Selecteer een pagina

De een houdt zich stipt aan het boodschappenlijstje en de ander laat zich verleiden door alle aanbiedingen die in de winkel te vinden zijn. Ik ben zo’n persoon die het boodschappenlijstje keurig volgt. Uiteraard staan alle aanbiedingen op het lijstje. Maar o wee gebeente als ik mijn boodschappen doe met honger. Dan ben ik ineens de eigenaar van gangpad 5 en 6 (je weet wel de koek, snoep en chipsafdeling). Om dit en andere zaken te voorkomen deel ik graag een aantal tips met je.

Tip 1: Winkel wanneer het nodig is

Ga winkelen als het echt nodig is en vooral op een dag wanneer anderen geen vrij hebben. Zo is het lekker rustig in de winkels en kun je lekker opschieten om zo thuis een lekker bakje thee/koffie te drinken met wat lekkers dat je hebt gekocht.

Tip 2: Boodschappentrolley

De beste manie om je boodschappen te doen is te voet. Dit bespaart je brandstof en de kans dat je deukjes en/of krassen in de auto krijgt is velen malen kleiner. Met een boodschappentrolley is boodschappen doen ook geen enkel probleem meer. Eenmaal thuis, doe dan een oude zak in de kar en verzamel daar het glaswerk en statiegeldflessen in. Zodra je weer boodschappen gaat doen, loop je even langs de glasbak en lever je de statiegeldflessen in.

Tip 3: Bigshopper of krat

Neem altijd een bigshopper of kratje mee als je boodschappen gaat doen. Hierin passen vele spullen en hoef je geen tasjes te kopen bij de kassa. Is de shopper vol dan breng je deze naar de auto en pakt de volgende shopper. Een ander voordeel van een bigshopper is natuurlijk het gewicht. Hoe voller hij raakt des te minder je nog koopt, want al die spullen moet je toch maar meesjouwen. Het voordeel van een kratje is dat deze niet zo snel omvalt in de auto en je niet al je boodschappen overal hebt liggen.

Tip 4: Jas met zakken

Ga je een nieuwe jas kopen? Let er dan op dat er zakken in de jas zitten. Hier kun je toch altijd een parkeermuntje, pakje zakdoekjes of andere dingen in stoppen. Ben je ook niet altijd afhankelijk van je tas.

Tip 5: Kant-en-klare groentezakken

Stop met het kopen van kant-en-klare groentezakken. Snijdt je groenten zelf. Dit is altijd goedkoper en het zit vol met vitaminen. Wanneer je begint met eten, dan zit je vaak eerder vol. Dit betekend ook nog eens dat je minder goedt te eten. Het teveel vries je weer in voor een volgende maaltijd of je eet het de dag erna op! Zeker met een salade is dat geen probleem.

Tip 6: Honger

Zoals ik al eerder aangaf is het zeer onverstandig om met honger de winkel in te gaan. Alle producten zien er met honger toch een stuk lekkerder uit. Het beste kun je boodschappen doen nadat je gegeten hebt. Probeer maar eens de verschillen uit tussen een beetje honger, veel honger en een voldaan gevoel.

Bekijk vervolgens ook de inhoud van de kar. De gezonde dingen staan in de winkel meestal vooran. Hoe verder je de winkel in komt, des te meer trek je krijgt en des te meer je ook in je mandje/winkelkar zul leggen. Meestal voorspelt dat niet veel goeds als het aankomt op suikers en andere ongezonde hapjes.

Dus niet alleen geef je met honger te veel uit, ook koop je nog eens een hoop onzin die je helemaal niet nodig hebt.

Tip 7: Kritische aankopen

Soms heb je van die aanbiedingen van 2e product halve prijs. Mocht je toevallig een gerecht hebben waar je een speciaal ingrediënt voor nodig hebt en dat normaliter niet gebruikt, dan kun je weliswaar gebruik maken van die actie maar ga je het product dan ook daadwerkelijk nog eens opmaken? Met andere woorden: wees kritisch op wat je koopt!

Welke tip heb jij?

Geverifieerd door ExactMetrics