Selecteer een pagina

Jonge kinderen houden van herhaling. Niet voor niets ook dat de Teletubbies een hele tijd zo populair zijn geworden met het zinnetje “nog een keer, nog een keer”. Ook met voorlezen kun je zorgen voor herhaling. Zeker bij korte verhaaltjes is dit een leuk om te doen. Je zult merken dat tijdens het herhalen kinderen weer iets anders oppikken of zelfs het verhaal af kunnen maken in eigen woorden. Het boek “de drieling” staat boordevol met voorlees verhalen”. Bovendien is het boek in seizoenen opgedeeld.

De drieling

Vijf minuten vieze woorden

Wout, Tom en Job zeggen het liefst de hele dag door vieze woordjes. Poep, stront, diarree, schijt… Mama is er helemaal klaar mee. Vanaf nu af aan mogen ze geen vieze woorden meer zeggen. Om even duidelijk te maken wat mama onder vieze woorden bedoeld, somt de drieling nog even van alles op. Hun moeder vind dit uiteraard niet zo heel leuk, want nu doen ze het gewoon weer! In ruil daarvoor mogen ze ’s avonds, na het eten, 5 minuten lang alle vieze woorden zeggen die in hun op komt. Maar is dat nou echt wel zo leuk?

Een tuinslang in je oor

Wout loopt drijfnat naar binnen. Hij moest van Job een tuinslang in zijn oor doen, die hij vervolgens aanzette. Zowel Job als zijn moeder vinden het toch wel grappig dat hij dit gedaan heeft, ofschoon zijn moeder dit niet mag laten merken. Het is namelijk niet netjes wat Job gedaan heeft…
Gaat Job straf krijgen of heeft Wout nog een leuk plannetje bedacht?

Meer leuke verhalen vind je in dit leuke boek.

Onze mening

De verhalen lezen zich lekker weg. Vooral leuk dat ze kort van stof zijn en steeds weer over dezelfde jongens gaan. Maar wat ik dus echt het meest leuke vind is de opdeling in seizoenen. Nooit eerder heb ik het zo duidelijk gezien, ook in de verhalen is dit leesbaar. Hilariteit en pret staan voorop in dit leuke boek en zal de nodige uren lees-plezier gaan opleveren. Een aanrader voor iedereen.

De drieling is onder andere te koop bij Royal Jongbloed en Bol.com

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics