Waar is mijn wc-papier? Van De Vier Windstreken.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Waar is mijn wc-papier? Van De Vier Windstreken

Waar is mijn wc-papier? Van De Vier Windstreken

Afgelopen week ontvingen we het boek ‘Waar is mijn wc-papier?’ in de brievenbus. Dat leverde een leuk voorleesverhaal op en heel wat stukjes wc-papier door de gang. Waarom, dat lees je in deze blog.

Waar is mijn wc-papier?

Meneer beer moet heel nodig naar de wc voor de grote boodschap. Hij neemt een roze rol wc-papier onder zijn arm en gaat op pad naar het toilet. De looproute naar het kleine hokje blijkt nogal lang te zijn. Onderweg komt hij onder andere een egel, hazenkinderen, een vos, hamstermeisjes en nog meer dierenvriendjes tegen. Zou beer op tijd bij het toilet aankomen met zijn grote rol wc-papier?

Wat vinden wij ervan?

In dit boek vind je de tekst niet alleen zoals je gewend bent. Nee de tekst staat ook slingerend over de weg gedrukt. En ook op het wc-papier, in de lucht en zelfs in tekstwolkjes. Hierdoor krijgt het boek al gelijk een vrolijke noot. Die vrolijke noot is ook terug te zien in de illustraties op elke pagina. En natuurlijk ook aan de tekst zelf. Deze leest zich heerlijk weg.

Het boek laat zien wat je allemaal met wc-papier kan doen en is daardoor een leerzame les voor kinderen. En tegelijkertijd ook heel herkenbaar. Maar dan blijft toch de vraag hoe het in het hokje is afgelopen…

Informatie

Waar is mijn wc-papier?
Auteur: Susan Batori
Illustraties: Susan Batori
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051169430

Lees ook:

Gebruik jij wel eens wc-papier voor andere doeleinden?

# Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen #

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics