Hielspoor, behandeling en inlegzolen.

Hielspoor en inlegzolen

Het zal krap een jaar geleden zijn geweest dat ik last had van mijn linkervoet. Iedere stap deed heel specifiek op één plek in mijn voet verschrikkelijk veel pijn. Alsof ik in een bosje naalden stapte. Het maakte niet veel uit of ik andere schoenen aandeed of dat ik zoveel mogelijk met mijn benen omhoog zat. Ook probeerde ik op de zijkant van mijn voet te lopen, niets hielp. Het bleef veel pijn doen en dat een paar weken lang. Een bevriende fysiotherapeut wist mij direct te vertellen dat het Hielspoor betrof en dat ik daar wel even zoet mee kon zijn.

Hielspoor

Hielspoor is de verkalking van een pees in de hiel van je voet. Door de kalkafzetting aan de peesplaat in de aanhechting met het hielbeen ontstaat een vlammende pijn bij lang lopen of staan. Ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft wel eens met Hielspoor te maken gehad. Oorzaken liggen in overbelasting door bijvoorbeeld hardlopen of overgewicht, een plotselinge val of een afwijking aan de voet als platvoeten. Ik heb de precieze oorzaak niet kunnen herleiden, wel weet ik nu dat ik er gevoelig voor ben.

Behandeling van Hielspoor

De voornaamste behandeling tegen hielspoor is rust. De pees heeft rust nodig om de kalkafzetting in het lichaam te doen oplossen. Naast het nemen van de nodige rust is het zaak de overbelasting te doen wegnemen. Een kwestie van minder vaak (hard)lopen, afvallen en inlegzolen dragen. Mocht in een uiterste geval deze maatregelen na een paar weken niet helpen, dan bestaat er de mogelijkheid van een operatie, maar dat zal in de meeste gevallen niet nodig zijn.

Steunzolen

Steunzolen bestellen kan eenvoudig online. De inlegzolen bestaan voor kinderen en volwassenen. Ze zijn aan te passen aan het type schoen dat je draagt, met hoge of lage hak, sportschoenen of laarzen.

Lees ook:

*dit artikel is ontstaan binnen een samenwerking*

Bron afbeelding: Footlogics.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

21 reacties

 • Ohhh ideaal zeg. Ik heb zoals ze dat noemen platvoeten hahaha (platvoet en zn vriendjes ) voor mijn werkschoenen heb ik op maat gemaakte zolen.. en voor mijn ‘zitschoenen’ en standaard zooltje. Ben reuze benieuwd naar de zooltjes voor mezelf. Leuke actie.

 • Als fanatieke sporter kom ik er nu in mijn marathontraining achter hoe belangrijk de voetenstand is en het zou ook super zijn voor mijn wintersportschoenen. Ik maak dan ook heel graag kans op de sporten of wintersport de Sports zooltjes, maat 40.

 • ik doe mee! en wel voor de highheelcomfort voor dames en hoge hakken. Ik vind het zo enorm jammer dat ik pijn in mijn knieën krijg als ik op hakken loop. Het zou zo enorm fijn zijn als ik mijn outfits af kan stylen met mooie hakken.

 • Na twee operaties nog steeds niet het gewenste resultaat, ik loot daarom graag mee om zo misschien de pijn wat te verlichten. Graag voor smalle damesschoenen maat 38.

 • Ik ben hier wel benieuwd naar, vooral omdat ook ik gevoelig ben voor hielspoor.
  Mijn voorkeur zou uitgaan naar de sport steunzolen.

 • Graag doe ik mee.
  Ik kan niet op hakken lopen.
  Ik draag altijd lage schoenen, dus doe graag mee voor de sports steunzolen omdat ik veel moet wandelen en sporten.
  Ik volg je op bloglovin en waag graag een kansje voor mijn voetjes.

 • Heb al jaren last van mijn voeten, overal geweest, maar nog steeds helpt niets! Zou graag de Casual eens proberen!

 • Waag graag een kansje voor mijzelf..
  En dan graag de casual.
  Lijkt me fijn om pijnloos de dag door te komen

 • ik wil ze wel eens proberen voor hakken, wie weet kan ik ze dan eens wat langer dragen 🙂

 • Deze zou ik zeker willen proberen . Na zeker zes jaar chronisch pijn in hiel.alles geprobeerd fysio , zooltjes en zelf injectie in ziekenhuis waarbij mn been verdoofd moest worden en ik na dagopname met looprekje naar huis kon met verdoofd been een halve dag en wat ook niet hielp.. uiteindelijk door goed schoeisel ervan afgekomen en twee jaar lang goed kunnen lopen maar sinds twee maanden is het weer helemaal terug, niet handig als je voor de klas staat.. dus ben erg benieuwd of deze zooltjes zullen helpen..

 • Ik zou de casual wel eens willen proberen. Lees op de site dat het ook verlichting kan geven bij pijn aan de bal van de voet. Wie weet geeft het mij ook verlichting bij het lopen

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics