Thuisleven.com
Voetbalboeken Johan Cruijff
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Sportboeken > Voetbalboeken tips voor als je thuis zit

Voetbalboeken tips voor als je thuis zit

We zitten deze tijd vaker thuis dan ons lief is, en wat is er dan lekkerder dan wegkwijnen in een goed boek? We geven acht tips van boeken van voetballers die je lekker kunt lezen terwijl je thuis zit. En we beschrijven acht voetbalboeken of biografieën over voetballers die heerlijk zijn om thuis te lezen, zodat je je niet hoeft te vervelen.

Johan Cruijff-  Johan Cruijff

De meest uitgebreide biografie die verschenen is over Johan Cruijff, de beste Nederlandse voetballer aller tijden. In dit boek gaat schrijver Auke Kok extreem diep in op het leven van Cruijff, die op 24 maart 2016 overleed aan de gevolgen van kanker.
Wat maakte Cruijff zo uniek, maar waarom had hij ook zo vaak ruzie met mensen? Met behulp van tientallen interviews, vele documenten en verhalen van de familie, geeft de schrijver je een zeer compleet verhaal over Johan Cruijff.

Voetbalboeken Johan Cruijff

Heart of a Lion– Memphis Depay

Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast is Depay een bijzondere verschijning. In zijn boek ‘Heart of a Lion’,  krijg je een inkijkje in de kwetsbare kant van Memphis, die bijna niemand kent.
Memphis had een heftige jeugd en ook in het voetbal gaat het hem niet altijd voor de wind. Het boek geeft je stapje voor stapje een stukje uit het leven van de Nederlandse spits. Een aanrader voor de Nederlandse voetbalfans, die gegarandeerd anders naar Depay gaan kijken, na het lezen van dit boek.

Vechtlust en De Finale Strijd-  Fernando Ricksen

Op 18 september 2019 overleed de pas 43-jarige Fernando Ricksen na een lang ziekbed, aan de gevolgen van spierziekte ALS. We beschrijven twee boeken over hem, Vechtlust en de Finale Strijd, allebei geschreven door schrijver en vriend, Vincent de Vries.
Vechtlust geeft een uitgebreide beschrijving over het uitbundige leven van Ricksen. Hij voetbalde bij AZ, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers en was overal waar hij kwam populair. Hij leefde echter niet alleen voor het voetbal. Seks, drank en drugs speelden een even belangrijke rol voor hem. Toen het boek uitkwam, bleek echter dat hij ALS had, waar de schrijver nog een kort stukje over heeft toegevoegd in het boek.
In de Finale Strijd krijg je een paar jaar later een kijkje in de laatste jaren van het leven van Ricksen, die steeds verder aftakelde door de ziekte. Hij bleef echter strijden en ‘kreeg’ zo nog veel meer tijd dat de artsen in eerste instantie hadden gedacht.

Geen genade- Andy van der Meijde

Het is al een wat ouder boek, maar als je deze nog niet hebt gelezen, is het zeker een aanrader. In het boek Geen Genade vertelt van der Meijde uitgebreid over zijn lastige jeugd en hoe voetbal in eerste instantie een uitweg bood.
Met miljoenen op de bank, belandde hij echter ook in een wereld van seks, drugs en Rock ‘n Roll. Het boek gold als een punt achter zijn uitbundige leven en moest een nieuwe start betekenen.

Cristiano Ronaldo, de biografie– Cristiano Ronaldo

Het boek gaat over Cristiano Ronaldo, die met zijn club Juventus een van de kanshebbers is voor de winst in de Champions League. Het gaat over de machtige carrière van Ronaldo, de hoogtepunten en de eeuwige strijd met Lionel Messi.
De schrijver, Guillem Balague, gaat terug naar de roots van Ronaldo, in het Portugese Madeira. Hij beschrijft zaken die nog niet bekend waren over één van de beste voetballers aller tijden.

De wereld volgens Gijp– René van der Gijp

We kennen René van der Gijp natuurlijk vooral van Veronica Inside, waar hij als voetbalanalist de ene grap na de andere over tafel gooit.
In dit boek wordt echter ingegaan op een moeilijkere tijd van Gijp, toen de moeder van zijn zoon overleed. Hij vertelt over de band met zijn kind en de afleiding die voetbal geeft om zijn zorgen even te vergeten.
De wereld volgens Gijp kwam als opvolger van het boek Gijp uit 2012, wat toen al enorm populair was.

Het geloof in succes– Dirk Kuyt

Dirk Kuyt werd de eeuwige held van Feyenoord in 2017, toen hij de club hoogstpersoonlijk naar de eerste landstitel in 18 jaar schoot. In dit boek, geschreven door Jaap de Groot, krijg je een inkijkje in de inzet en passie van Dirk Kuyt, die het ver schopte in zijn carrière.
Hij had misschien niet het meeste talent. Maar ondanks dat, werd hij een enorm succesvolle voetballer. Het geloof in succes over Dirk Kuyt helpt iedereen in de weg naar de top, die hem langs onder meer Liverpool en een WK-finale bracht.

Voetbalboeken

Nouri– Abdelhak Nouri

We eindigen met het boek Nouri, van Henk Spaan. Het is inmiddels meer dan drie jaar geleden dat Appie Nouri instortte op een Oostenrijks voetbalveld. De gevolgen zijn bekend, Nouri zal waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen, praten, laat staan voetballen.
Henk Spaan geeft een inkijkje in het leven van Nouri, hoe hij was als mens en als voetballer. Nouri verbond meerdere culturen en generaties. Een mooi verhaal, over een bijzonder mens.

Lees ook:

Lees jij graag voetbalboeken?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics