cilindersloten
Thuisleven.com > Woning > Beveiliging > Voel je veilig met de stevigste cilindersloten

Voel je veilig met de stevigste cilindersloten

Vlot na onze verhuizing lieten wij een veiligheidscheck van ons ‘nieuwe’ huis doen. Er kwamen een aantal goede tips over het hang- en sluitwerk naar voren. We zijn direct overgegaan tot actie.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het PKVW-certificaat Beveiligde Woning ontvang je nadat je huis voldoet aan een aantal harde eisen:

  • rookmelders op de juiste plek en op iedere etage van je woning;
  • (automatische) verlichting bij de buitendeuren;
  • zicht op iemand die voor je voordeur staat;
  • gecertificeerd hang- en sluitwerk op alle deuren, ramen en daklichten die bereikbaar zijn.

Aan dit laatste schortte het bij ons. De sloten en sleutels waren behoorlijk verouderd en voldeden niet meer aan de huidige strenge eisen. Ook rees de twijfel of we wel alle sleutels bij de verschillende sloten in bezit hadden. Het raampje van het toilet op de beneden etage was zelfs helemaal niet beveiligd, daar wees de inspecteur direct voor binnenkomst al op.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk

Op de site van het PKVW is een schat aan informatie te vinden voor alle huiseigenaren. De simpelste zaken als sluit deuren en ramen als je weggaat en leg geen waardevolle spullen in het zicht. Tot aan de waarschuwing voor malafide slotenmakers.
Deur-cilindersloten.nl is een erkend sleutel- en slotenspecialist. De aanschaf van goedgekeurd hang- en sluitwerk verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk. De inbrekers gaan dan liever een deurtje verder. Wel rottig voor je buren trouwens. Wist je trouwens dat een schuifpui extra inbraakgevoelig is? De schuifdeur schijnt zo uit de rails getild te kunnen worden.

Gecertificeerde cilindersloten

Van de gecertificeerde cilindersloten zijn de sleutels alleen na te bestellen met een certificaat. Zo voorkom je dat je sleutels gekopieerd kunnen worden. Het uitboren van een cilinderslot is door de bescherming van stalen pinnen in het kozijn onmogelijk gemaakt. Wij kozen voor de gelijksluitend cilindersloten, die zijn allen met één sleutel te openen. Dit in tegenstelling tot ‘verschillend sluitend’. Nu hebben we niet zo’n grote sleutelbos in onze zak of tas. De poort is met een knopcilinder te openen door ons. Zo kunnen we in een noodgeval ten alle tijde het huis en ook de tuin zeer snel verlaten.

Lees ook:

Is jouw hang- en sluitwerk in orde?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics