Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Welke kleur (rol)gordijnen passen het beste bij jouw huisstijl?

Welke kleur (rol)gordijnen passen het beste bij jouw huisstijl?

Indien je eenmaal gekozen hebt voor gordijnen of rolgordijnen van gordijnen.nl dan is er nog een brede scala aan kleuren. Wil je een motief of geen motief? Wil je één kleur of wil je meerdere kleuren? Kies je voor donkere kleuren of juist voor lichte tinten? Ik kan mij zomaar indenken dat er een keuzestress uit ontstaat. In deze blog help ik je met het afstemmen van de kleuren.

Materialen voor rolgordijnen.

Alvorens we een keuze gaan maken in kleuren is het belangrijk om je te realiseren wat de materialen en de daarbij behorende kleuren in je huis zijn. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de vloer, muur en kozijnkleur. Deze komen het dichtste bij de (rol)gordijnen in de buurt en zullen dus ook de eerste afknapper zijn als de match niet goed is. Zo kun je op een betoonlook tegel of op een houten vloer heel veel combineren, maar als je een groene vloerbedekking hebt kan dit wat lastiger worden.

Look.

Nu kun je al iets doelgerichter gaan kiezen wat bij je past. Hierna ga je kijken naar het grotere plaatje in je huis. Je wilt immers het huis laten leven. Het is daarom belangrijk om kleuren toe te voegen in een huis. Heb je de muren wit, veel witte kasten en weinig accessoires, kies dan voor knallende gordijnen. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat ze felrood of gifgroen zijn. Misschien is een lichte gordijn waar een mooie patroon in zit wel net datgene wat je huis iets persoonlijker maakt.

Combineren.

Lichte en donkere kleuren mag je in je huis combineren. Heb je juist veel kleuren in huis, kies dan voor een neutrale kleur die je consequent terug laat komen (bijvoorbeeld grijs of wit). Kijk maar eens naar de combinaties van warme en koude kleuren. Een warme kleur is bijvoorbeeld notenhout, een koude kleur is wit. Wit en notenhout is een prachtige combinatie. Het een accentueert het ander en visa versa. Ga je voor deze combinatie dan zijn accessoires en planten in het groen erg mooi. Omdat dit toch al drie kleuren zijn die best de aandacht kunnen trekken mag je dan je gordijnen best wel een kleurtje geven maar liever niet te.

Tip: Bedenk ook of de gordijnen verduisterend moeten werken of dat dit geen must is.

Lees ook:

Welke kleuren geven jouw voorkeur voor rolgordijnen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics