Thuisleven.com
Bladerdeeg
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Bladerdeeg – feestelijke gerechten om te delen

Bladerdeeg – feestelijke gerechten om te delen

Heb je wel eens een feestje of onverwachts bezoek en weet jij niet wat je kunt serveren? Of ben je uitgekraakt op de chips?
Zorg er vanaf nu af aan voor dat je ten alle tijden een pakje bladerdeeg in je koelkast hebt liggen en je hebt binnen no-time iets lekkers op tafel staan dankzij het boek ‘Bladerdeeg’.

‘Bladerdeeg’

In het boek ‘Bladerdeeg’ vind je maar liefst 34 originele recepten voor hapjes van bladerdeeg. De één nog feestelijker dan de ander. Van stervormige flammkuchen en courgette-mozzarella-bloemetjes tot zonnetaart met camembert. Je maakt de gerechtjes in 10 minuten klaar en de oven doet de rest.

Conclusie

Feestelijke gerechten om te delen

Al langere tijd heb ik bladerdeeg in de diepvries liggen. Ik ben zo’n type dat met regelmaat een kookboek doorbladert of op internet iets lekkers ziet om vervolgens alle ingrediënten te bestellen met online boodschappen doen en na levering vergeet wat er gemaakt moet worden. Met andere woorden de ingrediënten verdwijnen allemaal één voor één in andere gerechten op uitzondering van het pakje bladerdeeg dat nog steeds in de diepvries te vinden is…

Extreem blij ben ik dan ook met dit kookboek dat vol staat met inspiratie. Zodra de kinderen het kookboek in handen krijgen zit er niks anders meer op dan de citroenharten maken. Het boek ligt namelijk al opengeslagen en alle ingrediënten zijn al bij elkaar gesprokkeld door de kinderen. De rietsuiker wordt vervangen door kristalsuiker aangezien we die niet in huis hebben en het buiten regent. En het maanzaad laten we zelfs geheel weg.

De stappen in het boek zijn duidelijk aangegeven en daardoor goed te volgen. Dankzij de foto in het boek heb je ook een idee van hoe het gerecht eruit moet komen te zien en is het dan ook nog wat makkelijker om te maken. Je kunt de harten uiteraard ook vervangen voor sterretjes of andere vormen. Dat geeft dan gelijk ook weer wat inspiratie voor het Kerstdiner…

Informatie

Bladerdeeg
Auteur: Guillaume Marinette
ISBN: 9789023015871
Uitgeverij: Becht

Lees ook:

Waar gebruik jij bladerdeeg voor?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics