Thuisleven.com
Verjaardagsstress
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Verjaardagsstress met een verjaardag

Verjaardagsstress met een verjaardag

Nog een klein maandje en dan wordt onze kleuter alweer 6 jaar. Een verjaardag vieren, ik hoor mensen wel eens zeggen: “Het is het mooiste in het jaar”. Ben ik de enige ouder die dat niet zo voelt? Ho stop! Voordat iedereen van alles gaat denken…ik ben superblij en dankbaar dat we kinderen hebben. En ik ben ook heel blij dat we samen een verjaardag mogen vieren. Maar om nou te zeggen dat de verjaardag van mijn kind (of die van mijzelf) het mooiste is van een jaar. Nee sorry, ik kan wel leukere en mooiere dingen bedenken.

Verjaardag vieren

Een verjaardag is gezellig druk, je vliegt van het ene taartje serveren naar het andere. En van het ene glaasje fris bijschenken naar de volgende. Van de deur opendoen voor de gasten tot nog snel een verjaardagskiekje tussendoor schieten. Stel je toch voor dat je geen foto’s hebt van je jarige kind! Dat kan niet! Althans in ons geval echt niet. Alleen al voor het volgende jaarboek moeten we die wel hebben. Natuurlijk moet je ook je jarige op deze dag goed in de gaten houden, geniet hij/zij wel? Is het heel eerlijk als ik zeg dat ik meestal blij ben als een verjaardag erop zit? Want op zo’n dag kom je echt niet toe aan bijkletsen met familie of vrienden. Of om gewoon stilletjes op je stoel te gaan zitten en te genieten van je jarige Jet. Zitten is er helemaal niet bij, ja pas ’s avonds als de kinderen in bed liggen en de boel aan kant is. En natuurlijk doe je het allemaal voor je kind en uiteraard met heeeeeel veeeel liefde! Maar zo’n verjaardag…poeh je bent er maar druk mee op zo’n dag. En in mijn geval is dat ook niet alleen op die dag zelf. Wat dacht je van het voorbereiden van zo’n dag? Die liefdevolle voorbereiding begint hier al weken van tevoren. Lees je mee ….?

De datum

Er moet nagedacht worden over de datum, kunnen we de verjaardag vieren op de verjaardag zelf of moeten we uitwijken naar een dag in het weekend? En wie gaan we uitnodigen? Uitnodigen moet natuurlijk wel met een leuke creatieve hippe uitnodiging. Dus gaat er uren zoekwerk op internet aan vooraf. Ook moet mijn kind er die dag stralend bijlopen, daarom duik ik de kast in om te kijken of er nog een leuke set kleren in de kast ligt. Uiteraard een set zonder vlekjes en gaten. In het vervelendste geval moet ik ook nog kleding gaan shoppen. En welke taart wil onze jarige? Tja, en onze kleuter gaat ook naar school. Dus daar hoort ook nog een schooltraktatie bij en een kinderfeestje! En bij een kinderfeestje hoort ook weer een leuke uitnodiging. Je raadt het al, nog meer uren speuren naar HET idee voor een leuke uitnodiging van het kinderfeestje. O ja, dit feestje vieren we thuis, maar hier moet ook over nagedacht worden. Hoeveel kinderen? Van hoe laat tot hoe laat? Wat gaan we doen?

Voorbereidingen

Waar we ons al wel niet druk om kunnen maken hé! Ik vraag het mijzelf in ieder geval wel soms af. Dit jaar ga ik maar proberen om meer te genieten van de voorbereidingen en de dag zelf! Wat minder stress zou niet verkeerd zijn. Het belangrijkste is ook dat onze kleuter een leuke dag heeft en dat ze blij is met haar cadeaus! HELP!! Zei ik daar nou cadeaus?! Waar is dat briefje met al die leuke cadeau ideeën die ik opgeschreven heb in de laatste maanden van 2016? Er waren zoveel leuke reviews en tips voorbijgekomen, ik moest ze opschrijven voor haar verjaardag. Maar het briefje is weg….foetsie *Iets met opruimwoede aan het eind van de kerstvakantie*. Nu heb ik ‘nog maar 3 weken te gaan’ en heb ik een leeg verlanglijstje. En navragen aan mijn bijna jarige dochter leert dat er ook weinig bij gaat komen. Ze weet niet wat ze wil. En wij als ouders weten ook niet goed wat is leuk….waar doen we haar een plezier mee? Onze meid wordt 6 jaar, houdt van Lego, knutselen en is gek op lezen. Ze is geen meisje-meisje, maar een beetje stoer en houdt echt niet van meisjesdingen zoals Frozen (“Mama, ik vind Frozen zo stom”).

Help….volgens mij heb ik nog nooit zoveel stress gevoeld als op dit moment. Wat gaan wij haar geven op haar verjaardag?

Lees ook:

Wat kunnen we op haar verlanglijstje zetten? Ik kan wel wat tips gebruiken!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

15 reacties

 • Knutselen, kleien, leerzaam als tiptoi of leerboekjes om in te schrijven/taal/rekenen. Pop, kleurboek, buiten speelgoed?

  Adem in adem uit. Op internet zijn veel leuke dingen te vinden over feestjes en je kunt het.

 • Wauw, je legt je lat hoog. Relax, pak een dikke teug adem, je hebt nog drie weken. Morgen is ons eerste kinderfeestje voor onze zoon die zeven is geworden. Hij was een maand geleden al jarig. Maar in verband met de kerstvakantie hebben we zijn verjaardag gewoon een maand uitgesteld. Morgenochtend haal ik de taart op bij de HEMA en gaan de kinderen hier aan tafel lekker taart eten en daarna gaan we naar de bioscoop. Aankleding doe ik niet aan hij was een maand geleden al jarig. Feestje voor de familie, die houd ik altijd heel klein alleen opa’s en oma’s en de broer van mijn man met zijn vriendin. Je kan het zo moeilijk maken als je wil maar ook heel relaxed aanpakken. En in mijn geval help mijn man ook goed mee. Voor het cadeau, we hebben hem gewoon meegenomen naar de speelgoed winkel en dan wat uit laten kiezen wat hij leuk vond. Binnen een budget natuurlijk. Zijn favo cadeau dit jaar? Een walkie talkie, n echte geen kinderding.

 • Het hele jaar door maak ik notities in mijn telefoon waarin ik in een mapje per kind ideeën voor kadootjes heb staan. En inderdaad de lat niet te hoog leggen

  • Ik ‘verzamel’ inderdaad ook cadeau-ideeen het hele jaar door, ik gebruik hiervoor niet mijn telefoon, maar http://www.lijstje.nl. En tegen die tijd dat de kinderen jarig zijn kan ik het lijstje gelijk doormailen naar de familie, met gelijk de datum waarop we het vieren erbij. Hoef ik ook geen aparte uitnodiging meer te sturen 😉

   • Ik vind lijstje.nl niet altijd even handig werken op een mobiel. Daarom gebruik ik Wammes gifts. Ook leuk, je kunt een foto bij het lijstje toevoegen.

 • hier is onze meid gek op steppen wij hebben er 1 met hele grote wielen! erg stoer, je kan hem in roze krijgen maar ook andere kleuren. of een skelter, is hier ook een succes (lang leve marktplaats!) Lego en tiptoi is hier ook een succes!
  Maar feestjes kunnen veel simpeler en uitnodigingen voor een kinderfeestje koop ik gewoon in de winkel, want volgens mij gooien de moeders ze na het feestje zo weg! Succes met de verjaardag! en ik vind de dag naar de verjaardag ook veel fijner, lekker genieten van de cadeau’s en rust!

 • Is ze dol op draken? Hier wel. Drakenrijders vond ze te gek. Ze is 7 en wordt in maart 8 en is helemaal in to de lego elves.
  Dat is een leuk kado om zelf een geven.
  ik ben trouwens op een fb pagina genaamd kindertraktaties een mega leuke en simpele traktatie tegengekomen. Zal hem op je fb zetten.

  Hier krijgt ze een nieuwe fiets als ze 8 is. Ze heeft namelijk haar laatste fiets gekregen toen ze 6 werd.

 • Wowie, wat een eisen leg je bij jezelf neer zeg!
  Ons verjaardagscadeau is meestal een praktisch en handig cadeau zoals een schooltas, drinkbeker of wat dan ook met een vast bedrag. Tegenwoordig vragen we ook aan iedereen geld, puur omdat we zo’n beetje alles hebben wat de kinderen al willen hebben. Dat geld sparen ze op voor grotere cadeau’s zoals tablets en nu zelfs voor een laptop en rijbewijs…
  Voor de klusjes die ze hier in huis doen kopen ze de kleine dingen als we eens gaan winkelen. Werkt fantastisch!

 • Onze zesjarige vind de kleine en grote designer Mandala’s van Ravensburger leuk. In verschillende thema’s als FROZEN (lol) of paarden verkrijgbaar

 • Je maakt het jezelf wel moeilijk zeg 😉
  Elin vindt de knikkerbanen van Quercetti erg leuk.
  En TipToi is ook heel leuk.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics