar… Het budget wisselt daarin ook wel. Meestal lijkt het best veel maar heb ik geluk gehad met de prijs of gewoon slim ingekocht.

  Voor mijn familie en vrienden geef ik wel wat meer uit dan aan klasgenootjes van mijn dochters. Bij kinderen let ik eerlijk gezegd toch een beetje op wat de rest doet.
  Voor cadeautjes voor kinderfeestjes zit ik meestal tussen de €5-€10. In mijn omgeving is dat gangbaar, al zijn er ook uitzonderingen.
  Voor vriendjes en vriendinnetjes waar ze ook echt vaak buiten school mee spelen zit ik vaak net iets hoger, die ken ik dan zelf ook wat beter dus makkelijker (mijn dochters helpen) uitzoeken en daarnaast krijgen ze wel eens dubbel cadeau’s (want uitgenodigd voor de verjaardag zelf én het kinderfeestje) dus ik hanteer onbewust wel wat verschil in budget.

  Ik heb geen heel ruim inkomen maar weet er altijd wel iets leuks van te maken. Tot nu toe lijken onze cadeau’s goed te vallen en geven vind ik over het algemeen veel leuker dan krijgen.

 • Boeken over verjaardagen zijn hier zeer geliefd dus dit boek zou met open armen worden ontvangen.
  Voor verjaardagen geef ik graag Duplo, Lego e.d. en dit ontvang ik tegelijkertijd ook graag 😉

 • Leuk om te vragen vinden wij altijd een boek, spel of activiteit. Mag ook vintage.Budget kinderfeestje €10 kinderen van vrienden €15 neefjes/nichtjes €25

 • Gaaf! Ik geef en krijg graag boeken 🙂 Onze jongste 15 maanden is dol op plaatjes boeken en de oudste van bijna 4 verslint in de avond voor het op bed gaan boeken. Een boek met een dier waar mama vroeger mee heeft gewerkt in de dierentuin is wel erg vet! Als wij speelgoed vragen vragen we duurzaam speelgoed, iets waar meerdere kindjes mee kunnen spelen (hout, boeken, buiten speelgoed). Budget is afhankelijk van het te geven cadeau of gevraagd cadeau.

 • Lijkt me een leuk boek! Wij lezen graag, daarom vragen we voor een verjaardag vaak ook een boek, klei, spelletjes. Wij vragen vaak of de jarige ook een verlanglijstje heeft. Anders geven we zelf ook vaak knutselspullen, een boek of een spel.

 • Ik vraag vaak boeken voor mijn kinderen, omdat ze het leuk vinden om te lezen en ik geef vaak boeken of cadeaubonnen aan anderen.

 • Als verrassing voor mijn kinderen vraag ik altijd een boek
  want dan hoef ik niet meer naar vermaak voor hen op zoek.
  Ook een ander doe ik graag een plezier
  met een leuk boek over bijvoorbeeld school of een leuk dier.
  10 euro is als cadeau het maximale budget
  en met een beetje geluk (en soms wat koopjes) weet ik dat ik dat meestal red.

  Met dit leuke, ‘luie’ boek worden mijn kinderen echt in het zonnetje gezet
  en beleven zij veel leespret!

 • Mijn kleinkinderen krijgen graag knutselspullen, maar als ik ze iets moet geven , vraag ik altijd een verlanglijstje.

  Voor geven en vragen houden wij in de familie altijd het bedrag van 15 euro aan.
  Moet toch kunnen, of niet. Ze krijgen al zoveel. Van de ouders krijgen ze vaak iets wat duurder is.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Wij vragen én geven eigenlijk altijd graag een boek! Het stimuleert kinderen om te lezen en nieuwe werelden te ontdekken 🙂

 • Wauw dit lijkt me echt een mooi boek om te lezen en bekijken! En een leuk extra cadeau om alvast te geven voordat Daan jarig is in augustus! Kunnen we alvast in de feest stemming komen . Wij hebben voor onszelf niet echt een budget met verjaardagen, ligt eraan wat je graag wil. Dit jaar krijgt Daan een nieuwe fiets. Wij houden veel van boeken dus die vinden we altijd leuk om te krijgen! Ook houden wij van houten speelgoed maar dat is vaak te duur om te vragen, ik denk dat we klei, knutselspullen, dingen voor buiten (zandbak/ zwembad) of puzzels vragen. Voor anderen geven we vaak tussen de 10/15 euro uit, ligt er ook aan wat ik tegenkom. Het liefst geef ik kinderen iets wat stiekem ook nog een beetje educatief is!

 • Ik geef vaak boeken cadeau, omdat je dan over het algemeen wel goed zit en het draagt ook nog wat bij aan de ontwikkeling, win-win dus. Boer Boris hebben we vaak gegeven. Zelf hebben we veel boeken van de Vier Windstreken, ze zijn prachtig! Dit boek zouden mijn 3 jongens geweldig vinden om samen te lezen. Leuke voor alle leeftijden

 • Ik geef altijd boeken cadeau! Deze zijn leuk om voor te lezen, samen platen te kijken, te fantaseren en zelf te lezen!

 • Wij geven zelf aan onze kinderen iets wat ze graag zelf willen maar moet ook iets zijn waarvan wij denken dat het wel lang leuk blijft. Kwa budget verschilt erg. Zo tussen de €50 en €100. Maar ook eens een trampoline gegeven die was duurder maar wel jaren plezier van dus vind dat het wel waard. Aan andere vragen we van alles… spelletjes, boekjes en knutsel spul is altijd wel goed. Geven aan vriendjes/vriendinnetjes ongeveer €10 uit aan een cadeautje.

 • Ik krijg en geef graag boeken. Dit kan een leuk boek zijn die ik zelf graag gelezen heb, of waar ik leuke recensies over gelezen of gezien heb. De prijs is afhankelijk van persoon tot persoon. Meestal hou ik me wel aan een bepaald budget, dus als ik een leuk boek zie in promotie volgen er meestal 2. De prijzen variëren dus tussen de 10 à 25 euro.

 • leuk boek om uit voor te lezen.
  Mijn zoontje krijgt graag boekjes,autootjes en klei,knutselspullen
  Zelf geef ik graag een boek of iets van het verlanglijstje wat de jarige graag wil hebben
  eigen verjaardag kind iets tot 50 euro ongeveer
  budget vaak tot 25 euro en bij schoolvriendjes kinderfeestjes tot 12,50euro

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics