Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Welke kleur (rol)gordijnen passen het beste bij jouw huisstijl?

Welke kleur (rol)gordijnen passen het beste bij jouw huisstijl?

Indien je eenmaal gekozen hebt voor gordijnen of rolgordijnen van gordijnen.nl dan is er nog een brede scala aan kleuren. Wil je een motief of geen motief? Wil je één kleur of wil je meerdere kleuren? Kies je voor donkere kleuren of juist voor lichte tinten? Ik kan mij zomaar indenken dat er een keuzestress uit ontstaat. In deze blog help ik je met het afstemmen van de kleuren.

Materialen voor rolgordijnen

Alvorens we een keuze gaan maken in kleuren is het belangrijk om je te realiseren wat de materialen en de daarbij behorende kleuren in je huis zijn. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de vloer, muur en kozijnkleur. Deze komen het dichtste bij de (rol)gordijnen in de buurt en zullen dus ook de eerste afknapper zijn als de match niet goed is. Zo kun je op een betoonlook tegel of op een houten vloer heel veel combineren, maar als je een groene vloerbedekking hebt kan dit wat lastiger worden.

Look

Nu kun je al iets doelgerichter gaan kiezen wat bij je past. Hierna ga je kijken naar het grotere plaatje in je huis. Je wilt immers het huis laten leven. Het is daarom belangrijk om kleuren toe te voegen in een huis. Heb je de muren wit, veel witte kasten en weinig accessoires, kies dan voor knallende gordijnen. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat ze felrood of gifgroen zijn. Misschien is een lichte gordijn waar een mooie patroon in zit wel net datgene wat je huis iets persoonlijker maakt.

Combineren

Lichte en donkere kleuren mag je in je huis combineren. Heb je juist veel kleuren in huis, kies dan voor een neutrale kleur die je consequent terug laat komen (bijvoorbeeld grijs of wit). Kijk maar eens naar de combinaties van warme en koude kleuren. Een warme kleur is bijvoorbeeld notenhout, een koude kleur is wit. Wit en notenhout is een prachtige combinatie. Het een accentueert het ander en visa versa. Ga je voor deze combinatie dan zijn accessoires en planten in het groen erg mooi. Omdat dit toch al drie kleuren zijn die best de aandacht kunnen trekken mag je dan je gordijnen best wel een kleurtje geven maar liever niet te.

Tip: Bedenk ook of de gordijnen verduisterend moeten werken of dat dit geen must is.

Lees ook:

Welke kleuren geven jouw voorkeur voor rolgordijnen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics