Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Verzekeringen > We zetten de verzekeringen eens op een rijtje

We zetten de verzekeringen eens op een rijtje

In december tussen de Sinterklaasviering en de Kerst werp ik alvast een blik op het komende jaar. Is alles voor elkaar? Hebben we het goed geregeld? Zijn er nog lopende zaken om af te ronden? Daarna fris en fruitig het nieuwe jaar in. Tenminste dat is het doel tot ik besluit om eens te kijken hoe we eigenlijk verzekerd zijn.

Lopende verzekeringen

Mocht je mij vragen waar we tegen verzekerd zijn en bij welke maatschappij dan verschijnt er een frons op mijn voorhoofd. Toch rijst die vraag regelmatig bij de bedrijven waarvoor ik enquêtes invul. Nog steeds heb ik het niet op een rijtje. Ik betaal trouw de acceptgiro na ontvangst en ben er dan weer een jaar vanaf. En gezien onze verhuizing ben ik eigenlijk benieuwd of alles wel meeverhuisd is. Ik pak de map erbij.

De map met papieren

De bekende multomap waar nooit iets uitgehaald wordt, maar alleen paperassen in gestopt, herstel verstopt worden. Polissen van jaren geleden, sommige zelfs verkleurd. Als je al eens iets uithaalt dan kan je ervan uitgaan dat je het de volgende keer niet meer kunt vinden. Ik houd wel van een uitdaging en spreid alle polissen uit voor mij op de keukentafel. Een brommer heb ik allang niet meer in bezit. Hoe lang moet je die papieren eigenlijk bewaren? Nee wacht, ik draai de vraag om. Waar moet ik eigenlijk tegen verzekerd zijn?

Wettelijk verplichte verzekeringen

Iedere Nederlander is verplicht bij wet om zich tegen ziektekosten te verzekeren. Mooi, die kan ik afstrepen, dat is geregeld. In geval van het bezit van een motor- of autovoertuig is het afsluiten van een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering ook verplicht. Deze heeft tot doel de verkeersdeelnemers tegen elkaar te beschermen. Ik heb geen rijbewijs, we hebben wel een auto in bezit en zijn WA-verzekerd. Dan zijn er nog een aantal noodzakelijke verzekeringen zoals een opstalverzekering als gestelde voorwaarde voor het afsluiten van een hypotheek. En een aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren

Deze aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je over de hele wereld gedekt bent tegen een aansprakelijkheidsstelling bij wet of eis tot vergoeding van de schade. Een geruststellende gedachte met drie kinderen. Die geregeld bij een ander over de vloer komen. Tenzij er sprake is van opzet is de ontstane schade gedekt. Ik vind waarachtig een polis die nog op ons oude adres staat. Ik besluit om de verzekeringsmaatschappij te bellen. Gelukkig, ze hebben vorig jaar onze adreswijziging ontvangen en we ontvangen binnenkort de rekening op het juiste adres. Of we nog interesse hebben in …..

Lees ook:

Heb jij je aansprakelijkheidsverzekering op een rijtje?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ja we zijn daar aardig precies in. Ik weet welk bedrag per maand waar naartoe gaat en voor wat.
    We vergelijken ook nog weleens of het ergens anders niet goedkoper kan bijv. voor autoverzekering.

    Zorgverzekering kijken we elk jaar goed na en stappen soms over. Je verzekerd je snel over. Je kunt dat ook slim aanpakken door bijv. in november/december een controle te doen bij de tandarts en je aanvullende verzekering daar op aan te passen (of geen nemen).

    Als je eigenlijk nooit iets hebt kun je eigen risico hoog zetten. Dat scheelt echt veel. Moet je wel een potje achter de hand hebben mocht er wel keer iets voordoen.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics