Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > Spelletjes met water deel 2.

Spelletjes met water deel 2.

Al eerder deelden wij spelletjes met water en dat was een geslaagd (of nat) succes. Daarom delen we er nu nog een aantal lees en speel lekker mee!

Nat worden.

Benodigdheden: 
Een sproeier die automatisch heen en weer sproeit
Spel uitleg: 
Zo nat mogelijk worden

Water parcours.

Benodigdheden: 
Gietertjes, emmertjes, regenpijpbuizen
Spel uitleg: 
Een parcours maken om water in te gieten, opvangen en terug erin gieten, …

Watertekenen.

Benodigdheden:
Spuitjes en een muur, een tegelvloer, de stoep…
Spel uitleg: 
Tekenen met water

Bal in Goal.

Benodigdheden: 
Bal (geen zware) en waterpistolen
Spel uitleg: 
Het is eigenlijk hetzelfde spel dat je wel eens in pretparken ziet, met water tegen een bal spuiten totdat je deze in een gat kunt laten vallen. Hier spelen we hetzelfde alleen op een andere manier. We zetten een goal neer met pionnen of andere spullen in de buurt en vervolgens wordt er met waterpistolen tegen een bal aangeschoten om zo snel mogelijk te scoren!

De race met het bevroren T-shirt.

Maak een paar uur van tevoren een aantal oude T-shirts nat en leg ze in de vriezer (opgevouwen). Als de T-shirts
bevroren zijn, deel je ze uit aan de kinderen. Wie het eerste zijn of haar T-shirt heeft aangetrokken, heeft gewonnen. Daarna is het natuurlijk voor alle kinderen lekker koel in dat net ontdooide T-shirt. Tip: je kunt de T-shirts ook in een diepvrieszakje (formaat groot) gevuld met wat water invriezen.

Tip: leg een velletje bakpapier tussen de t-shirts in de vriezer. Dan vriezen ze niet aan elkaar vast.

Lees ook:

Weet jij nog leuke spelletjes met water?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics