wokken in je eigen restaurant

Wokken in je eigen restaurant

Onze kinderen wilden graag uit eten bij het grote wokrestaurant. Omdat we daar een aantal keren zijn geweest weten ze dat er veel keuze is en het eigenlijk altijd wel lekker smaakt. Omdat we het een goed plan vonden besloten we even te kijken wat voor maatregelen er zijn rondom COVID-19 en ook wat de prijzen zijn. Ofschoon er goede maatregelen zijn, zien we toch dat vele andere gebruikers daar moeite mee hebben. En dan de prijs! We zijn ons echt helemaal lam geschrokken. Natuurlijk zijn het markt-conform prijzen maar met een groot gezin tikte het extreem hard aan. En daarom creëerden wij ons eigen restaurant.

Tafel wokken

Om de gezelligheid te ervaren van een echt restaurant investeerden we in een Tefal Wok party duo. Daarna zijn we naar de winkel gegaan om etenswaar te kopen. We hebben de kinderen hun gang laten gaan en uiteindelijk kwamen we thuis met: watermeloen, galiameloen, stokbrood, kruidenboter, heksenkaas (geproefd bij The Fresh Factory i.c.m. komkommer en dat was briljant), gekookte eieren, augurken, uitjes, olijven, bloemkool, broccoli, wortel, paprika van eigen bodem, prei van eigen bodem, tomaten van eigen bodem, Jalapeño Black Bullet, fijne noodles, dikke noodles, courgette, aubergine, komkommer, bleekselderij, ui, rode ui, sjalotjes, kaas, bosui, mini loempia’s, diverse woksauzen, kip, Gold&Green Pulled Oats® en al dat wat ik mij even niet meer kan herinneren. Tevens had ik nog een potje LimaFurikake Zeewier in de kast die Tom heeft gebruikt tijdens het wokken.

Uiteindelijk hebben we de kassabonnen bij elkaar opgeteld en kwamen tot de conclusie dat dit even duur was als uit eten gaan. Maar van dit alles hebben we wel maar liefst 4 dagen gegeten! En dat zou in het restaurant nooit het geval zijn geweest.

Voorbereidingen treffen

Om snel klaar te zijn hebben we alle ingrediënten samen voorbereid. Voor we het wisten stond het hele aanrecht vol met bakjes. Om je een beeld te geven: ons aanrecht is iets meer dan 3 meter breed en 105 cm diep. Toegegeven hier zit nog een wasbak in, een BORA kookplaat op en de frietpan stond deze keer op het aanrecht.

En dan is het feest

De wokplaat is voorzien van 6 mini wokpannen waar we allemaal één van kunnen gebruiken. Omdat we niks hebben voorgegaard doen we steeds een beetje water in de pannetjes. Zodra deze verdampt is kunnen we de woksaus erbij doen en nog een paar minuten wokken. Zo nu en dan moet er wat geroerd worden om aanbakken te voorkomen. En dan is het eten klaar.

Al met al gaat dit dus niet zo heel snel. Maar het is wel een onwijs leuk en vullend programma.

Restjes, restjes en nog meer restjes

Na afloop hebben we zo ontzettend veel restjes dat we de dag erna nog een keer de hele avond vullen met wokken en de 2 dagen daarna eten we de wokrestjes uit de grote wokpan. Dat gaat toch net iets sneller en makkelijker.

Foodybox

Elk kwartaal ontvang ik de nieuwe Foodybox boordevol lekkere drankjes, hapjes en ingrediënten in ruil voor culinaire inspiratie. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen, door lekkere maar ook makkelijke recepten te bedenken. En door zo nu en dan eens aan het milieu te denken.

Heb jij al eens je eigen restaurant thuis gemaakt?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics