Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Buitenspelen > Houd het koel: zomerse waterpret spelletjes voor jong en oud!

Houd het koel: zomerse waterpret spelletjes voor jong en oud!

Met het warme weer is het veel te lekker om binnen te zitten. Zomerse spelletjes voor verkoeling zijn dan ook veel leuker. Daarom delen wij hier wat leuke spelletjes om de dag door te komen. Mocht jij nog andere leuke spelletjes kennen voor deze zomerse periode, dan horen wij dat graag.

Dienbladenspel

Benodigdheden: Twee dienbladen (bij voorkeur dezelfde), plastic bekers, 2 volle bakken met water en 2 lege bakken.
Speluitleg: Loop met een dienblad met plastic bekertjes gevuld met water zo snel mogelijk naar de andere kant van de tuin en kijk wie het snelst de emmer vol heeft.

Sproeier

Benodigdheden: Een tuinslang.
Speluitleg: Zeker handig als je zo’n automatische sproeier hebt – wie kan het snelst naar de overkant rennen zonder nat te worden?

Splash de ballon

Benodigdheden: Waterballonnen.
Speluitleg: Sta in een kring en gooi de waterballon naar elkaar totdat hij knapt. Hoe ver kun je komen?

Ballonnenparcours

Benodigdheden: Waterballonnen en pionnen.
Speluitleg: Zet met pionnen een parcours uit en vul de ballonnen met water. Laat twee kinderen een waterballon tussen hun buiken klemmen en het parcours doorlopen zonder dat de ballon stuk gaat. Als de ballon toch knapt, beginnen ze opnieuw. Het team dat de minste ballonnen stukmaakt, wint.

Veel gestelde vragen

  1. Hoe kan ik de spelletjes aanpassen aan de leeftijd van mijn kinderen? Voor jongere kinderen kun je de afstand bij het dienbladenspel verkorten of plastic bekers gebruiken met minder water. Bij het ballonnenparcours kun je de afstand tussen de pionnen verkleinen voor kleinere benen.
  2. Zijn er alternatieven voor de benodigdheden die worden genoemd? Als je geen tuinslang hebt voor het sproeierspel, kun je ook waterpistolen gebruiken. Voor het dienbladenspel kun je in plaats van dienbladen ook grote plastic kommen gebruiken.
  3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de spelletjes veilig worden gespeeld? Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke obstakels zijn in de speelruimte. Let ook op dat kinderen niet uitglijden op natte oppervlakken en houd toezicht tijdens het spelen met waterballonnen om te voorkomen dat ze stukgaan in het gezicht.
  4. Wat zijn leuke toevoegingen of variaties op deze spelletjes? Je kunt de spelletjes aanpassen door er een competitief element aan toe te voegen, zoals het opnemen van de tijd bij het dienbladenspel of het creëren van een scorebord voor het ballonnenparcours.
  5. Zijn er nog meer ideeën voor zomerse spelletjes die ik kan proberen? Ja! Naast de genoemde spelletjes kun je denken aan waterballonnengevechten, waterlimbo of zelfs een waterestafette met emmers en sponzen. Wees creatief en pas de spelletjes aan aan de interesses en leeftijden van de deelnemers.

Lees ook:

Welke zomerse spelletjes ken jij nog meer?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat een leuke site met leuke ideeën. Leuk om soms nieuwe ideeën op te doen en toe te passen in mijn werk als pedagogisch medewerker.

  • Flessenvoetbal is ook altijd erg leuk 😀 en toch doet ouderwets snoephappen in een bak met water het altijd goed. Lekker verkoelend hahaha

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics