Thuisleven.com
Hoe is het afgelopen met de verjaardagsstress?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Hoe is het afgelopen met de verjaardagsstress?

Hoe is het afgelopen met de verjaardagsstress?

Zowel op mijn werk als privé was afgelopen januari een drukke maand. Maar het was dus ook de maand waarin ik moest gaan nadenken over de verjaardag van onze dochter in februari. Omdat het elk jaar weer nadenken is over een verlanglijstje, had ik vorig jaar al bedacht dat ik een lijstje moest gaan bijhouden. En dat had ik braaf gedaan. Elke keer als ik een ideetje tegenkwam schreef ik dat op, en dat voelde goed. Tot ik dus in januari dat verlanglijstje niet meer kon vinden! En toen voelde ik de stress opkomen….

Twee maanden geleden kon je het blog over mijn verjaardagsstress voor de verjaardag van onze dochter lezen. Op deze blog waren veel reacties gekomen, superleuk en ook erg handig. Want er zaten bruikbare tips tussen. Het was heel fijn om jullie reacties te lezen, en met jullie tips heb ik ook zeker wat gedaan. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en kunnen we terugkijken op een leuke en geslaagde verjaardag. Vandaag vertel ik je hoe het is afgelopen met mijn verjaardagsstress. Lees je mee? En als ‘ervaringsdeskundige’ geef ik je ook een paar tips!

Verlanglijstje tegen verjaardagsstress

Het verlanglijstje is niet meer boven water gekomen. Om te voorkomen dat een papieren verlanglijstje kwijtraakt gaf Gerlinde een goede tip. Zij noteert in haar telefoon cadeau ideeën. Per kind maakt ze een mapje aan. Een hele goede tip. Marieke verzamelt ook het hele jaar cadeau ideeën. Zij noteert ze via Lijstje.nl. Toen ik het las dacht ik …. “tja, waarom heb ik dat niet gebruikt?” Ik stuur via Lijstje.nl altijd de familie een verlanglijstje van onze jarige toe. Nooit gedacht om daar in het jaar ook ideeën in vast te leggen. Het handige van online een verlanglijstje bij houden, is dat je deze ook makkelijk kunt delen met familie/vrienden. Zij kunnen dan online het verlanglijstje van je kind bekijken, en afstrepen wat zij willen geven. Als er een cadeau wordt afgestreept, zien anderen dat cadeau niet meer. Zo voorkom je dubbele cadeaus. Werken met een online lijstje geeft ook het voordeel dat je het lijstje altijd terug kunt vinden. Je lijstje in je mobiel kun je ook kwijtraken, je hoeft maar een verkeerde knop in te drukken en hij is foetsie (zeker als je kinderen in huis hebt). Maar wat als je mobiel gestolen is? Of hij is kapot? Grote kans dat je dan ook je lijstje kwijt bent.

Cadeau

Ik kreeg ook tips om praktische cadeaus te geven. En inderdaad ook wij geven praktische cadeaus. Een drinkbeker, een broodtrommel, nieuwe pyjama. Praktische cadeaus kun je vaak wel bedenken. En voor een meisje wat van knutselen houdt, zijn knutselspullen ook altijd goed. De tip van de knikkerbaan die Marieke gaf is ook leuk. Als je nog geen knikkerbaan in huis hebt, is dat zeker een aanrader. Wij hebben al een knikkerbaan van hubelino in huis. En één knikkerbaan vind ik wel genoeg. Overigens is dit wel een aanrader (zie review hubelino).

Miranda gaf nog een tip om geld te vragen. Een goede tip, voor als je wat oudere kinderen hebt die al veel hebben, of als ze graag een groter en duurder cadeau willen. Marjo gaf de tip voor een step of skelter. Omdat we geen plek hebben om een skelter kwijt te kunnen is een skelter geen optie. Hoewel ze die wel ontzettend stoer zou vinden. Maar de step was wel een goed idee. Uiteindelijk zijn we niet voor de step gegaan, maar deze staat nu wel op het lijstje voor volgend jaar.

Bezoek aan de speelgoedwinkel

Newsummitlife vertelde dat ze met hun zoontje naar de speelgoedwinkel waren gegaan. Dat vond ik ook een handige, maar je moet dan wel een winkel in de buurt hebben! En dat is hier niet echt het geval. Toch hebben we ook wat aan deze tip gehad. Want op een zaterdag zijn we, op doorreis naar familie, gestopt bij een grote speelgoedwinkel. Daar hebben we als gezin onze ogen uitgekeken. Wat een speelgoed! Wat een keus! En erg handig met een bijna jarige kleuter. en een leeg verlanglijstje. Het mooiste vond zij de lego afdeling. De ene doos na de andere doos ging ze uitvoerig bekijken. Van ‘die wil ik’ naar ‘oooo die wil ik ook zo graag voor mijn verjaardag’, werd het ons wel duidelijk dat ze heel blij zou worden van lego. Daarom kreeg ze van ons de Lego Friends Heartlake Paardrijclub.

Ook werd de tip ‘geef een boek’ gegeven. Een mooie tip! Onze kinderen krijgen altijd een nieuw voorleesboek op verjaardagen of andere gelegenheden. Dus een nieuw boek zit er bij ons altijd wel in. En zeg eens eerlijk, elk kind en elke ouder, kan altijd wel een nieuw (voorlees)boek gebruiken.

Lees ook:

En de volgende verjaardag? Die is zonder stress!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics