Selecteer een pagina

Stel je voor dat je je kind wat doppen van kurk geeft samen met andere materialen, zou je kind dan überhaupt door hebben dat hij of zij er iets van kan maken? En wat als je je kind een stukje stof geeft, met klei, stokjes en wat verf. Zou je kind dan begrijpen dat je daar een hele mooie handpop van kunt maken, of misschien wel een andere creatie? Grote kans dat je kind je raar aan kijkt en jij het voortouw moet nemen. Maar weet jij als ouder wel hoe je iets moois kunt maken met alledaagse materialen?

Vuile vingers

In het boek vuile vingers kom je allerlei leuke projecten tegen die je met je kinderen, of je kind kunt maken. Of je nu een meester, juf, opa, oma, papa, mama of … bent het maakt niet uit! Zolang je maar wat materialen in huis hebt en niet bang bent voor vuile vingers, dan geraak je er wel.

Het boek is voorzien van veel foto’s zodat je niet één, maar meerdere voorbeelden per project te zien krijgt. Zelf vind ik dit prettig omdat je zo niet het gevoel hebt dat er maar één ding perfect is. Nee alles wat er gemaakt wordt is perfect en verdiend het om trots op te zijn.

Uiteenlopende projecten

Tevens valt het mij op dat de projecten uit het boek erg uiteenlopend zijn. Zo zijn er manieren van creativiteit waarbij je met wat plakband en een foto van een gebouw aan de slag kunt gaan. Klinkt erg simpel en dat is het ook. Het effect is echter heel verrassend.

Het boek is een bundel van creatieve workshops voor kinderen en hun ouders. Hierdoor wordt er weer tijd geïnvesteerd voor elkaar. Bovendien worden spullen gerecycled en je kind leert dat vuile vingers helemaal niet zo erg zijn!

Ik vind het dan ook zeker een boek die het waard is om in huis te hebben. Ideaal voor een regenachtige vakantie of een koude woensdag middag waarbij je niet weet wat je moet doen.

TIP Kijk voor meer knutsel-projecten op Thuisleven zelf.

Informatie

Vuile Vingers
Auteur: Lynn Bruggeman
ISBN: 9789462913608
Uitgeverij: De Eenhoorn

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics