Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?

Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?

Heb je al eens stil gestaan bij alle geluiden om je heen? De bel die ‘DING DONG’ doet, het molentje dat ‘prrrr’ doet en de duiven die flapperen met hun vleugels. Het boek ‘Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?’ is gericht op de geluiden die de kleine krokodil tegen komt en is daarmee anders dan alle andere boeken die ooit verschenen zijn.

Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?

In ‘Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?’ introduceert de bekroonde illustrator Eva Montanari allerlei geluiden die de kleine lezers in de speeltuin kunnen horen. Aan de hand van vertrouwde geluiden vertelt ze het verhaal over een typisch peuterprobleem: je beurt afwachten. De kleine krokodil gaat met opa en oma op stap naar de speeltuin, en wil het liefst alles gelijk uitproberen. Hij hoort allerlei geluiden om zich heen en maakt nieuwe vriendjes. Maar soms is de wip of de draaimolen al bezet. Onder het potlood van Eva Montanari ontstaat er zo in geluid en beeld een herkenbaar verhaal over eerste ervaringen. Met Eva’s aantrekkelijke, ambachtelijke tekenstijl komt de kleine krokodil tot leven als een echte peuter, met zwiepende armpjes, grote grijnzen en… krokodillentranen.

Over Eva Montanari.

Eva Montanari begon tijdens haar studie al prentenboeken te schrijven en te illustreren. Ze werkt vooral met krijt en potlood. Hierdoor krijgen haar beelden een uniek, ambachtelijk tintje. Haar illustraties komen tot leven in dit stevige kartonboek om voor te lezen. Haar eerste boekje over de schattige kleine krokodil, ‘Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?’ behandelde die welbekende spannende eerste dag op de kinderopvang en werd verkozen tot één van de tien beste prentenboeken van 2023 in de Prentenboek Top 10 voor de Nationale Voorleesdagen.

Wat vinden wij ervan?

Dat dit boek is dan alle andere boeken moge duidelijk zijn. Ik vind het boek vooral leuk omdat het je als ouder en kind laat zien welke geluiden er allemaal wel niet zijn. Verder staat dit boek vol met prachtige illustraties die duidelijk laten zien wat er gebeurd en waar het geluid dus ook vandaan komt. Soms niet gelijk op die pagina, maar wel op de volgende.

Evi en ik hebben oprecht genoten van dit boek en gaan er nog vaak uit lezen.

Informatie.

Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?
Auteur en illustraties: Eva Montanari.
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken.
ISBN: 9789025777562.

Lees ook:

Heb jij al eens met je kleine stil gestaan bij de geluiden die jullie allemaal horen?

# Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen #

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics