Selecteer een pagina

Met veel enthousiasme nodig ik onze vrienden uit om bij ons te komen eten. Wij mogen namelijk een buffet naar keuze testen van De Buffetten Boer.

Keuze is Reuze buffet van de Buffetten Boer

Een keuze is niet zomaar gemaakt en daarom kiezen we, toepasselijk, voor het “Keuze is Reuze” menu. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat ik er van moet verwachten. Ik ben namelijk zo’n regel miep eerste klas die buffetten en dergelijke zelf gereed maakt bij partijtjes. Op de site van De Buffetten Boer lees ik duidelijk dat ik helemaal niks hoef te doen. Zo mag ik alle vuile vaat laten voor wat het is en hoef ik niet eens de deur uit om het te halen/brengen. Wow dat is pas luxe! Het buffet wordt besteld, waaronder één vegetarische variant (erg prettig), en de datum wordt vastgezet. Ik krijg al gelijk een mail met bevestiging en later volgen de leveringsdetails. Zo kan ik het buffet in de ochtend verwachten en wordt mij aangeraden 1,5 uur voor aankomst van de gasten te beginnen met het opwarmen.

De bezorging door de Buffetten Boer

Een dag voor aanvang ontvang ik een mail van RouteMonster met daarop de complete route alsook de tijden van de Buffetten Boer chauffeur. Opnieuw erg handig omdat ik zo weet wanneer hij ongeveer langskomt. Rond de aangegeven tijd stopt er een busje voor de deur en wordt er niet veel later aangebeld. Vriendelijk als ik ben (soms dan, hihi) neem ik de spullen aan en zet alles binnen klaar. Nadat alles (1 koelbox met het koud eten, een warmtebox met het warme eten, een krat met stokbrood – borden en bestek en de opwarmschalen met brandpasta in potjes. Zelfs aan extra brandpasta in potjes) binnen staat, legt de vriendelijke man nog even in het kort uit hoe alles werkt. Alle vragen die ik heb worden vakkundig beantwoord. Als afsluiter geeft meneer aan dat ik morgen alles “gewoon” buiten kan zetten. Zelfs de vuile vaat hoef ik niet af te wassen en de warmteschalen hoeven niet schoon gemaakt te worden.

De voorbereidingen van het buffet

Anderhalf uur voor de gasten arriveren, vul ik de warmtebakken met een laagje heet water. Twee potjes brandpasta per warmteschaal gaan aan en de bakken worden erin geplaatst. De deksels gaan erop en na een half uur roer ik het voorzichtig door. Wat mij vooral opvalt is de mooie opmaak en de versheid van de producten. Ook erg fijn is het feit dat op de vegetarische producten een sticker zit.

Afijn na 1,5 uur in de heerlijke geur te zitten, mogen we dan eindelijk beginnen. De borden zijn hygiënisch in plastic verpakt, net als het bestek en de overige items. Daar heeft de Buffetten Boer goed over nagedacht.

Onze mening over het ‘Keuze is Reuze’ buffet van de Buffetten Boer

Omdat we met zijn twaalven zijn komen er heel wat meningen over het eten op tafel. Echter alle meningen lijken op elkaar. De één verpakt de woorden alleen net iets netter dan de ander. Over 2 dingen zijn we het echter allemaal eens. De malse varkenshaassaté met satésaus en gebakken uitjes en de varkensoesters in romige champignonsaus met bieslook zijn niet echt door en door warm. Die hadden iets eerder op de branders mogen staan dan de rest. Buiten dat om vinden wij het hele “Keuze is Reuze” buffet echt helemaal tot in de puntjes afgewerkt! Zelfs het stokbrood (dat je in 3 minuten af moet bakken) smaakt voortreffelijk.

Missen we een toetje? Ja dat wel, een klein hapje als afsluiter zouden we niet erg vinden. Echter na zo’n uitgebreid Buffetten Boer buffet (probeer dat maar eens 10 keer snel achter elkaar te zeggen) is er nog weinig plek over voor een toetje. Bovendien merk ik dat iedereen toch nog wel blijft snoepen, zeker van de salades die lekker fris van smaak zijn. Zo komt bijna alles op. De restjes zijn een mooie left-over voor de dag erna.

De soorten buffetten van de Buffetten Boer

De Buffetten Boer heeft keuze uit maar liefst 8 verschillende buffetten:

  • Stamppotbuffet
  • Bourgondisch buffet
  • Keuze is Reuze
  • Luxe buffet
  • Vis en vlees buffet
  • Italiaans buffet
  • Lunch buffet
  • Lunch buffet met vis

Dus van koud tot warm met alles erop en eraan. Prijzen variëren van €12,75 tot en met €19,50 per persoon.
Voor de aankomende decembermaand is er het Luxe kerstbuffet, een absolute aanrader als je veel gasten krijgt en zelf niet zo’n keukenprins(es) bent.

Lees ook:

Welk buffet kies jij?

*Voor het schrijven van deze blog kregen wij een verzorgd buffet aangeboden*

Geverifieerd door ExactMetrics