wasbare luiers
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Afval & Recycling > Wasbare luiers om afval te verminderen

Wasbare luiers om afval te verminderen

Iedereen heeft de verhalen over het veranderende klimaat wel mee gekregen en vingertjes zijn dan ook zo gewezen. Vooral naar de grote bedrijven toe, maar ook de kleine ondernemer en de mensen thuis kunnen hun steentje bijdragen. Zo kun je de temperatuur een standje omlaag zetten, een dikkere trui aan doen, de wc rol indrukken zodat er niet gelijk een hele hoop papier af komt en kun je ook eens kijken naar de hoeveelheid afval die binnen een gezin geproduceerd wordt.

Afval verminderen

Toch kun je afval goed verminderen. Zo kun je ervoor kiezen om producten te kopen bij de lokale slager, bakker en/of groenteboer en je eigen bakjes mee te nemen zodat er geen plastic aan te pas komt. Ook kun je drinkpakjes vervangen voor drinkflesjes, meer water drinken en zo minder pakken/flessen drinken in huis halen en achterkant van oud-papier/enveloppen gebruiken als kladblaadje i.p.v. een nieuw kladblok aan te schaffen of je kiest voor een uitwisbaar notitieblok. Het zijn allemaal kleine dingen en het is verstandig om steeds één ding aan te pakken en daar ook echt voor te gaan zodat het een vast ritueel wordt, zodra dit een vaste routine is geworden kun je overstappen naar de volgende stap. Zo zul je de beste resultaat behalen over een langere periode.

Luiers en het milieu

Een kind draagt gemiddeld zo’n 5 luiers per dag, met een simpele rekensom kom je dan al uit op zo’n 150 luiers per maand die goed zijn voor zo’n 22 kilo!!! Ik denk niet dat ik uit hoef te leggen dat dit absoluut niet bijdraagt aan een beter milieu. Zelfs de meest positieve instelling om de kinderen zo snel mogelijk zindelijk krijgen is helaas nog niet genoeg. Ook het minderen van luiers is niet altijd wenselijk, immers bij een poepluier zal deze toch echt verschoond moeten worden…

Oplossing

Als we dan gaan kijken naar het milieu en het feit dat een baby een luier nodig heeft is er eigenlijk maar een een oplossing te bedenken: wasbare luiers. Mocht u daar nog niet eerder over gehoor hebben schrik niet! De uitwasbare luiers van tegenwoordig zijn namelijk niet meer te vergelijken met de hydrofiele ondingen van vroeger. Tegenwoordig zijn wasbare luiers er in meerdere maten, kleuren en zelfs vormen. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel iets te vinden wat goed bij je past en het mooie is je kunt online online je wasbare luiers bestellen via Nappys.nl

Lees ook:

Heb jij al eens wasbare luiers geprobeerd?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik heb bij de 2e grotendeels wasbare luiers gebruikt. Voor zo’n 90% en wasbare doekjes voor billen en handen/snoet. En dan nog duurzaam ook met hydrofielen en oude oogjesluiers van de oma’s. Met nieuwe overbroekjes net leuke printjes.

    Nu bij de 3e staat het even op een laag pitje omdat het niet zo lekker liep in het begin en ik fulltime voor haar kolf. Dat kost me 2 uur per dag en best veel extra energie.
    Ik hoop het in het voorjaar weer op te pakken want het scheelt veel en beter voor het milieu.
    De wasbare doekjes gebruiken we wel.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics