Selecteer een pagina

Het zal krap een jaar geleden zijn geweest dat ik last had van mijn linkervoet. Iedere stap deed heel specifiek op één plek in mijn voet verschrikkelijk veel pijn. Alsof ik in een bosje naalden stapte. Het maakte niet veel uit of ik andere schoenen aandeed of dat ik zoveel mogelijk met mijn benen omhoog zat. Ook probeerde ik op de zijkant van mijn voet te lopen, niets hielp. Het bleef veel pijn doen en dat een paar weken lang. Een bevriende fysiotherapeut wist mij direct te vertellen dat het Hielspoor betrof en dat ik daar wel even zoet mee kon zijn.

Hielspoor

Hielspoor is de verkalking van een pees in de hiel van je voet. Door de kalkafzetting aan de peesplaat in de aanhechting met het hielbeen ontstaat een vlammende pijn bij lang lopen of staan. Ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft wel eens met Hielspoor te maken gehad. Oorzaken liggen in overbelasting door bijvoorbeeld hardlopen of overgewicht, een plotselinge val of een afwijking aan de voet als platvoeten. Ik heb de precieze oorzaak niet kunnen herleiden, wel weet ik nu dat ik er gevoelig voor ben.

Behandeling van Hielspoor

De voornaamste behandeling tegen hielspoor is rust. De pees heeft rust nodig om de kalkafzetting in het lichaam te doen oplossen. Naast het nemen van de nodige rust is het zaak de overbelasting te doen wegnemen. Een kwestie van minder vaak (hard)lopen, afvallen en inlegzolen dragen. Mocht in een uiterste geval deze maatregelen na een paar weken niet helpen, dan bestaat er de mogelijkheid van een operatie, maar dat zal in de meeste gevallen niet nodig zijn.

Steunzolen

Steunzolen bestellen kan eenvoudig online. De inlegzolen bestaan voor kinderen en volwassenen. Ze zijn aan te passen aan het type schoen dat je draagt, met hoge of lage hak, sportschoenen of laarzen.

Lees ook:

*dit artikel is ontstaan binnen een samenwerking*

Bron afbeelding: Footlogics.nl

Geverifieerd door ExactMetrics