Selecteer een pagina

Druk huishouden, fulltime jobs, geen ruimte meer op de kookplaat er zijn zat redenen te bedenken waarom je geen tijd of energie hebt om een verse maaltijd voor je baby voor te zetten. Geen man overboord want in dit artikel deel ik graag een aantal lekkere recepten waar onze meid stapelgek op is. Maar eerst deel ik nog even een gouden tip.

Gouden tip: maak je eigen voorraad babyhapjes

Je kent ze vast wel de fruit- en groentehapjes uit de winkel in glazen potjes. Ideaal om er daar een aantal van in huis te halen. Gebruik ze ook en haal de etiketten er maar. Was de lege potjes daarna zorgvuldig en bewaar ze tot je er ongeveer 10 lege hebt. Nu kun je een recept maken en de potjes vervolgens vullen. Vul ze tot ruim onder de rand, laat ze vervolgens afkoelen en zet ze daarna in de dieprvies. Wil je een potje uit de diepvries halen? Neem deze de dag van te voren uit de diepvries en zet deze in de koelkast. Warm het potje op in de magnetron, au bain marie in een pan of lepel de voeding eruit en verwarm het op de kookplaat in een pannetje.

Bloemkool met zoete aardappel

babyhapjes bloemkool met zoete aardappel

Een hele bloemkool in roosjes maken en 1 kilo zoete aardappel schillen en in grove stukken snijden. Stop beiden, nadat ze goed zijn afgespoeld, in een pan met water en breng aan de kook. Laat net zo lang koken tot het gaar is. Giet het water af, neem de staafmixer erbij en pureer tot een gladde massa. Voorzichtig in de potjes scheppen en je kunt er weer even tegenaan.

Pastinaak met aardappel

Babyhapje pastinaak met aardappel

Het lievelingshapje van Evi pastinaak met aardappel. Voor dit babyhapje heb je 1 kilo aardappels nodig en 800 gram pastinaak. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Ook de pastinaak schil je en het kopje en de kont snijdt je er vanaf. Daarna kan de pastinaak ook in stukken worden gesneden. Vervolgens stop je beiden in een pan met een ruime hoeveelheid water (het moet allemaal onder water liggen) en breng het aan de kook. Kook het geheel tot het gaar is. Giet dan het water af en neem de staafmixer erbij. Pureer het geheel tot een gladde massa en vul de potjes. Laat alles afkoelen tot kamertemperatuur voor je het in de diepvries zet.

Zoete aardappel, tomaat en paprika

Een echte vitamineboost geef je met dit groentehapje van zoete aardappel (1 kilo), paprika (2 stuks) en tomaat (3 stuks). Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Breng deze in een pan met water aan de kook en laat het zo’n 5 minuten koken. Ondertussen maak je de paprika schoon en snijd het in grove stukken. Kook deze vervolgens mee tot de zoete aardappel gaar is. Giet nu het water af en voeg de tomaten in parten toe. Pureren tot een gladde massa en de potjes kunnen weer gevuld worden.

Lees ook:

Welk babyhapje smikkelt je baby het liefst?

Geverifieerd door ExactMetrics