Thuisleven.com
Aardappel Spiraalsnijder met recept
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Kookbenodigdheden > Aardappel Spiraalsnijder met recept

Aardappel Spiraalsnijder met recept

Het heeft echt een hele lange tijd geduurd maar sinds afgelopen zomer heb ik een Airfryer. En wat ben ik daar blij om. Sowieso zijn mijn kookkunsten in de laatste vier jaren enorm vooruit gegaan, al zeg ik het zelf. Van de standaard aardappelen met groenten en veelal hetzelfde vlees zijn de gerechten uit andere landen ook een hit aan het worden. Niet meer elke dag hetzelfde maar heerlijk gevarieerd.

Hulpmiddelen in de keuken

Ook de presentatie is er enorm op vooruit gegaan. Als blogger vind ik het namelijk heel leuk om mijn creaties te delen. Een prakkie op het bord ziet er niet zo heel smakelijk uit. Mede daarom ga ik op zoek naar hulp middelen en tips om het eten er zo feestelijk mogelijk uit te laten zien. Immers leven we in het nu en weten we niet wat er morgen gebeurd en aan gisteren kunnen we niks veranderen.

Aardappel Spiraalsnijder

Op Coolgift kom ik een apparaatje tegen wat mij meteen aanspreekt. Een Aardappel Spiraalsnijder. Mijn creatieve geest springt meteen op hol. Airfryer – Aardappel Spiraalsnijder… Moet te doen zijn toch?
Ik neem een bakje en leg hier een paar saté prikkers in. Vervolgens vul ik dat bakje met wat water zodat de saté prikkers straks makkelijker glijden door de aardappels heen. Vol goede moed spring ik op de fiets om bij de lokale boerderijwinkel wat krielaardappels te scoren. Met grote enthousiasme sprint ik naar huis om vervolgens de aardappels heel goed te wassen. Gewoon met schil en al. Omdat ik al vaker op zand heb gekauwd, iejk, neem ik een schuursponsje die ik enkel en alleen gebruik voor groenten en fruit. Hier schuur ik de aardappels nog even mee onder de kraan maar gaat de schil er niet af. En dan kan ik eindelijk het apparaat in gebruik nemen.

Aardappel Spiraalsnijder met recept

Het gebruik van de Spiraalsnijder

Het is even uitzoeken hoe het gebruikt moet worden maar uiteindelijk heb ik het door.
1: je schroeft de draaiknop op de “deksel”.
2: je steekt een aardappel in het midden door de staaf heen.
3: je maakt de “deksel” vast, door een roterende beweging aan de bovenkant van het apparaatje. Je hoort/voelt/ziet dan het ijzeren gedeelte waar het snijgedeelte zich bevind omlaag gaan. Draai de deksel vast.
4: begin met draaien tot je merkt dat de aardappel uitgedraaid is.
5: maak de deksel los. Je zult merken dat de aardappel dan los komt van de ijzeren staaf.
6: nu kun je de aardappel, in spiraalvorm, aan een prikker rijgen en mooi verdelen over de prikker.
7: bakken maar!

Ik heb gezocht naar de ijzeren bak en een opvangbak aan de onderkant maar dit is niet meegeleverd en ook niet nodig blijkt achteraf.

Aardappel Spiraalsnijder met recept

Het recept voor aardappelspiralen in Airfryer of oven

De aardappelspiralen heb ik 15 minuten gebakken op 180 graden in een voorverwarmde Airfyer. Met een ander soort aardappel kan dit korter (zo’n 8 tot 10 minuten).
Je kunt ze ook in de oven bakken en zelfs bakken tot chips spiralen. Mocht je ondanks deze keuze toch nog iets anders willen dan ga je natuurlijk aan de slag met kruiden. Of je neemt een wortel, komkommer, courgette of iets anders leuks/lekkers. Vergeet niet om wat olie over de spiralen heen te sprenkelen om zo uitdroging te voorkomen.  Enjoy!

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Hallo, ik heb misschien een leuke tip voor je. Meteen met de Airfryer heb ik een setje spray flacons gekocht, van die monster flesjes. Ook meteen geveld met knoflookolie, olijfolie, en arachideolie.
    Als ik nu aardappels in de Airfryer wil doen be-spray ik die met een olie en schud ze dan even om.
    Succes verzekerd, net genoeg en keuze genoeg wat betreft smaak!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics