Thuisleven.com
7 nare luchtjes in huis, 7 oplossingen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > 7 nare luchtjes in huis, 7 oplossingen

7 nare luchtjes in huis, 7 oplossingen

Heerlijk dat de zon schijnt, maar door het warme weer kan het voorkomen dat het ineens behoorlijk onfris ruikt in huis. Wij bespreken de zeven meest voorkomende ongewenste geuren én oplossingen.

1. Vet

Niets blijft zo lang in huis hangen als de lucht van frituur. Zelfs nadat je de ramen hebt opengegooid, ruikt je huis nog naar snackbar. Denk bij de volgende keer bakken en braden vooruit en zet een bakje met azijn in de keuken. Azijn neemt de geur op en zorgt ervoor dat de stank zich niet verspreidt. Te laat? Zet bakjes met gemalen koffie neer op een aantal plekken in de kamer. Dit mag nieuwe koffie zijn, maar ook gebruikte.

2. Sneakers

Last van zweetvoeten en val je bijna flauw als je je sneakers uittrekt? Je hebt 250.000 zweetklieren per voet en je favoriete gympen ademen over het algemeen amper. Ventileren is slechts een tijdelijke oplossing. Gelukkig is er een eenvoudige huis-tuin-en-keuken oplossing om deze vochtige zweetlucht verdrijven. Droge theezakjes! Stop deze (gebruikt of nieuw) in de punten van je schoenen en laat ze een nacht zitten. Weg zweetlucht, hallo geur van je favoriete theesoort.

3. Vuilnisbak

Als je de vuilniszak vervangt, stinkt de prullenbak vaak nog. Dit komt doordat je etensresten gaan fermenteren in je vuilnisbak. Om van deze stank af te komen, moet je ook de prullenbak onder handen nemen. Maak de binnenkant en de buitenkant goed schoon met een sopje van afwasmiddel en schoonmaakazijn. Daarna komt de gouden tip van pas: gooi een laagje kattenbakgrind op de bodem van vuilnisbak en plaats daarna pas de zak. Het grind neemt het vocht uit de etensresten op. Zo hoeft je huis nooit meer te ruiken naar een composthoop.

4. Rook

Gerookt in huis of stond de wind zo ongelukkig dat het lijkt alsof de barbecue binnen stond? Aan rook in huis kun je weinig doen. Als je alleen de ramen openzet, zal je huis zelfs na twee uur nog ruiken naar een bruine kroeg. Daarom zit er niets anders op dan de handen flink uit de mouwen te steken. Was de gordijnen, kussens en dekens op 30 graden en je bent weer rookvrij.

5. Koelkast

Franse kaas of rottend fruit achterin de koelkast kunnen je eetlust verpesten bij het openen van de koelkast. Verwijder de boosdoeners en maak de plek waar hij lag schoon met schoonmaakazijn. Leg een schijfje citroen op een schaaltje en besprenkel het met zout. Deze combinatie absorbeert de nare geur direct. Na vier dagen vervang je het schijfje citroen.

6. Toilet

Oud maar goud: lucifers. De zwavelgeur laten alle andere geuren verdwijnen. Wil je het iets gezelliger aanpakken? Steek dan een kaars aan op het toilet.

7. Knoflook geur op je handen

Het is lekker om je knoflook zo klein mogelijk te snijden, maar de keerzijde is natuurlijk de geur die dagen aan je vingers blijft zitten. Hang je handen een paar minuten in een bak melk. Pluspunt: je handen voelen zacht aan. Ook je handen over roestvrijstaal, zoals een wasbak of koelkast, wrijven helpt.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics