Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Buitenspelen > Water avonturen: ontdek spannende spelletjes voor in de tuin

Water avonturen: ontdek spannende spelletjes voor in de tuin

Al eerder deelden wij spelletjes met water en dat was een geslaagd (of nat) succes. Daarom delen we er nu nog een aantal lees en speel lekker mee!

Nat worden

Benodigdheden: 
Een sproeier die automatisch heen en weer sproeit
Spel uitleg: 
Zo nat mogelijk worden

Water parcours

Benodigdheden: 
Gietertjes, emmertjes, regenpijpbuizen
Spel uitleg: 
Een parcours maken om water in te gieten, opvangen en terug erin gieten, …

Watertekenen

Benodigdheden:
Spuitjes en een muur, een tegelvloer, de stoep…
Spel uitleg: 
Tekenen met water

Bal in Goal

Benodigdheden: 
Bal (geen zware) en waterpistolen
Spel uitleg: 
Het is eigenlijk hetzelfde spel dat je wel eens in pretparken ziet, met water tegen een bal spuiten totdat je deze in een gat kunt laten vallen. Hier spelen we hetzelfde alleen op een andere manier. We zetten een goal neer met pionnen of andere spullen in de buurt en vervolgens wordt er met waterpistolen tegen een bal aangeschoten om zo snel mogelijk te scoren!

De race met het bevroren T-shirt

Maak een paar uur van tevoren een aantal oude T-shirts nat en leg ze in de vriezer (opgevouwen). Als de T-shirts
bevroren zijn, deel je ze uit aan de kinderen. Wie het eerste zijn of haar T-shirt heeft aangetrokken, heeft gewonnen. Daarna is het natuurlijk voor alle kinderen lekker koel in dat net ontdooide T-shirt. Tip: je kunt de T-shirts ook in een diepvrieszakje (formaat groot) gevuld met wat water invriezen.

Tip: leg een velletje bakpapier tussen de t-shirts in de vriezer. Dan vriezen ze niet aan elkaar vast.

Veel gestelde vragen

  1. Zijn deze water spelletjes geschikt voor kinderen van alle leeftijden? Ja, de spelletjes kunnen worden aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen door de moeilijkheidsgraad of intensiteit aan te passen.
  2. Wat zijn de beste benodigdheden voor het spel “Bal in Goal”? Voor “Bal in Goal” heb je een bal nodig die niet te zwaar is en waterpistolen. Zorg ervoor dat je voldoende water hebt voor de waterpistolen om het spel soepel te laten verlopen.
  3. Zijn deze spelletjes geschikt voor groepsactiviteiten? Ja, alle genoemde spelletjes zijn geschikt voor groepsactiviteiten en kunnen zowel thuis als op feestjes of bijeenkomsten worden gespeeld.
  4. Wat is het meest geschikte moment om de race met het bevroren T-shirt te spelen? Het is het beste om de race met het bevroren T-shirt te spelen op een warme dag wanneer de kinderen behoefte hebben aan verkoeling. Zorg ervoor dat de T-shirts voldoende bevroren zijn voordat je ze uitdeelt.
  5. Heb je nog tips voor het organiseren van deze water spelletjes? Zorg ervoor dat je voldoende water hebt voor alle spelletjes en dat je de speelruimte veilig maakt voor de kinderen. Houd ook rekening met het weer en vermijd het spelen van deze spelletjes tijdens onweersbuien of bij koud weer.

Lees ook:

Weet jij nog leuke spelletjes met water?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics