Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Fijne verjaardag voor jou!’ van Nicola Slater

‘Fijne verjaardag voor jou!’ van Nicola Slater

Weer een boekje omtrent een verjaardag zul je denken als je dit boek ziet. En dat was ook exact mijn mening. Ik benadruk even het woord WAS want mijn mening is hartstikke bijgedraaid. Sterker nog ik zou het liefst een tiental exemplaren kopen voor alle verjaardagen die nog komen gaan van eventuele neefjes en nichtjes. Echter omdat ik hier geen zicht op heb zal ik die inkoop maar even laten voor wat het is en de boeken t.z.t. per exemplaar te kopen.

Het boek an sich

Dit boek onderscheidt zich enorm van alle andere verjaardagsboeken. En wel om het feit dat deze muziek maakt, zodra je vinger over de sensor gaat en licht geeft op het eind in het boek. Nou zou je uiteraard kunnen zeggen dat meerdere boeken dit doen, en daar heb je dan ook gelijk in. Echter heeft dit boek een deuntje dat toch wel heel goed hoorbaar is en extra modern i.v.m. de verschillende instrumenten.

Het verhaal ‘Fijne verjaardag voor jou!’

De kleine otter is jarig. Vier van zijn vrienden spelen daarom een prachtig lied. Zo speelt Bruine beer op haar dwarsfluit, grijze dag op zijn gitaar, de streepjeskat op haar viool en de eland op zijn piano. Eerst hoe je een liedje van elk instrument apart en daarna voegen ze zich samen als een koor.

Zou het de jarig job lukken om het kaarsje uit te blazen?

Onze mening

Zoals ik al zei heb ik zelden tot nooit zo’n leuk boek gezien dat geschikt is om te geven bij een verjaardag. Zeker bij een peuter op kleuter verjaardag. Het verhaal is lekker kort en krachtig van stof, maar zeker niet te moeilijk om te begrijpen. Door de vrolijke deuntjes in het boek, met als afsluiting een prachtig koor én een brandend kaarsje op de taart maakt dit boek het toch een stuk leuker dan andere boeken.
Op de achterkant kun je bovendien nog je naam opschrijven en de naam van de jarige. Zo maak je het boek ook nog iets persoonlijker.

Ik kan niet wachten tot een soort gelijk boek maar dan voor de wat oudere kinderen.

Info en waar te koop

Auteur: Nicola Slater
ISBN: 9789025767846
Uitgever: Gottmer
Fijne verjaardag voor jou! Is onder andere te koop bij uitgeverij Gottmer en bol.com

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics