Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > ‘7 minuten in de keuken’ staan voor een gerecht?

‘7 minuten in de keuken’ staan voor een gerecht?

Wil jij ook net als ik wat minder tijd in de keuken doorbrengen zodat je meer tijd over hebt voor andere dingen? Dan zul je al snel denken dat je hier op in moet leveren met de kwaliteit aan eten. Gelukkig blijkt dat laatste helemaal nergens voor nodig te zijn. Met de recepten uit de kookboeken van “7 minuten in de keuken” heb je in een mum van tijd de meest lekkere en gezonde recepten op tafel staan.

7 minuten in de keuken- Bakplaat

Het boek “bakplaat” is ingedeeld in de categorieën: vlees (10 recepten), vis en schelpdieren (10 gerechten) en groente, fruit en kaas (10 gerechten).  De inleiding is erg handig om even door te lezen. Hier staat namelijk in hoe je de ingrediënten snel en makkelijk klaar kunt maken. Denk hierbij aan wassen, niet schillen maar wel in dezelfde diktes snijden zodat alles even snel gaar is. De recepten zijn allemaal voorzien van meerdere plaatjes en een makkelijke instructie. Te beginnen bij de ingrediënten die nodig zijn en vervolgens de bereidingswijze. Veel stappen hoef je niet te doorlopen. Immers sta je maar 7 minuten in de keuken. Het garen in de oven duurt echter iets langer

7 minuten in de keuken- Wok

Waar je de gerechten in het boek “bakplaat” overzichtelijk hebt staan, is dat in dit boekje wel iets anders. Het is voor mij, als vegetariër, dan ook even zoeken naar wat recepten die vegetarisch zijn. Toch blijken er redelijk wat recepten in het boek te staan die vegetarisch zijn, 11 om precies te zijn. Ook zijn er nog een aantal recepten die met vlees bereid zijn en waarvan je het vlees weg kunt laten. De recepten zijn makkelijk voor te bereiden en als je de inleiding even door leest (wat 3 minuten werk is), zul je merken dat het je nog makkelijker af gaat als je de paar tips die erin staan, ten harte neemt. Zeven minuten in de keuken staan is dus ook echt 7 minuten in de keuken staan. Ofschoon je voor een aantal gerechten wel wat meer tijd moet nemen om het te wokken.

7 minuten in de keuken- Gratins

Ik ben dol op een heerlijke aardappel gratin. Nooit beseft dat er meer uit te halen valt tot ik het boek 7 minuten in de keuken – gratins onder mijn neus krijg. De 30 diverse gerechten, waarvan er sowieso 11 vegetarisch zijn, geven mij gelijk een andere kijk op een gratin. Zo kun je een aardappelgratin namelijk makkelijk upgraden naar eentje die ook voorzien is van groenten. Maar zijn er ook meerdere variaties mogelijk en met een beetje creativiteit kun je er ook nog eens zelf vele variaties mee maken. Bovendien kun je een gratin namelijk fantastisch voorbereiden en pas in de oven stoppen zodra de visite er (bijna) is. Hoe makkelijk is dat?

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

53 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics