Thuisleven.com
voorkomen van restless legs.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Gezondheid > 5 dingen die je tegen restless legs kunt doen

5 dingen die je tegen restless legs kunt doen

Heb jij ontzettend last van restless legs? Je bent niet de enige! Restless legs hebben betekent dat je constant de behoefte voelt om je benen te bewegen, zelfs als je rustig in bed ligt. Sterker nog, het valt het meeste op als je in bed ligt, want dan wil je juist ontspannen en lekker gaan slapen. Als je benen dan constant irriteren of kriebelen lukt het slapen niet, en dat kan behoorlijk vervelend zijn. In dit blog lees je 5 dingen die je kunt doen om van restless legs af te komen, of er in ieder geval minder last van te hebben.

Slik extra magnesium

Een van de mineralen die verantwoordelijk is voor de ontspanning van spieren is magnesium. Deze moet in de juiste verhouding met calcium worden ingenomen, dan wel via de voeding, dan wel via supplementen. Als je een magnesiumtekort hebt kun je dit merken aan stijfheid, kramp, maar ook aan restless legs. Veel mensen zijn dan ook enorm gebaat bij de inname van een magnesiumsupplement. Het proberen waard dus!

Doe een slaaponderzoek

Weet jij eigenlijk wel of je goed ademt als je slaapt? Een van de symptomen van slaapapneu is namelijk het gevoel van restless legs. Dit komt doordat je adem constant hapert, en je daardoor minder zuurstof in je lichaam krijgt, en dus ook in je spieren. Bij de Ruysdael Slaapkliniek kun je een zogeheten slaaponderzoek doen om er achter te komen of jij echt last hebt van slaapapneu. Als dat het geval is dan zijn er diverse technieken die je kunnen helpen om je ademhaling tijdens je slaap onder controle te houden. Bij de Ruysdael Slaapkliniek kunnen ze je er alles over vertellen.

Stop met roken

Helaas voor de rokers, want ook roken kan ervoor zorgen dat je last hebt van restless legs. Dus als je nog een goede reden nodig hebt om te stoppen dan heb je die bij deze. Er zijn diverse redenen waardoor roken een oorzaak kan zijn, waaronder het feit dat je door te roken een slechtere doorbloeding hebt. Daardoor kunnen afvalstoffen niet goed weg, en krijg je sneller kramp in al je spieren.

Drink geen koffie en alcohol voor het slapen

Dit is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar als je last hebt van restless legs kun je beter geen koffie of alcohol drinken voor het slapen gaan, of zelfs in de uren voordat je naar bed gaat. Beiden kunnen er namelijk voor zorgen dat je meer krampen en drang tot bewegen hebt. Als je veel koffie of alcohol drinkt het kan het lastig zijn om in één keer te stoppen. Neem dan ook de tijd, maar probeer het zeker want het kan veel schelen in je symptomen.

Masseer de benen en warm ze op

Hoe kouder den stijver de benen zijn, hoe meer last je doorgaans hebt van je restless legs. Daarom is het slim om ze goed op te warmen voordat je gaat slapen. Neem een warme douche of bad, of masseer ze met wat lekker geurende olie. Dit kan al een hoop schelen.

Lees ook:

Heb jij wel eens last van rusteloze benen?

Bron afbeelding: Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics