Thuisleven.com
Het wietexperiment
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Gezondheid > Dit is het experiment gesloten coffeeshopketen

Dit is het experiment gesloten coffeeshopketen

Het experiment gesloten coffeeshopketen wordt ook wel het wietexperiment genoemd. Met dit plan wil de overheid bekijken of een andere benadering van legale levering, inkoop en verkoop van wietproducten mogelijk is. Dat begint dus al bij de wietzaadjes. Het is belangrijk dat dit door coffeeshops bij specialisten wordt afgenomen. Dit maakt het beter mogelijk om bijvoorbeeld tot een goede kwaliteitscontrole te komen. Dit zorgt voor betere wietproducten, maar ook voor meer inzicht en overzicht. Daar profiteert niet alleen de overheid van, maar ook de aanbieder en de afnemen. Zo is de gedachte van de overheid hierbij.

Het belang van de goede kwaliteit

Met de proef wil de overheid zorgen dat de kwaliteit van de producten flink beter wordt. Door meer mogelijkheden voor legale distributie en levering te bieden, moeten zwarte markten minder kans krijgen. Dit is belangrijk omdat het natuurlijk voor de gebruiker ook van belang is om met de juiste wietsoorten te werken. Denk bijvoorbeeld aan medicinaal gebruik. Daar zijn specifieke wietsoorten voor nodig. Daar moeten specifieke hoeveelheden werkzame stoffen in zitten. Wanneer dit op legale wijze kan worden verzorgd, is de kans op de juiste mate van gebruik een flink stuk groter te maken dan.

Andere manier van aanpakken

De aanleiding voor het wietexperiment zit ook in het feit dat het leveren van producten aan coffeeshops onder de voorgaande wetgeving nog altijd illegaal was. Dit paste eigenlijk ook niet meer bij de huidige maatschappij en de manier waarop met wiet werd omgesprongen. Door het experiment door te voeren, kan inzichtelijk worden gemaakt wat de juiste wijze van legale aanpak is. Daar kunnen alle coffeeshops op de lange termijn dan ook hun voordeel mee doen. Terwijl ook voor het kweken en de distributie veel meer goede legale mogelijkheden komen. Waardoor professionals nieuwe kansen in de markt kunnen benutten.

Nu nog kleinschalig

De wietproef, zoals het ook wel genoemd wordt, is op dit moment nog kleinschalig. Dit betekent dat slechts een beperkt aantal coffeeshops en leveranciers mee zullen werken aan het uitvoeren ervan. Daaruit moet dan de nodige informatie voortvloeien om op de lange termijn wel de nodige zaken te kunnen doen. Het is dus ook belangrijk dat hier op professionele wijze mee wordt omgesprongen. De problemen die het klassieke gedoogbeleid met zich meebrengen, moeten daardoor tot het verleden gaan behoren. Waardoor het uiteindelijk het landelijk beleid voor alle soorten coffeeshops in het land moet komen. Dit is van belang.

Heb jij al eerder van het wietexperiment vernomen?

Afbeelding van Erin Stone via Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics