‘Mijn favoriete parfum’- Roxanne #3
Thuisleven.com > Verzorging > Parfum > ‘Mijn favoriete parfum’- Roxanne #3

‘Mijn favoriete parfum’- Roxanne #3

Parfum, voor de één gewoon een luchtje, voor de ander een luxe artikel. Wat is nu eigenlijk mijn lievelingsparfum? Dezelfde vraag stel ik in Bloggersland en de serie ‘Mijn favoriete parfum’ is vanaf heden wekelijks te lezen. Met deze week de bijdrage van Roxanne.

Tommy Girl van Tommy Hilfiger

Mijn favoriete parfum is Tommy Girl van Tommy Hilfiger. Ik kwam hier (20 jaar geleden) mee in aanraking. Ik was toen 13 jaar. Mijn moeder gaf mij altijd haar proefmonsters en die gebruikte ik dan als ik een geurtje op wilde. Dit was de eerste keer dat ik zo verliefd was op een geur dat ik hem graag wilde kopen. Ik moest er wel even voor sparen, want een grote fles was destijds 100 gulden en dat was veel geld voor mij. Gelukkig kreeg je er dan wel weer een leuk rugtasje bij. Trots liep ik de winkel uit met mijn eerste fles parfum. Mijn eerste liefde was in dit geval ook meteen een blijvertje.

Ik spray mijn parfum meestal in mijn nek en soms op mijn polsen. Als ik er helemaal zin in heb, spray ik soms een keertje in de lucht en dan loop ik door die wolk van geur heen. Dat werkt lekker als je haar nog nat is, want dan blijf je het de hele dag een beetje ruiken.

Beleving

Tommy Girl bevat frisse geuren van fruit en bloesem. Het wordt beschreven als een energie en frisse geur voor jonge meiden. Zelf vind ik het meer een stoere geur. Het is een geur die opvalt en die veel mensen ook herkennen. Ik krijg vaak de vraag of ik Tommy op heb. Het is wellicht geen originele keuze, maar ik ben er na al die jaren nog altijd niet op uitgekeken. Het is ook fijn dat je het lang blijft ruiken en dat je niet de hele dag staat te sprayen. Het mag dan een dure keuze zijn, maar hij vervliegt lang niet zo snel als goedkopere luchtjes. Je doet er dus ook langer mee. Dat vind ik echt een pluspunt.

Het allerbeste moment is als je een nieuw flesje uit de verpakking haalt. Hoewel de geur tot het einde goed blijft, vind ik hem de eerste keer het lekkerst ruiken. Alsof het dan nog net een tikkeltje frisser en fruitiger ruikt.

Je hebt parfums met prachtige flesjes en mooie verpakkingen, maar ik val meer voor de geur zelf dan voor het uiterlijk. Als het maar functioneel is. De verpakking van Tommy Girl is simpel (wit met blauw/rode strepen en het logo) en de fles is stoer. Hij is ook behoorlijk sterk en gaat niet snel stuk. Ik heb zelf wel eens een flesje op een stenen vloer laten vallen en mijn zoontje gooide mijn fles laatst van de trap af. In beide gevallen was hij nog heel.

Vertrouwd of zoekende …

Ik ga voor vertrouwd en koop of krijg altijd hetzelfde flesje parfum. Er zijn wel andere luchtjes die ik ook lekker vind en die ik wel eens koop voor de afwisseling. Zo vind ik de geurtjes van Mexx en Hugo Boss vaak lekker en heb ik ook wel eens een flesje Tommy Woman gehad. Uiteindelijk grijp ik altijd terug naar mijn bekende flesje Tommy Girl. Op de één of andere manier past deze geur het beste bij mij.

Kopen of krijgen?

Ik koop over het algemeen mijn eigen flesje. Ik vind het wel leuk om dan op zoek te gaan naar een leuke verpakking met een extraatje of naar een leuke kortingsactie. Het liefst laat ik het dan ook nog inpakken, zodat het echt een cadeautje is voor mezelf. Soms geef ik iemand de hint dat mijn fles bijna leeg is. Mijn vader neemt hem wel eens mee als hij gaat vliegen, dan koopt hij het voor me op het vliegveld.

Lees ook:

Draag jij ook een geurtje dat mensen herkennen?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics