Verjaardagsfeest Sinterklaas met Video van Sint
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Sinterklaas > Verjaardagsfeest Sinterklaas met ‘Video van Sint”

Verjaardagsfeest Sinterklaas met ‘Video van Sint”

Van kleins af aan vieren wij thuis de verjaardag van Sint groots. De tafel werd aan de kant geschoven zodat er genoeg ruimte was in de woonkamer. De stoelen kregen een andere plek en de vensterbank werd iets leger gemaakt zodat de koffie, thee en limonade een veilig plekje kregen. Her en der stonden er schaaltjes met pepernoten, chocolade stukjes en strooigoed verspreid zodat we zelfs geen honger hoefden te lijden. Daarna was het wachten geblazen tot opa en oma kwamen, het kon ons allemaal maar niet snel genoeg gaan. Zodra iedereen dan eindelijk gesetteld was moest mijn vader naar het toilet en omdat dat wel even kon duren mochten wij al beginnen met zingen. En elke keer weer werd er op een deur gebonkt alvorens mijn vader terug was en mee had gezongen…

Van stom toiletritueel naar dé oplossing!

De tijd verstreek en wij werden ouder, oma overleed en opa vierde voortaan de verjaardag van Sinterklaas elders. Wel bleven wij als gezin trouw de verjaardag van de Sint vieren alleen gingen we over op surprises. Toen de eerste kleinkinderen erbij kwamen doken we weer terug in ons oude patroon, tot ik het “toiletritueel” van mijn vader niet meer leuk vond. Ik ging eens op zoek naar andere oplossingen en drie jaar geleden vond ik de perfecte oplossing. Namelijk de Video van Sint. Deze download en/of DVD is online te bestellen, afhankelijk van wat je besteld hangt daar een prijskaartje aan. Zo heb je al een DVD in huis vanaf €14,95.

Bestelproces

Als eerste maak je een keuze uit het pakket dat je wilt aanschaffen. Zo kun je kiezen voor een download, een DVD of een DVD én Download. In de tabel op deze site kun je de voor- en nadelen van de 3 opties bekijken, ook kun je vanaf hier de gekozen optie bestellen.
Nadat je een keuze hebt gemaakt vragen ze om een paar gegevens (roepnaam, leeftijd, geslacht, compliment, lekkernij, hobby of gebeurtenis en als laatste een opvoedtip). Van de personen die op de DVD en/of download. Schrik niet, want niet alles is verplicht, ben je bijvoorbeeld niet fotogeniek dan sla je het uploaden van een foto over en komt er een illustratie voor in plaats.

Foto uploaden

Je kunt dit jaar een foto uploaden voor de pakjesmachine en voor het prikbord. Dit mag een foto zijn maar kan ook een foto van een knutsel of kleurwerk zijn. Wat ook nieuw is is de uit het verhaal. Wil je dat alleen Sinterklaas erin voor komt, Sinterklaas met traditionele pieten of Sinterklaas met roetveeg pieten. En als laatste mag je invullen waar de cadeau’s verstopt staan. Zodra je alles ingevuld hebt is het zaak om even alles te controleren, zo let ik zelf sinds 2 jaar geleden op dubbele dingen.

Verjaardagsfeest Sinterklaas met Video van Sint

Twee keer achter elkaar horen: “niet meer op je nagels bijten” was namelijk niet zo’n succes. Heb je alles gecontroleerd kun je een stap verder gaan in het bestelproces. Hier kun je aangeven of je nog extra’s bij de download en/of DVD wilt bestellen en daarna ga je door naar je persoonlijke gegevens en het betaalproces. Deze laatste twee stappen zijn echter vrij snel doorlopen. Zodra je betaald hebt zal de bestelling in behandeling worden genomen, mijn ervaring was een zeer vlotte afhandeling (binnen 2 – 3 dagen had ik alles in huis zowel per mail als per post).

Terugkomend op ons feestje

Zoals gezegd wilde ik wat anders dan het toiletritueel en dat kan perfect met de Video van Sint. Zodra wij nu allemaal bij opa en oma langs komen gaan de kleinkinderen even de post ophalen bij de brievenbus. Heel toevallig vinden ze daar elke keer weer een hele mooie en bijzondere envelop. Tijdens de uitgebreide sinterklaas lunch maakt oma de post open. De DVD van Sinterklaas tevoorschijn met een mooie kaart.

Verjaardagsfeest Sinterklaas met Video van Sint

Op deze kaart wenst Sinterklaas ons smakelijk eten en verteld hij dat zodra we allemaal de buiken vol hebben de volwassenen de tafel af mogen ruimen. De kinderen mogen dansen en zingen op sinterklaasliedjes. Zodra dat achter de rus is gaat de DVD aan en zitten zowel de volwassenen als de kinderen aandacht te kijken naar de tv. Er wordt gelachen, gebloosd maar vooral vol spanning geluisterd naar alles wat voorbij komt. En op het laatste is het dan zover… er wordt verklapt waar de cadeautjes staan. Het gevolg is een stormend groepje kinderen dat naar de plek gaat waar de cadeautjes liggen, of juist gaan zoeken omdat Sinterklaas ze verstopt heeft…

Lees ook:

Heb jij al eens van de Video van Sint gehoord?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

47 reacties

 • Wat zou het gaaf zijn als Sint persoonlijk aan Twan zou vertellen dat hij weet dat Twan dit jaar een A-diploma heeft gehaald (en misschien weet Sint ook wel dat Twan zijn tand er van ’t weekend uitgegaan is)… Lijkt me echt!! Wat zou ik dat gezichtje graag willen zien!

 • Ik maak heeeeeeel graag een kansje! Mijn dochter zit vermoedelijk in haar laatste jaar en mijn zoontje gaat dit jaar voor het eerst bewust meedoen 🙂 Dit moet dus een SUPER jaar worden om nooit te vergeten. Aangezien Sint het op pakjesavond altijd enorm druk heeft en hij ons nooit in zijn agenda heeft staan voor een echt bezoekje (hij laat wel altijd een zak met pakjes achter hoor 😉 ) Zou het leuk zijn als Sint er dit jaar toch een beetje bij is maar dan op DVD. Ik ben heel benieuwd naar die koppies ^_^

 • Oooo wat gaaf voor onze 3 schatjes!! Onze oudste van bijna 7 zit in groep 4 en ik verwacht dat dit jaar haar laatste gelovige jaar is… ze heeft al wat twijfelachtige vragen gesteld mbt Sinterklaas..
  Zou leuk zijn om haar nog 1 jaar te kunnen verrassen met een bericht van de Sint

 • Zo’n dvd is echt het einde….Rob en Jurre halen de brievenbus leeg: post van Sint! Lekker op de bank, met open mond kijken naar alles dat hij van ons weet(want ja; ook papa, mama en zelfs poes worden genoemd…) en dan helemaal op het einde de onthulling van De Verstopplaats! Dit jaar krijgt de rest van de aanwezige familie trouwens ook een compliment en vriendelijk advies, daar verheug ik me nu al op. Ik doe heeeeeeel graag mee!

 • Wat een leuke winactie weer! Vorig jaar voor het eerst een video van de Sint besteld, echt heel erg leuk! Een aanrader dus ik doe graag mee! Er eentje winnen maakt het natuurlijk nog mooier 😉

 • Wat zouden mijn kleinkinderen het leuk vinden zo’n videoboodschap van de Sint.
  Het Sinterklaasfeest wordt daarmee een onvergetelijke dag voor hen.
  Leuke herinnering voor later.
  Graag doe ik mee met deze winactie.

 • Het effect is geweldig !
  We hebben het ooit gedaan met onze oudsten…
  Onze jongste is nu 6 en zou hier ook super enthousiast van worden, dat weet ik zéker!

 • leuk zeg! ik denk dat dit het laatste jaar is dat de jongste nog geloofd, zou erg leuk zijn om hem een videoboodschap te kunnen geven 😀

 • Wat zou dat leuk zijn zeg! Lijkt me geweldig om de reacties van onze dochters te zien bij deze dvd. Zo’n zin in de Sinterklaasperiode!!

 • Oh dat zouden onze kinderen (4 en 6) ook leuk vinden! We vieren Sinterklaas altijd uitgebreid (voor mij het leukste feest van het jaar, op de kinderverjaardagen na). Een dvd van Sinterklaas zou de kers op de taart zijn…

 • Wat super leuk zeg!
  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje Ryan en dochtertje Luna.
  Een speciale video van de sint zou heel erg leuk zijn ben nu al benieuwd naar de gezichtjes van de kindjes!

 • Super leuk! Dit jaar is waarschijnlijk het laatste jaar dat mijn meiden allebei nog geloven. De oudste zit nu in groep 5, daarom willen we het dit jaar extra speciaal maken. En een speciale video van Sinterklaas is dan natuurlijk de kers op de taart

 • Jaaaa…ik doe graag mee! Vorig jaar hebben we ook een video van Sint besteld en de kinderen hebben het nu nog over. Ik zou ze hiermee graag willen verrassen weer! Fingers crossrd

 • Heel graag. Ik heb het vorig jaar gedaan en weet dus hoe leuk het is. Omdat ik echter een video voor 4 kinderen wil laten maken, zou het mooi zijn als ik al code voor een basisvideo mocht winnen, dan hoef ik nog maar een beetje bij te betalen voor de extra kinderen.

 • Wat hebben jullie veel leuke en gave winacties. Haha herkenbaar het wc ritueel 🙂 hier maken we dan ook graag kans op. Wat zullen we aandachtig hiernaar kijken met zijn allen.

 • Ook ik doe dolgraag mee, zoveel leuks al hierover gehoord en dit lijkt me heel leuk om te maken! Wat een voorpret zal ik dan hebben!

 • Wat leuk zeg, hier waarschijnlijk de laatste keer dat de oudste nog onschuldig Sint meemaakt…Dit is wel een leuke afsluiting. Ik volg je ook via FB.

 • Ohh wat super leuk!! Ik zou dat gezichtje van onze zoon graag zien als hij sint ziet op tv met een speciale boodschap voor hem!!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics