Thuisleven.com
Besteed aandacht bij de aanschaf van een kraan.
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Besteed aandacht bij de aanschaf van een kraan

Besteed aandacht bij de aanschaf van een kraan

Kranen zijn er tegenwoordig in allerlei vormen en maten. Dat is wel zo praktisch aangezien er verschillende ruimtes zijn waar een kraan thuis hoort. En laten we heel eerlijk zijn een losstaande badkamerkraan past niet in een keuken en een keukenkraan is weer wat te lomp voor boven een toiletwasbakje. Daarnaast is er ook kwaliteitsverschil. Om een juiste keuze te maken help ik je dan ook graag op weg met dit artikel. Lees dus snel verder…

Welke kraan kies jij?

Ten eerste is het goed om te weten in welke ruimte de kraan komt te zitten. Vervolgens kun je kiezen uit een van de volgende kranen:

 • Wastafelkraan:
  Wastafelkranen zijn er natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Hoge kranen voor waskommen, wandkranen én vaak kun je nog kiezen uit een leuk kleurtje ook.
 • Badkraan:
  Ga je een nieuwe badkraan uitzoeken? Lucky you! Ons assortiment badkranen is gevuld met opbouw en inbouw badkranen, vrijstaande bad,- en badrandkranen en alles natuurlijk in een leuk kleurtje. Welke gaat ’t worden?
 • Douchekraan:
  Je doucheplezier begint natuurlijk met een nieuwe douchekraan. Ga je voor de inbouw- of opbouwversie? Onze douchekranen zijn te verkrijgen als een thermostaatkraan of een mengkraan én ook nog eens in leuke kleurtjes.
 • Fonteinkraan:
  De fonteinkraan vind je terug in toiletruimtes en sluit je aan op de koudwaterleiding. Ga jij voor de welbekende opbouw fonteinkraan of een fonteinkraan met sensor, inbouw fonteinkraan of zelfsluitende fonteinkraan
 • Keukenkraan:
  Toe aan een nieuwe keukenkraan? In ons assortiment keukenkranen vind je kranen in trendy kleuren, kokendwater,- en keukenkranen met handdouche.
 • Bidetkraan:
  Met een bidetkraan maak je jouw bidet compleet voor gebruik en is reinigen met toiletpapier verleden tijd. Bij een bidetkraan stroomt het water bijna horizontaal uit de kraan zodat je je na je toiletbezoek gemakkelijk kunt reinigen.
 • Of een van de overige kranen:
  Naast badkamer-, toilet- en keukenkranen zijn er in huis nog veel meer te vinden. Buitenkranen, kranen voor je wasmachine of kranen die tijdens een verbouwing de waterleiding tijdelijk afsluiten.

Duurzaamheid

Op dit moment zien we dat de wereld steeds meer voor alles gaat betalen, daarnaast is het klimaat een hot-topic dat de komende tijd alleen maar groter zal gaan worden. Goed dus om bij de aanschaf van een nieuwe kraan gelijk te kijken naar een waterbesparende kraan. Goed voor de beurs en goed voor het klimaat.

Niet alle soorten kranen hebben een thermostaatkraan, wil je dan toch besparen met water kun je kiezen voor een drukknop. Ook zijn er tegenwoordig kranen met een coolstart functie. Zo start de kraan altijd met koud water. Dat kost minder energie!

Veiligheid

Naast duurzaamheid en wat we mooi vinden is veiligheid ook een ding. Let er dan op dat de thermostaatkraan een temperatuurbegrenzer (of safetystop) heeft. Zo draai je ze in eerste instantie maar tot ongeveer 40 graden open. Als je toch warmer water zou willen, moet je de knop indrukken en tegelijkertijd draaien. Bij een kraan waaruit kokend water komt zijn er zelf kind-veilige bediedinginsknoppen. Ook als je geen kinderen hebt is het de moeite waard om deze mee aan te schaffen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Lees ook:

Welke kraan kies jij?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics