Thuisleven.com

Vlieg op! Vliegengordijn

We hadden een schuifpui van 7,5 meter breed. Die schuifdeur stond regelmatig open, tenminste als het niet te hard waaide. Er lag standaard een geel plastic racket op tafel om de vliegen mee af te slaan. Nu wonen we in een woning met een achtertuin. De keukendeur staat vaker open dan dicht.

Vlieg op!

Er staan op de vliering nog een paar dozen die ik uit moet pakken. De gezelschapsspellen en puzzels staan nog ingepakt. Laatst vond ik onverwachts de notenkraker terug. Ik heb het vermoeden dat de vliegenvanger er ook ligt, maar er komt nu ruimte voor een hele andere oplossing tegen vliegen. Meer in de vorm van preventie: een vliegengordijn!

Vliegengordijn in allerlei soorten en maten

Vliegengordijnen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren te koop. We gaan op zoek naar een vliegengordijn voor onze achterdeur. Het is een boerendeur met als punt van aandacht dat het grenst aan ons gasfornuis. Het materiaal mag niet te licht zijn, dat vind ik niet verstandig. Gelukkig heeft onze achterdeur een standaard maat. Anders zijn de meeste vliegengordijnen wel in te korten, in de breedte aan te passen of op de juiste maat te bestellen.

Vroeger

In ons ouderlijk huis hadden we vroeger een vliegengordijn van een soort houten of bamboe kralen. En de kattenstaarten kennen we allemaal wel, dikke pluimen in steeds meer kleurtjes verkrijgbaar. Als ik onze dochtertjes zou laten kiezen dan kwam er een vliegengordijn met kralen, lekker vrolijk en zomers.

Kunststof vliegengordijn

Wij gaan voor het kunststof vliegengordijn. Dikke draden wat zwaarder kunststof in een onopvallende kleur. We kiezen de witte gedraaide slierten met een zwart draadje erin verwerkt. Het vliegengordijn blijkt makkelijk te monteren zijn met de bijgeleverde schroefjes. We hoeven alleen van de lengte van de kunststof draden iets af te knippen zodat ze niet tussen de deur vast komen te zitten. Nu hoef ik niet meer de vliering op om te zoeken naar de vliegenvanger. En het werkt perfect, we zien zelden nog een vlieg in huis. Dat vinden onze schildpadden wel jammer want die aten de gevangen exemplaren op.

Lees ook:

Heb jij een vliegengordijn?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

  • Bah vliegen zijn zo vervelend! Wij hebben aan ons schuifraam een ingebouwd vliegenraam voorzien om de vervelende beestjes buiten te houden. Toch is er vaak nog een snel genoeg om binnen te komen.

  • Praat me niet van vliegen…..bij ons in de buurt lijkt er een heuse plaag rond te gaan….Knettergek worden we ervan…de beste tips worden al gedeeld…en onze vliegen zijn niet echt onder de indruk van de vliegengordijnen die we opgehangen hebben.

  • Hier hebben we hor deuren.. ik doe ze ook altijd trouw dicht, helaas doet mijn zoontje van 1 ze altijd weer open met de vliegenmepper in zijn hand.. als hij wild in het rond aan het slaan is weet je dat er een vlieg in de buurt is Haha!

  • Geen vliegengordijn, wel op de bovenverdieping horren voor de ramen, maar dat heeft allemaal weinig nut als je tussen de weilanden woont waar de koeien lopen 😉

  • Wij hebben een gigantisch schuifraam achterin, die we vaak openzetten in de zomer. ’t Is niet evident om daarvoor een vliegenraam te vinden dat én praktisch is, én de afmetingen heeft dat we nodig hebben .. We zien wel, misschien vallen we er nog wel eens op!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics