Selecteer een pagina

Met de komst van de lente begint het tuinseizoen weer. In de maand april kan er al veel gedaan worden in de moestuin. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint met tuinieren, hier zijn enkele tips over wat je in de maand april kunt doen om je moestuin klaar te maken voor een seizoen vol heerlijke groenten en fruit.

6 moestuin tips in de maand april

  1. Schoonmaken en voorbereiden van de moestuin: In april is het tijd om de moestuin schoon te maken en voor te bereiden voor het nieuwe seizoen. Haal alle onkruid weg, verwijder oude plantenresten en maak de grond los met een hark of een schoffel.
  2. Zaaien: In april kun je beginnen met het zaaien van zaden van verschillende groenten en fruit. Denk hierbij aan wortelen, radijsjes, spinazie, sla, tuinbonen, erwten en uien. Lees voor het zaaien altijd de instructies op de verpakking.
  3. Planten: Naast zaaien kun je ook alvast enkele planten in de grond zetten, zoals aardappelen, prei, koolsoorten en bloemkool. Let er wel op dat het nog kan vriezen in april, dus houd het weer goed in de gaten.
  4. Bemesten: Een goede bemesting is essentieel voor een gezonde moestuin. Geef de grond in april een extra boost met organische meststoffen of compost. Dit zorgt ervoor dat de planten voldoende voedingsstoffen hebben om goed te groeien.
  5. Beschermen tegen ongedierte: In april worden ook veel insecten actief die schadelijk kunnen zijn voor je moestuin. Denk hierbij aan slakken en luizen. Zorg daarom voor goede bescherming door bijvoorbeeld insectengaas of speciale slakkenkorrels.
  6. Water geven: In april kan het weer nog wisselvallig zijn, maar zorg ervoor dat je je moestuin voldoende water geeft als het langere tijd droog is. Zeker zaailingen hebben voldoende vocht nodig om goed te kunnen groeien.

Met deze tips kun je de maand april goed benutten om je moestuin voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Geniet van het buiten zijn en het kweken van je eigen groenten en fruit!

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Lees ook:

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics