Afgaande detectiepoortjes
Thuisleven.com > Gadgets, Geeky en Games > Afgaande detectiepoortjes? Wat ik er tegen deed…

Afgaande detectiepoortjes? Wat ik er tegen deed…

Afgelopen jaar heb ik geen enkele keer volledig alarm-vrij kunnen winkelen. Bij veel winkels, voornamelijk Praxis, Kruidvat en V&D joelden die krengen als ik naar buiten liep. Als ik nu een dief was geweest en ik had de boel bedrogen dan begrijp ik heel goed dat die poortjes af gaan, maar zelfs bij het naar binnen gaan van een winkel krijg ik volledige aandacht van zowel het personeel alsook de klanten. Heerlijk zo’n warm welkom!

Afgaande alarmpoortjes

Ik ben al tientallen keren door het poortje gegaan met personeel dat meekeek om te kijken waar het probleem zat. “Heeft u nieuwe kleding gekocht? Misschien zit het label er nog in en gaat het daarom af.” Een andere winkelier kreeg het zelfs voor elkaar om mij nota bene in het openbaar de hele tas en beurs leeg te laten halen en zo alles een voor een door het poortje te laten “scannen”. Grappig genoeg ging het alarm niet af, maar zodra de tas gevuld was joelde hij weer net zo vrolijk als voorheen. Vanaf dat moment had ik al zo’n vaag vermoeden.

De doorslag

Met dat vermoeden ging ik nu vol goede moed de winkels binnen. Zodra het apparaat weer begon te joelen liep ik vrolijk verder en riep naar de caissière dat het aan de hoeveelheid pasjes lag. Bij sommige winkels wist ik al de naam van de filiaalmanager en zei dat ze daar maar navraag moesten doen. Niet alle winkeliers waren zo goed vertrouwd (en terecht eigenlijk) dus her en der moest ik toch even naar de kassa komen. Na dit weken zo vol te hebben gehouden liep ik vrolijk de C&A binnen, tenminste ik deed een poging want de lampjes en het geluid waren niet te negeren. Binnen een paar seconden stond er een medewerker voor me en heb ik mijn verhaal uitgelegd. Ik liet hem zelfs zien dat het aan mijn tas lag, hij wilde in mijn tas kijken. Ik weet niet hoe het kwam maar ik had er genoeg van dat ik continu mij moest verantwoorden alsof ik een of andere dief ben. Dus ik weigerde dit onder het mom dat ik niet eens de winkel binnen was geweest. En dat het dus onmogelijk zou zijn om nu al iets gestolen te hebben. Als hij er echt op stond mocht hij de beveiliging erbij gaan halen en die zouden dan, afgeschermd van de buitenwereld, mij mogen controleren. Volgens mij vond het personeel van C&A dit toch net ietsje te veel van het goede en dus mocht ik netjes naar binnen.

Nieuwe tas & nieuwe beurs

Waar ik ook liep werd ik achtervolgd en nauwlettend in de gaten gehouden. Ooit al eens op die manier geshopt? Nou ik vond het eng en te grappig voor woorden tegelijkertijd. Ik was het zo zat dat ik de winkel gefrustreerd uit ben gelopen. En op zoek ging naar een tassenwinkel waar ik niet alleen een nieuwe tas maar tegelijkertijd ook een nieuwe beurs aangeschaft heb. Wederom ging ik met volle moed op pad en ja hoor… GEEN VERANDERING!

Probleem gevonden

Ik weet niet meer precies bij welke winkel ik op dat moment was maar met alle wanhoop in me probeerde ik een poging te doen om mijn verhaal uit te leggen. De caissière onderbrak me al vrij snel en legde mij uit dat het aan het aantal pasjes lag. De hoeveelheid pasjes bij elkaar in een beurs kunnen de poortjes actieveren. Ze gaf aan dat ik het mocht proberen als ik wilde. Ze zei ook dat ik als eerste maar eens de Abbo-pasjes en de OV-chipkaart eruit moest halen. Vol ongeloof deed ik braaf wat ze zei en warempel het poortje ging niet af!

Stocard

Sinds afgelopen week heb ik de app. Stocard gedownload. Hier kun je alle pasjes die je in bezit hebt op invoeren. De barcodes scant het systeem en daarna staan ze erin, zelfs de cijfercode ontbreekt niet. Dit is voor de gevallen als de barcode niet te scannen valt. Ook kun je het pasje aan de voor- en achterkant op de foto zetten en deze toevoegen in het bestand. Zo heb je ten alle tijden (mits je je gsm bij je hebt) alle pasjes bij de hand. Ik heb het nog niet getest maar hoop dat ik op deze manier met meer gemak door de poortjes kan gaan.

De OV-chipkaarten heb ik nu verdeeld in mijn tas zitten zodat ze niet allemaal aan elkaar plakken. En de Abbo-pasjes liggen thuis. Maar sinds ik dit systeem hanteer kon ik in elk geval al zonder problemen de winkel in en uit!

Lees ook

Heb jij ook wel eens last van afgaande alarmpoortjes en wat was bij jou de oorzaak?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021).
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagjes weg, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen. In onze vrije tijd steken we onze energie in het klussen en verbouwen van onze woning waar we sinds 2020 wonen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 • Vandaag hetzelfde geconstateerd bij de Lidl in Franeker. De laatste tijd gingen de poortjes daar steeds vaker af. Vandaag was ik het zat. Ik heb een medewerker gevraagd om eens te kijken waarom het alarm nu elke keer af ging bij binnenkomst. Onder begeleiding van de filiaalmanager kwamen we er al snel achter dat het aan de portemonnee moest liggen, dus pasjes eruit. Het bundeltje pasjes was de boosdoener. Zogauw deze werd opgesplitst was het probleem opgelost. Ook elk pasje appart gaf geen probleem. Ik heb nu zoveel mogelijk pasjes, die niet regelmatig gebruikt worden, eruit gehaald. Hopelijk blijft het probleem nu weg!

 • Ik heb het probleem nu ook enige tijd.
  Bij mij doet het de smartphone , uitgetest in de winkel.
  Bij KPN winkel (mijn provider) zeggen ze : Nooit van gehoord !
  Ik weet nu niet wat ik nog moet….

 • Dat wist ik niet, ik heb ook eem redelijke stapel pasjes, maar meestal gaat het goed. Wel een keer gehad met een broek..gedragen en gewassen en toch ging steeds het alarm af, bleek er nog een stripje in de zoom te zitten!

 • Jeetje en dan moet je nog eens onthouden waar in je bag je de pasjes had gestopt omdat je ze apart hebt gedaan.
  In een filiaal van de winkel op de laatste foto was het me ook eens overkomen dat het alarm afgegaan was.
  Maar een verkoopster begon me te beledigen etc..
  Na een lang verhaal kon ik uiteindelijk weg.
  Niets maar dan ook niets had ik er geshopt. Bij binnenkomst ging het al af.
  Ook tijdens het verlaten van de shop.
  Bij een aantal winkels vergaten ze nadat ik betaald had eerst het alarm ding eraf te halen.
  Dan kom je er in een andere winkel achter omdat daar een alarm afgaat en moest meteen terug naar de winkel waar ik iets gekocht had.
  Zo boden hun excuses aan.
  Wel zo netjes.

  • Het probleem zit hem in de bankpasjes + OV-chipkaart. De winkeliers en/of leverancier stellen de apparatuur TE gevoelig af waardoor het alarm af gaat. Dit is HUN probleem en niet jouw probleem. Formeel is het ten onrechte afgaan van het alarm een vorm van beschuldiging van winkeldiefstal. Ik heb er sinds enige tijd last van en ik ga de confrontatie aan.. Bij 1 van de winkeliers was een sticker geplakt dat zij afrekenen met winkeldiefstal, kosten € 150,=. Ik heb aangegeven dat ik dat betaal als ze wat vinden MAAR als ze niets vinden krijg ik € 150,=. Dat durfden ze niet aan. Ze durfden de politie niet te bellen. Verder ben ik bezig de leverancier van Checkpoint er ook op aan te spreken.

 • Boeken bij van de Bib ?
  Gegarandeerd dat het alarmpje gaat , vooral bij Kruidvat , Wibra , Zeeman ( in België ) .