Thuisleven.com
Maak je woonkamer knus met deze 5 tips.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Zo creëer je een warme sfeer in de woonkamer

Zo creëer je een warme sfeer in de woonkamer

In de woonkamer brengen we het meest van onze tijd door. Daarnaast maak je hier de allermooiste herinneringen met je dierbaren. Denk bijvoorbeeld aan het vieren van Kerst of samen voor de openhaard zitten. Net daarom is een warme sfeer extra belangrijk in dit deel van je woning, maar er zijn talloze elementen die het interieur bepalen. Welke kies je dan juist? En hoe combineer je deze? Hier vind je alvast 5 tips die je helpen bij het creëren van een knusse woonkamer. 

1. Warme kleuren

Felle kleuren geven je interieur vaak een levendige uitstraling, en net daarom zijn ze minder geschikt voor in de woonkamer. Kies voor warme kleuren als donkergeel, donkerrood, warm oranje of bruin om dit deel van je huis gezellig te maken. Mis je toch wat karakter? Dan kan je werken met kleuraccenten verwerkt in de kussens, het vloerkleed of andere decoratie. 

2. Lichtinval

Overdag is het van belang dat je de juiste lichtinval creëert, terwijl je in de avond wellicht liever wil dat de buren niet bij je binnen kunnen kijken. Denk daarom goed na over de raamdecoratie. Met duo rolgordijnen pas je bijvoorbeeld makkelijk de hoeveelheid daglicht aan, terwijl je nog steeds van voldoende privacy geniet. 

3. Persoonlijke decoratie

Onderschat het belang van een persoonlijke touch zeker niet. De woonkamer wordt pas echt gezellig met enkele foto’s aan de muur, enkele souvenirs op een kastje of een cadeau van één van je dierbaren als centraal decoratiestuk. Je zal zien dat je huis op die manier meer je thuis wordt. 

4. Verlichting

Misschien wel het belangrijkste element om de juiste sfeer in je woonkamer te creëren: verlichting. Denk aan staande lampen, tafellampen, hanglampen…én kaarsen, want die maken het pas echt gezellig. Let bij het verlichten er extra op dat voorbijgangers op straat niet bij je binnen gluren. Dit vermijd je door opnieuw te kiezen voor de juiste raamdecoratie. Om zowel te genieten van een gezellige sfeer als van privacy, kan je bijvoorbeeld kiezen voor stoffen gordijnen in een warme kleur. Deze doe je simpelweg dicht wanneer het buiten donker wordt, en je binnen de verlichting aanzet. 

5. Materialen

Tot slot kies je best voor materialen met een hoge gezelligheidsfactor. Denk aan accenten van hout of marmer, een vloerkleed van schapenvacht, fleece dekens, een stoffen zetel en faux fur kussens. Vermijd daarentegen materialen als leer of ijzer, want die zullen al snel teniet doen aan een knusse sfeer. 

Lees ook:

Hoe is de sfeer in jouw woonkamer?

Afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics