Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Thuiswerken in stijl, zorg voor een relaxte omgeving

Thuiswerken in stijl, zorg voor een relaxte omgeving

Een gigantische trend wat zich alsmaar doorzet: thuiswerken. Hoe zorg je voor een rustgevende omgeving? Hoe zorg je ervoor dat je de concentratie een volledige werkdag vast kunt houden? Kortom: hoe zorg jij voor een kamer die ‘thuiswerkproof’ is?

Ga voor de juiste stoel

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw thuiswerkkamer: de stoel. Jij en je bureaustoel gaan beste vrienden worden in de tijd dat jij thuis hard aan het werk bent. Zitcomfort is daarom van groot belang is. Ga voor een stoel die bij jou past en kunt aanpassen naar jouw ideale zithouding. De enige en juiste oplossing: testen! Schroom je niet en ga vooral stoelen testen in showrooms. Pas ze aan naar jouw ideale hoogte en kies de stoel die jij het fijnst vindt zitten.

Orde!

Ga voor een logische structuur in het bewaren van jouw werkdocumenten. Deel je kast zo in dat alles makkelijk terug te vinden is, mappen zijn hier een handig middel voor. Zorg daarnaast voor een zogenoemde ‘clean desk’. Meer dan een computer, pen en telefoon heb je vaak niet nodig, weg dus met die overbodige sticky notes en pennenbakjes!

Hoe stom het ook is, schoonmaken is essentieel voor de perfecte werkomgeving. Stof zorgt namelijk voor een benauwde omgeving, iets wat je absoluut wilt voorkomen!

Less = more

Des te minder overbodige accessoires, des te meer concentratie. Kies alleen meubilair/accessoires die jij echt nodig hebt. Laat die flipperkast en jukebox dus vooral voor wat het is!  Vermijd ook zo veel mogelijk felle kleuren. Pastelkleuren staan erom bekend dat het een rustgevoel opwekt. Ideaal dus voor jouw thuiswerkkamer!

Zorg voor voldoende daglicht

Niets is vervelender dan een werkkamer met te weinig daglicht. Het creëert een werkomgeving wat je als thuiswerker gewoon niet wil: een slaperig gevoel en een korte concentratieboog zijn gevolgen van onvoldoende daglicht. Kies voor raamdecoratie die voor rust en voldoende lichtinval zorgt. Onze tip: houten jaloezieen op maat. Deze lamellen zorgen niet alleen voor voldoende lichtinval, ook kan het zicht naar buiten beperkt worden dat voor minder afleiding zorgt, twee vliegen in 1 klap dus!

Lees ook: Visitekaartjes? Studentendrukwerk denkt met je mee!
Lees ook: Zakelijke en creatieve stempels
Lees ook: Bedrijfshulpverlening (BHV)

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics