Thuisleven.com
Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?
Thuisleven.com > Buiten > Moestuin > Wat te doen in de moestuin in de mei maand? (winactie)

Wat te doen in de moestuin in de mei maand? (winactie)

De meimaand is een van de beste maanden om in de moestuin te werken, omdat de temperatuur stijgt en er veel zonlicht is. Als je van plan bent om in mei in de moestuin te werken, zijn er veel dingen die je kunt doen om de gezondheid en productiviteit van je planten te verbeteren. Hieronder vind je enkele tips voor wat je kunt doen in de moestuin in de meimaand.

6 tips voor de moestuin in mei

 1. Zaaien en planten: In mei kun je veel groenten en kruiden zaaien en planten. Denk bijvoorbeeld aan sla, spinazie, radijs, wortels, bonen, erwten, uien, courgette en pompoen. Het is belangrijk om de zaailingen en jonge plantjes voldoende water te geven en regelmatig te controleren op ongedierte.
 1. Onderhoud: Het is belangrijk om regelmatig onkruid te verwijderen en de grond los te maken, zodat de planten voldoende lucht en voedingsstoffen krijgen. Ook kun je de planten ondersteunen met stokken of rekken, zodat ze niet omvallen.
 1. Water geven: In mei kan het al flink warm worden, dus het is belangrijk om je planten voldoende water te geven. Geef de planten bij voorkeur ’s ochtends water, zodat het vocht goed kan worden opgenomen voordat de zon gaat schijnen. Geef de planten niet te veel water, want te veel water kan schadelijk zijn voor de planten.
 1. Bemesting: Het is belangrijk om je planten regelmatig te bemesten, zodat ze voldoende voedingsstoffen krijgen. Je kunt bijvoorbeeld organische meststoffen gebruiken of zelf compost maken. Bemest de planten niet te veel, want te veel mest kan schadelijk zijn voor de planten.
 1. Oogsten: In mei kun je al beginnen met het oogsten van sommige groenten en kruiden, zoals sla, spinazie en radijs. Het is belangrijk om de groenten en kruiden op het juiste moment te oogsten, zodat ze niet te oud en taai worden.
 1. Ziekte en plagen: Houd je planten goed in de gaten op ziektes en plagen. Als je ziektes of plagen ziet, is het belangrijk om snel actie te ondernemen, zodat de planten niet te veel schade oplopen. Je kunt bijvoorbeeld biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken of de aangetaste delen van de plant verwijderen.

Zaaien, planten, onderhouden, water geven, bemesten en oogsten…

Kortom, er is genoeg te doen in de moestuin in de meimaand. Door regelmatig te zaaien, te planten, te onderhouden, te water geven, te bemesten en te oogsten, kun je ervoor zorgen dat je planten gezond en productief blijven. Door alert te zijn op ziektes en plagen, kun je eventuele problemen snel oplossen en voorkomen dat je oogst verloren gaat. Veel plezier met tuinieren!

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Win een cadeaubon van Intratuin

Thuisleven verloot 1 cadeaubon van Intratuin t.w.v. 50 euro onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De winactie loopt tot en met 26-5-2024. De winnaar krijgt in de dagen erna een mail. En heeft dan 48 uur de tijd om de prijs te claimen, daarna gaat de prijs naar iemand anders.
Door deel te nemen aan deze winactie ga je automatisch akkoord met onze spelregels.
Kijk hier voor meer winacties op Thuisleven of neem een kijkje op PrijsvragenGala.nl.

Lees ook:

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

79 reacties

 • Wij hebben een klein moestuintje dat wij steeds verder aan het uitbreiden zijn.
  Er gaat niets boven groenten en kruiden uit eigen tuin. Hartelijk dank voor de hamdige bruikbare tips.
  Daarnaast doe ik graag mee.

 • Wij hebben geen moestuin, maar vind het wel heerlijk om bezig te zijn met onze bloemen en planten in de tuin met het mooie zomerweer!

 • Wij hebben net een nieuwe tuinset gekocht, maar er moet nog genoeg in de tuin gebeuren! Deze cadeaubon zou dan ook zeer goed van pas komen om de tuin wat op te fleuren!

 • bij de Intratuin is altijd zoveel keus voor binnen en buiten, dus die bon komt altijd wel op. Graag doe ook ik mee met de verloting!

 • Fijne ontspanning vind ik het om in de tuin en moestuin te werken.
  Ieder jaar wordt de tuin een stukje mooier.

 • Mijn zoontje wil wel graag een moestuin, we hebben nu enkele plantjes in een paar bakken staan.

 • Die cadeaubon is enorm welkom! Kan ik samen met het het gezin benodigdheden halen voor de moestuin die we dit jaar voor het eerst gaan maken!

 • Als ik die bon win, beloof ik dat ik hem zal gebruiken om onze moestuin een vliegende start te geven en heerlijke verse groenten te kweken. Bedankt trouwens voor de moestuintips, die gaan zeker van pas komen! En wie weet, als alles goed gaat, kunnen we dan samen een gezellig tuinfeestje organiseren om onze oogst te vieren!

 • Altijd fijn weer nieuwe spulletjes voor de tuin aan te schaffen we kweken zelf aardbeien en tomaatjes en zijn aan het kijken naar wat we nog meer zouden willen

 • We hebben al heel wat gekweekt in onze tuin, sla, radijsjes, aardbeien. Deze cadeaubon kan ik goed gebruiken om weer nieuw zaad of plantjes te kopen.

 • Super gaaf! Ik heb een kleine moestuin in de achtertuin en een klein kweek kastje
  Vind het erg leuk om alles te zien groeien en daarna te oogsten.

 • Aw, wat een leuke actie! Ik maak graag kans voor mijn lieve ouders, die zouden het leuk vinden om wortelen en verse kruiden in hun tuin te planten!

 • Niet meer helaas, vroeger bij mijn ouders altijd wel. Altijd lekker radijs en peentjes uit eigen tuin!

 • Geweldige actie! Onze moestuin is dit jaar niet zo heel uitgebreid, deze bon zou mooi helpen om het nog wat uit te breiden.

 • Heerlijk dit. Perfect voor de mooie voorjaarsdagen. Ik doe dan ook graag mee aan deze winactie. Het lijkt me echt heerlijk om een dagje te struinen in de intratuin en dan met een mooie aankoop terug te kunnen komen en te genieten van mijn tuintje

 • Elk jaar zet ik een moestuinbak in de tuin en kweek ik tomaten, radijs en komkommer. Wat een rijk gevoel geeft het om uit eigen tuin te eten. Graag maak ik kans op de intratuinbon om nog meer te experimenteren met kweken in eigen tuin. Deze bon is meer dan welkom.

 • Hier maak je me echt blij mee ik wil de tuin nog wat veranderen en graag nog eens een olijfboom kopen maar ze hebben genoeg leuks om de tuin op te fleuren,

 • Leuk! Ik maak graag kans. Ik heb een moestuinbak en een paar losse fruit planten. Lekker rustgevend om elke dag even mee bezig te zijn.

 • Deze bon kan ik supergoed gebruiken. Door ziekte is mijn tuin wat verwaarloosd maar ik ben terug en zou graag wat moois kopen

 • Wij zijn een jaar geleden verhuisd en zouden nu graag van de tuin een echte tuin maken, dus een cadeaubon is zeer welkom. Onze huidige ’tuin’ is meer een pleintje met stenen ommuring.

 • Nu nog niet! momenteel nog in de grote kweekbakken van de Action. Maar er is een stukje in de maak!

 • Wow hier maak ik heel graag kans op. Kunnen nog wel wat planten gebruiken in onze tuin.

 • Ik ben net verhuisd, dus ik kan nog wel wat planten gebruiken! Ik doe dus graag mee met deze winactie!

 • We gaan verhuizen en krijgen een grote tuin. Ik zou graag een moestuin beginnen maar geen idee hoe.

 • Ik wil dit jaar verse kruiden planten zoals munt en koriander. En misschien ook rucola want dat wordt hier ook veel gegeten

 • Wat fijn; dit shoptegoed kan ik gebruiken als begin van een groene tuin in ons nieuwe huis. Ik denk dat ik er een mooie groene plant van ga kopen

 • Geweldig! We doen graag mee. Elk jaar doen we een poging om een staande moestuin met 8 vakjes te vullen; verse munt, tomaatjes, proberen courgette en komkommer nu, een aardbeienplantje. Het lukt het ene jaar beter als het andere, maar samen met de kids is het een feestje om iets te zien groeien…we doen ons best

 • Om eerlijk te zijn zit er eigenlijk best veel tijd in het hebben van een moestuin, maar als je eenmaal gaat oogsten is dat allemaal vergeten. Er gaat niets boven groenten en fruit uit eigen tuin, heerlijk!

 • We hebben geen echte moestuin. Maar een paar bakken waar we nu tomaten proberen te kweken.

 • Ik zou heel graag mijn moeder verrassen met deze bon! Kan ze weer wat gezelligheid in de tuin zetten. Zo nodig als je vaak aan huis gebonden bent

 • Wij hebben een familie moestuin, opa, zoon, kleinzoon en dochter (en soms de schoondochter) die werken er allemaal in.
  Niets zo lekker en gezond als eigen oogst, vooral frambozen, aardbeien, sperzieboontje, bessen heerlijk!

 • Ik heb nu geen moestuin, maar zou er heel graag een willen. Mijn opa was tuinder, dus het zit wel in de grnen!

 • Wat een mooie actie, ik doe graag mee. Ik wil graag de bloembakken en bloempotten vullen met van Intratuin als ik win.

 • Wat een mooie actie, ik doe graag mee. Ik wil graag mijn bloembakken en bloempotten met mooie plantjes vullen en zaadjes voor de moestuin halen van Intratuin als ijk hem win.

 • Wat een super leuke fleurige winactie is dit van jullie. Ik vind het gezellig om onze tuin en terras mooi te maken met prachtige kleurige planten en er zo volop van te kunnen genieten!!

 • Heerlijk om in de tuin bezig te zijn! Ik wil graag een stukje moestuin maken in onze tuin en een kweekbak aanschaffen, zodat de tere plantjes in het begin een beetje omhoog staan zodat de slakken er niet bij kunnen om de jonge verse blaadjes op te eten. Met deze geweldige Intratuin bon kan ik een mooie strlart maken!

 • Nee, je moet er echt de ruimte voor hebben. Ik loot graag mee voor de bon, want een siertuin hebben we we wel.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics