Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Boodschappen doen > Effectief en goedkoop je boodschappen doen

Effectief en goedkoop je boodschappen doen

De een houdt zich stipt aan het boodschappenlijstje en de ander laat zich verleiden door alle aanbiedingen die in de winkel te vinden zijn. Ik ben zo’n persoon die het boodschappenlijstje keurig volgt. Uiteraard staan alle aanbiedingen op het lijstje. Maar o wee gebeente als ik mijn boodschappen doe met honger. Dan ben ik ineens de eigenaar van gangpad 5 en 6 (je weet wel de koek, snoep en chipsafdeling). Om dit en andere zaken te voorkomen deel ik graag een aantal tips met je.

Tip 1: Winkel wanneer het nodig is

Ga winkelen als het echt nodig is en vooral op een dag wanneer anderen geen vrij hebben. Zo is het lekker rustig in de winkels en kun je lekker opschieten om zo thuis een lekker bakje thee/koffie te drinken met wat lekkers dat je hebt gekocht.

Tip 2: Boodschappentrolley

De beste manie om je boodschappen te doen is te voet. Dit bespaart je brandstof en de kans dat je deukjes en/of krassen in de auto krijgt is velen malen kleiner. Met een boodschappentrolley is boodschappen doen ook geen enkel probleem meer. Eenmaal thuis, doe dan een oude zak in de kar en verzamel daar het glaswerk en statiegeldflessen in. Zodra je weer boodschappen gaat doen, loop je even langs de glasbak en lever je de statiegeldflessen in.

Tip 3: Bigshopper of krat

Neem altijd een bigshopper of kratje mee als je boodschappen gaat doen. Hierin passen vele spullen en hoef je geen tasjes te kopen bij de kassa. Is de shopper vol dan breng je deze naar de auto en pakt de volgende shopper. Een ander voordeel van een bigshopper is natuurlijk het gewicht. Hoe voller hij raakt des te minder je nog koopt, want al die spullen moet je toch maar meesjouwen. Het voordeel van een kratje is dat deze niet zo snel omvalt in de auto en je niet al je boodschappen overal hebt liggen.

Tip 4: Jas met zakken

Ga je een nieuwe jas kopen? Let er dan op dat er zakken in de jas zitten. Hier kun je toch altijd een parkeermuntje, pakje zakdoekjes of andere dingen in stoppen. Ben je ook niet altijd afhankelijk van je tas.

Tip 5: Kant-en-klare groentezakken

Stop met het kopen van kant-en-klare groentezakken. Snijdt je groenten zelf. Dit is altijd goedkoper en het zit vol met vitaminen. Wanneer je begint met eten, dan zit je vaak eerder vol. Dit betekend ook nog eens dat je minder goedt te eten. Het teveel vries je weer in voor een volgende maaltijd of je eet het de dag erna op! Zeker met een salade is dat geen probleem.

Tip 6: Honger

Zoals ik al eerder aangaf is het zeer onverstandig om met honger de winkel in te gaan. Alle producten zien er met honger toch een stuk lekkerder uit. Het beste kun je boodschappen doen nadat je gegeten hebt. Probeer maar eens de verschillen uit tussen een beetje honger, veel honger en een voldaan gevoel.

Bekijk vervolgens ook de inhoud van de kar. De gezonde dingen staan in de winkel meestal vooran. Hoe verder je de winkel in komt, des te meer trek je krijgt en des te meer je ook in je mandje/winkelkar zul leggen. Meestal voorspelt dat niet veel goeds als het aankomt op suikers en andere ongezonde hapjes.

Dus niet alleen geef je met honger te veel uit, ook koop je nog eens een hoop onzin die je helemaal niet nodig hebt.

Tip 7: Kritische aankopen

Soms heb je van die aanbiedingen van 2e product halve prijs. Mocht je toevallig een gerecht hebben waar je een speciaal ingrediënt voor nodig hebt en dat normaliter niet gebruikt, dan kun je weliswaar gebruik maken van die actie maar ga je het product dan ook daadwerkelijk nog eens opmaken? Met andere woorden: wees kritisch op wat je koopt!

Welke tip heb jij?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

18 reacties

 • Handige tips. Koop zelk ook vaak Verspakketten. Zit precies in wat je nodig hebt en het smaakt echt lekker. Ook leuk om alles zelf te bereiden

 • Met de huidige maatregelen doet mijn man de boodschappen .,en die wijkt zelden af van het lijstje . Dus ook al een voordeel
  En die kwam van de week met een kratje aanzetten haha. Hadden we toch vroeger ook altijd …veel handiger en zie ik meteen wat ik heb … We hebben wel de Scoupy app Leuk om nieuwe dingen te proberen en zitten soms leuke aanbiedingen bij .

 • Ik ben fan geworden van de toogoodtogo pakketten, kost even tijd om een pakket te kunnen bestellen maar hoe fijn dat het niet in de prullenmand beland en nieuwe gerechten ermee uit te proberen

 • Tegenwoordig laten we bijna alles bezorgen. Kost wel 13 euro per maand, maar bespaart zoveel extra tijd met ernaartoe rijden en terug, en eindeloos ronddwalen omdat we iets om de lijst vergeten waren en het helemaal aan de andere kant van de winkel ligt. Ook betekent dat dat je per definitie niet van je lijst afwijkt. Tenzij een product ineens niet op voorraad is. Moet er toch nog iets tussendoor gehaald worden, is het niet veel en kan dat op de fiets.

 • ik ga met een lijstje en laat me niet verleiden tot onnodige aankopen, het is allemaal al duur genoeg de komende maanden, die actie van sommige winkels om alles wat aan de datum is op een aprate stelling te leggen vind ik geweldig maak er ook vaak gebruik van

 • Sinds de zomer laat ik 1x pw de bezorgdienst vd supermarkt komen met boodschappen . Als ik iets bedenk zet ik het vast in de app en ik ben minder geneigd aanbiedingen extra te halen. En bespaar zo soms iets lijkt het. Ook kijk ik altijd of er een actie is met gratis bezorgkosten

 • Ik ben niet echt merkbewust. Mijn tip: kijk niet alleen op ooghoogte maar ook op de onderste schappen. Veel lekkere dingen die een stuk goedkoper zijn.

 • Ik woon 50 meter van het winkelcentrum af, dus kan profiteren van elke dag aanbieding.
  Too good to go, is een superaanbieding van Lidl. Op de juiste tijden boodschappen doen scheelt echt veel.

 • Na het wielrennen moet ik niet gelijk boodschappen doen, want dan kan ik mij in de supermarkt niet inhouden en kom ik met allemaal artikelen thuis die mij lekker toe lijken.

 • Ook ik ben blij met TGTO.
  Ik wist dat er veel voedsel in de afvalbakken verdween, maar dat er zulke mooie producten in de kliko verdween/verdwijnt heeft mij stil gezet bij de verspilling.
  Met dit systeem zijn er alleen maar winnaars. Top.

 • Toogoodtogo pakketten sinds kort. Ik ben fan van het Lidl groente en fruit pakket.

  Ik kijk wat er in de box zit als ik in de winkel ben en dan bedenk ik daar wat ervan kan maken als maaltijd, vaak voor 2 of zelf 3x. Of ik maak er voorraad mee voor de vriezer (mealpreppen).

  30 en 35% stickers ook favariet. En met scoupy is ook leuk winkelen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics