Selecteer een pagina

Ik zag de Chinese kool al weer liggen in het groente schap en wat was het nou ook alweer dat we vorig jaar zomer lekker buiten in het zonnetje hebben gegeten? Verrassend fris, voedzaam en iets met cashewnoten. O ja, de stamppot met geroosterde cashewnoten.

Stamppot Chinese kool

Zomerse stamppot met Chinese kool & Cashewnoten

Even afhankelijk van de hoeveelheid tafelgenoten snijdt je één of twee kroppen Chinese kool in smalle repen. Ik probeer niet al te veel of dikke stelen, maar meer loof te snijden van de krop. Ook voor de hoeveelheid aardappelen geld je gemiddelde consumptie. Ik schil meestal een kilo kruimige aardappelen en snijdt ze in parten. De stamppotaardappels zijn ook geschild & gewassen te koop. De aardappels kook ik niet helemaal gaar, zo’n 15 á 20 minuten. Ik kook zonder zout.

Rooster in een koekenpan zonder boter of olie zo’n drie handjes ongezouten cashewnoten. Je kan ze met een stevige lepel tevoren in kleine stukjes drukken. Strooi er wat paprikapoeder bij voor de smaak. Laat deze afkoelen.

Giet de aardappels af en stamp ze grof of fijn naar smaak. Door er wat jonge kaas (100 gram plak of blok) door heen te stampen wordt de stamppot wat smeuïger. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Gooi het kookvocht van de aardappelen over de Chinese kool (in de vergiet) heen en stamp daarna de ‘rauwe’ Chinese kool door de afgegoten aardappelen. Strooi tenslotte de geroosterde cashewnoten over het gerecht.
Tip: wel nog wat rozijnen en/of voeg wat uitgelekte ananas toe voor een extra zomers effect.

Lees ook:

Eet jij in de zomer ook graag stamppot?

Geverifieerd door ExactMetrics