Thuisleven.com
Voorbereidingen voor de grote dag.. Mijn meisje wordt 1 jaar..!
Thuisleven.com > Persoonlijk > Voorbereidingen voor de grote dag.. Mijn meisje wordt 1 jaar..!

Voorbereidingen voor de grote dag.. Mijn meisje wordt 1 jaar..!

Chantal~ Komende maand wordt mijn kleine meisje alweer 1 jaar. Dit is weer een hele bijzondere mijlpaal en dit moet dan volgens ons ook groots gevierd worden. Om ervoor te zorgen dat het een hele bijzondere dag gaat worden die natuurlijk wel een beetje binnen een leuk budget valt ben ik al op tijd begonnen met een aantal voorbereidingen voor het feest.

Een datum.

Allereerst ben ik begonnen met een datum te prikken. Tess is op een vrijdag jarig en toevallig op dezelfde dag als een hele goede vriendin van mij. Mijn vriendin wordt net als ik dit jaar 30. Natuurlijk ook een erg bijzondere leeftijd die ook weer lekker groots gevierd gaat worden. Met het prikken van de datum heb ik er dan ook rekening mee gehouden dat zij dat weekend ook fijn haar verjaardag kan vieren. Ik heb dan ook gekozen om het op zondagmiddag te vieren. Erg belangrijk vind ik het dat Tess haar middagslaapje gewoon kan doen zodat ze lekker fit is om al haar bezoek gezellig te kunnen ontvangen. We wilden ook graag een eindtijd aan het feestje geven zodat Tess daarna even in alle rust kan bijkomen en even een hapje kan eten voordat ze ’s avonds weer naar bed gaat.

Zo voorkom je dat ze teveel prikkels heeft net voordat ze moet gaan slapen. We hebben dan ook besloten om het feestje te vieren van 14.30- 17.00 uur. Eigenlijk had ik zitten denken aan 17.30 uur. Maar omdat het altijd ietsje uitloopt op een feestje heb ik de eindtijd een half uurtje vroeger gezet dan dat ik eigenlijk in gedachten had. Zo is het dan ook niet erg als het bezoek toch nog een half uurtje langer blijft. Zo’n eerste verjaardag is erg druk voor je kleintje en dan is het ook erg fijn dat het niet de gehele dag duurt. Het ene kindje kan er beter tegen dan het andere kindje, dus kijk vooral bij het plannen van de tijd naar wat je kindje aan kan.

De gastenlijst en uitnodigingen.

Wie wilde ik nu op deze bijzondere dag erbij hebben? Natuurlijk onze familie, de vriendengroep en wat kennissen. Om er zeker van te zijn dat ik niemand zou vergeten heb ik de lijst nagekeken die ik ook heb gebruikt voor de geboortekaartjes. Verder heb ik nog even in onze telefooncontacten gekeken of er in het afgelopen jaar nog bijzondere mensen in ons leven erbij gekomen zijn. Daarna volgen de uitnodigingen. In mijn blog DIY- 1 year fotoshoot heb ik jullie verteld over hoe ik de uitnodigingen gemaakt heb.

Uiteindelijk bleek dat we een flinke gastenlijst hadden en dat zou betekenen dat de uitnodigingen best wel duur zouden gaan worden als je iedereen een gedrukte uitnodiging zou versturen. Uiteindelijk hebben wij er dan ook voor gekozen om alleen de familie een gedrukte kaart te sturen. Niet zozeer alleen voor het budget. Maar ik weet zeker dat zij de foto- uitnodiging ook zullen bewaren en niet meteen bij het oud papier zullen gooien. Ik kan het niet echt over mijn hart verkrijgen om foto’s van mijn meisje zo op de afvalberg te laten belanden.

Erg zonde. Dus dat is eigenlijk een tweede reden dat de andere gasten de uitnodiging met foto’s via whatsapp of per email hebben gekregen. Maar die keuze moet iedereen natuurlijk voor zichzelf maken. Houd er wel rekening mee dat je voor 10 uitnodigingen al snel 17 euro kwijt bent. Wij hebben voor het plakboek van Tess natuurlijk ook nog even een extra kaart besteld.

De versieringen.

De afgelopen maanden heb ik de versieringen zitten knutselen die ik voor de fotoshoot van de uitnodigingen heb gebruikt. Deze prachtige slinger ga ik natuurlijk ook op de grote dag neerhangen. Van het zakje ballonnen die ik gebruikt heb voor de fotoshoot heb ik er ook nog een aantal over en die kan ik ook gezellig neerhangen. In de afgelopen maanden heb ik goed mijn ogen open gehouden en steeds als ik leuke roze dingen voor een leuk prijsje zag te liggen heb ik het meegenomen. Ook had mijn zus nog wat Woezel en Pip versieringen over van de verjaardag van haar tweeling. Perfect om deze spullen te combineren met de spullen die ik gekocht heb. Bij haar zou het anders op de zolder blijven liggen en ik kon het goed gebruiken.

In eerste instantie wilde ik helemaal doorgaan in het thema van de fotoshopt. Op Pinterest had ik ontzettend leuke dingen gezien die ik zelf ook nog allemaal wilde gaan knutselen. Maar door tijdgebrek vanwege veel langdurig zieken op mijn werk en mezelf daardoor te beschermen om niet over te lopen heb ik toch ervoor gekozen om wat dingen te kopen. Een overwerkte moeder heeft Tess ook helemaal niets aan. Dus soms is iets wat minder perfect is ook goed. Ik ben altijd een perfectionist dus ik ben toch wel een beetje trots op mezelf dat ik mezelf even teruggeroepen heb. Het is een kinderfeest, dus waarom zou iets perfect moeten zijn?

Waarom zou roze niet gecombineerd kunnen worden met het kleurrijke Woezel en Pip thema. Haar dag zal er niet minder speciaal door worden. Het mooie project waar ik aan was begonnen heb ik natuurlijk wel afgemaakt. Voor de kinderstoel wilde ik namelijk iets speciaals maken. Van restjes tule die ik nog had liggen heb ik deze prachtige versiering gemaakt. En om in het thema van de verjaardag slinger te blijven heb ik in dezelfde stijl nog een 1 gemaakt voor aan de stoel.

De cadeaus.

Veel mensen van de gastenlijst vroegen me natuurlijk of ik nog cadeautips had voor Tess. Ook daar was ik goed op voorbereid. Elke keer als ik iets leuks zag voor Tess schreef ik dit in mijn notitieboekje. Dit ging dan natuurlijk vooral om de dingen die ze nog niet meteen nodig had. Ik vind het zelf altijd erg moeilijk om ineens heel veel cadeaus te gaan verzinnen. Ik was dan zelf ook erg blij dat ik dit lijstje de afgelopen tijd gemaakt had. Omdat ik niet wil dat ze een overvloed aan speelgoed krijgt, krijgt ze van een groot deel van de familie geld voor op haar spaarrekening. Aan een vriendin met dezelfde smaak als ik zelf heb vroeg ik kleertjes. En van de hele vriendengroep krijgt ze een zandbak met toebehoren. Hier gaat ze nog jaren speelplezier van hebben.

Voorbereidingen voor de grote dag.. Mijn meisje wordt 1 jaar..!

Van ons krijgt ze de prachtige boeken van Hazeltje en maak ik een fotoboek van haar eerste jaar. Elk jaar ga ik zo’n boek maken en die krijgt ze dan allemaal op haar achttiende verjaardag.

De boodschappen.

Ongeveer een maand geleden ben ik de reclamefolders van de verschillende supermarkten waar ik altijd kom in de gaten gaan houden. Ik heb gekeken naar aanbiedingen van bier, frisdrank, chips, koffie en dergelijke. Erg leuk boodschappen doen voor een verjaardag als je 1+1 gratis krijgt. Verjaardag boodschappen doen is altijd erg duur. Door het met acties te kopen scheelt het enorm, maar je kunt de kosten hiermee ook spreiden over 2 of 3 maanden. Dan voel je het ook niet zo enorm in je portemonnee. De afgelopen weken waren er ook erg goede Geld terug acties van flessen drinken en kleine drinkpakjes voor kinderen. Deze flessen heb ik ook allemaal apart gezet voor de verjaardag. En nu is algemeen bekend dat je altijd veel te veel in huis haalt voor een verjaardag, maar ons geluk is dat ik 3 weken na Tess jarig ben. Dus alles wat we overhouden kunnen we mooi voor het andere feest gebruiken.

De taart.

Wat wil ik nu eigenlijk precies voor taart? Ga ik hem zelf maken? Ik hou ontzettend van bakken, maar als ik even reëel terugkijk naar de afgelopen 11 maanden sinds Tess geboren is heb ik helemaal niets meer gebakken. De tijd besteed ik liever om met haar te spelen, knuffelen en goed voor haar te zorgen. En naast het werken en het huishouden ben ik vaak toch ook wel blij als ik ’s avonds zit. We gaan dus toch maar voor een kant en klare taart. Laat ik iemand een speciale taart maken? Nee toch maar niet, hoe mooi ze ook zijn, de meeste mensen en vooral kleine kinderen houden toch liever van een gewone lekkere slagroomtaart. We gaan een mooie foto-taart bestellen bij de Jumbo. Want wat zijn die lekker zeg. Dat wordt smullen voor ons allemaal. Tess heb ik laatst op een verjaardag al lekker een paar hapjes slagroomtaart laten proeven. Heerlijk vond ze het, dus ik hoop dat ze lekker gaat aanvallen als de taart voor haar staat. Knoeischort aan en hopelijk een prachtig fotomomentje.

De kleding.

Het rokje die ik met de fotoshoot heb gebruikt mag ze aan op haar verjaardag. Ik moet nog snel even op zoek naar een geschikte legging voor eronder en nog een geschikt shirtje. Voor de zekerheid heb ik ook een jurkje in een maatje groter gekocht aangezien ze zo flink gegroeid is de laatste tijd. Altijd slim om een back-up outfit te hebben.

De kapper.

Eindelijk is het zover. De haartjes van Tess beginnen een beetje te groeien. Omdat het niet overal even hard groeit heb ik ervoor gekozen om een paar dagen voor de verjaardag Tess voor de eerste keer te laten knippen. En nee niet bij een dure kapper. Ik heb het geluk dat een hele goede vriendin van mij kapster is. Ze krijgt ook het haarbandje in die we met de fotoshoot gebruikt hebben.

Cadeauzakjes.

Voor alle kindjes die op de verjaardag komen vullen we nog een Woezel en Pip cadeautasje. Als bedankje dat ze geweest zijn. Ik heb de inhoud per tasje wel aangepast aan de leeftijd van het kindje. Bij de Kruidvat kocht ik laatst met 50% korting uitdeelboekjes van Kikker. Bij de Action kocht ik stoepkrijt. Voor de oudere kindjes stop ik snoep in de tasjes en de jongere kindjes krijgen rozijntjes.

Voorbereidingen voor de grote dag.. Mijn meisje wordt 1 jaar..!

Er komen 2 kindjes van ongeveer 6 en 8 maanden. Zij krijgen een verse banaan omdat zij nog geen rozijntjes mogen hebben en ook een boekje van Kikker. Voor 2 pasgeboren baby’s heb ik een speentje met een speendoekje. Alle kindjes zijn immers gelijk bij mij dus zelfs de allerkleinste wil ik niet met lege handen naar huis laten gaan.

Lees ook:

Heb jij de eerste verjaardag van je kleintje ook zo voorbereid? Of heb je zelf nog andere goede tips?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics