Selecteer een pagina

Laatst las ik hier op Thuisleven over een kruikachtige shawl van Welliebellies. Heerlijk leek me dat, maar ik wilde liever geen lange shawl en een knuffelkussentje daar vind ik mezelf wat te “groot” voor. Dat schaap is overigens wel super cute, maar niets voor mij. Dus ging ik op zoek naar een “gewoon” warmte kussen, maar niet één met kersenpitten. Ik bekeek de Hot-Pak.

Hot-Pak Sherpa

HOT-PAK® zijn warmte knuffels en kussens die je heerlijk in je nek kunt leggen, gevuld met granen en lavendel, verwarmen in de magnetron of in de elektrische oven. De natuurlijke gierstvulling van 1A-kwaliteit houdt de warmte tot wel anderhalf uur vast. Gierst is ultra fijn en heeft het voordeel dat het zich heel goed aan de lichaamsvorm aanpast en langdurige warmte geeft. De hoogwaardige stof is vrij van schadelijke stoffen en garandeert een lange levensduur. De knuffel of het kussen kan worden verwarmd in de oven of op de verwarming. Ook te gebruiken als koud kompres, daarvoor het kussen in het vriesvak leggen.

Dag kruik

De kruik die ik nog vond op zolder die gaat nu de kliko in. Hij heeft het jaren goed gedaan, maar de angst dat er ineens heet water in je bed of op je bank ligt is ook aanwezig. Deze is veiliger en het kost me minder tijd om hem 90 seconden in de magnetron te leggen dan dat ik water moet koken of de kraan moet laten lopen.
De ene kant van het kussen is creme wit en heel erg donzig, de andere kant is roze velour. In de beschrijving zie ik niet echt welke kant je op je legt. Ik denk dat je eigen voorkeur de doorslag geeft. Ik ben voor de fluffy kant gegaan en die is heerlijk zacht. De hoes is afneembaar en kan op 30 graden in de handwas.
Naast de warmte die hij echt lang vast houd, ik was wat sceptisch, heeft het kussen een fijne geur. Net een tikje lavendel, waardoor het niet muf ruikt. Als je het de eerste keren verwarmd komt het kussen licht vochtig uit de magnetron, dat is volledig normaal en verdwijnt na een paar keer opwarmen.

Warmies

Warmies heeft een uitgebreid assortiment met super schattige warmte knuffels, heel handig voor koukleum kindjes. Maar dit kussentje gaat ’s avonds met mij mee om mijn voeten in bed warm te houden, zo slaap ik lekker warm in.

Lees ook:

Gebruik jij nog iets extra’s om warm te blijven?

Geverifieerd door ExactMetrics