Thuisleven.com > Kinderen > Wasbare luiers

Wasbare luiers

Iedereen heeft de verhalen over het veranderende klimaat wel mee gekregen en vingertjes die dan makkelijk gedaan. Toch ben ik van mening dat iedereen daar invloed op heeft. Zo kun je de temperatuur een standje omlaag zetten, een dikkere trui aan doen, de wc rol indrukken zodat er niet gelijk een hele hoop papier af komt en kun je ook eens kijken naar de hoeveelheid afval die binnen een gezin geproduceerd wordt.

Afval verminderen

Toch kun je afval goed verminderen. Zo kun je ervoor kiezen om producten te kopen bij de lokale slager, bakker en/of groenteboer en je eigen bakjes mee te nemen zodat er geen plastic aan te pas komt. Ook kun je drinkpakjes vervangen voor drinkflesjes, meer water drinken en zo minder pakken/flessen drinken in huis halen en achterkant van oud-papier/enveloppen gebruiken als kladblaadje i.p.v. een nieuw kladblok aan te schaffen. Het zijn allemaal kleine dingen en het is verstandig om steeds één ding aan te pakken en daar ook echt voor te gaan zodat het een vast ritueel wordt, zodra dit een vaste routine is geworden kun je overstappen naar de volgende stap. Zo zul je de beste resultaat behalen over een langere periode.

Luiers en het milieu

Een kind draagt gemiddeld zo’n 5 luiers per dag, met een simpele rekensom kom je dan al uit op zo’n 150 luiers per maand die goed zijn voor zo’n 22 kilo!!! Ik denk niet dat ik uit hoef te leggen dat dit absoluut niet bijdraagt aan een beter milieu. Zelfs de meest positieve instelling om de kinderen zo snel mogelijk zindelijk krijgen is helaas nog niet genoeg. Ook het minderen van luiers is niet altijd wenselijk, immers bij een poepluier zal deze toch echt verschoond moeten worden…

Lees meer over de Afbraaktijden van afval

Oplossing

Als we dan gaan kijken naar het milieu en het feit dat een baby een luier nodig heeft is er eigenlijk maar een een oplossing te bedenken en dat zijn wasbare luiertjes. Mocht u daar nog niet eerder over gehoor hebben schrik niet! De uitwasbare luiers van tegenwoordig zijn namelijk niet meer te vergelijken met de hydrofiele ondingen van vroeger. Tegenwoordig zijn wasbare luiers er in meerdere maten, kleuren en zelfs vormen. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel iets te vinden wat goed bij je past en het mooie is je kunt online online je wasbare luiers bestellen via Nappys.nl

Heb jij al eens wasbare luiers geprobeerd?

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

3 reacties

  • Ik heb bij de 2e grotendeels wasbare luiers gebruikt. Voor zo’n 90% en wasbare doekjes voor billen en handen/snoet. En dan nog duurzaam ook met hydrofielen en oude oogjesluiers van de oma’s. Met nieuwe overbroekjes net leuke printjes.

    Nu bij de 3e staat het even op een laag pitje omdat het niet zo lekker liep in het begin en ik fulltime voor haar kolf. Dat kost me 2 uur per dag en best veel extra energie.
    Ik hoop het in het voorjaar weer op te pakken want het scheelt veel en beter voor het milieu.
    De wasbare doekjes gebruiken we wel.