Thuisleven.com > Kinderen > Zomerse spelletjes.

Zomerse spelletjes.

Met dit warme weer is het veel te lekker om binnen te zitten. Zomerse spelletjes voor verkoeling is dan ook velen malen leuker. Daarom delen wij wat leuke spelletjes om de dag door te komen. Mocht jij nog andere leuke spelletjes kennen in deze zomerse periode dan horen wij dat graag.

Dienbladen spel.

Benodigdheden:
Twee dienbladen (liefst dezelfde),  plastic bekers, 2 volle bakken met water en 2 lege bakken
Speluitleg:
Met een dienblad met plastic bekertjes met water zo snel mogelijk naar de andere kant van de tuin lopen en dan kijken wie het snelste de emmer vol heeft.

Sproeier.

Benodigdheden:
Een tuinslang
Speluitleg: 
Zeker handig als je zo’n automatische sproeier hebt – wie kan het snelst naar de overkant rennen zonder nat te worden

Splash de ballon.

Benodigdheden:
Waterballonnen
Speluitleg: Ga in een kring staan, overgooien tot hij knapt. Hoe ver kun je komen?

Ballonnenparcours.

Benodigdheden:
waterballonnen en pionnen
Speluitleg: Zet met pionnen een parcours uit en vul ballonnen met water. Laat twee kinderen een waterballon tussen hun buiken klemmen en het parcours doorlopen zonder dat de ballon stuk gaat. Ontploft de ballon toch? Dan beginnen ze opnieuw. Als het eerste duo het eind heeft gehaald, mag het volgende beginnen. Het team dat de minste ballonnen stukmaakt wint.

Lees ook:

Welke zomerse spelletjes ken jij nog meer?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

1 reactie

  • Flessenvoetbal is ook altijd erg leuk 😀 en toch doet ouderwets snoephappen in een bak met water het altijd goed. Lekker verkoelend hahaha